Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mit tennétek, inkább dezertáln...

Mit tennétek, inkább dezertálnátok?

Figyelt kérdés

tegyük fel hogy a közel jövőbe a Nato háborúba bonyolódik teszem azt a Ruszkikkal vagy egy erősebb hatalommal...

ok lehet 1000+1 olaj földgáz víz stb

háború elhúzódik bevezetik a sorozást mer kell az ember...

Nos ti hadba mennétek ezért a rendszerért?

Orbán vagy Gyurcsány/Bajnai hívására

az Európai unióért stb? (ugye azt nem mondhatják harcolj a hazádért lényegébe nincs is...)

hát én azért erősen elgondolkodnék ezekért? egy nagy ló...t

2010. szept. 24. 12:48
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
47%

Nem mennék embert ölni, de bújtatnám azokat, akik élni akarnak, ha kell, fegyverrel védekeznék, de nem ölnék.

Amúgy nő vagyok.

2010. szept. 24. 13:47
 12/29 anonim ***** válasza:
73%

Ha a feltevéseid igazak lennének, és behivnának, akkor nem sok esélyed lenne mást csinálni, mert vagy elmégy katonának, vagy haditörvényszék elé állitanak és kivégeznek. Tehát ha nem vonulsz be, akkor 100%, hoyg meghalsz, ha bevonulsz, akkor van esélyed túlélni.

EZ A REALITÁS!

2010. szept. 24. 13:54
 13/29 anonim ***** válasza:
38%

13:22

A haza becsülete...... Az országnak vannak katonai kötelezettségei szövetségeseivel szemben,ahogy nekik is vannak felénk.Ha kimész Afganisztánba,harcolsz azért,hogy az ország teljesíthesse a kötelességét,akkor a haza becsületéért harcolsz.Magyar címerrel az egyenruhádon ott te jelented Magyarországot és nem Orbán,meg a többiek!

2010. szept. 24. 13:54
 14/29 anonim ***** válasza:
11%
Gyökér vagyok mi??De tudod mit?Inkább legyek gyökér mint gyáva.Mert csak azok szaladnak el.És ez egy nagyon jó kifogás nektek hogy Amerika, meg olaj, meg minden.De ha a határnál lenne az ellenség ti akkor is megfutamodnátok.
2010. szept. 24. 13:57
 15/29 michel válasza:
67%
gondolkodj el azon hogy minden háboruban csak a politikai elit tömi meg a zsebét. Hány politikus gyermekét láttad háboruban az elsö sorban.A mostani Szerbiai háboruban is hányan meghaltak és miért ? Semmiért, a politikusok akkor is összejártak és élvezték az életet. A mi falunkban is van halottja annak a háborunak (fiatal sorkatona volt),ma már senki nem emlékszik rá (a vezetöség közül) tehát ennyit a hösi halálrol.Különben Csepregi Évának van egy nagyon szép dala hogy élet csak egy van-hösi halál nincs.
2010. szept. 24. 14:20
 16/29 A kérdező kommentje:

látom vannak akik félre értelmezték a kérdést

ha valóban kitörne egy ilyen háború ott a hagyományos erkölcsi értékek rég elveszítenék jelentőségüket mint becsület lovagiasság stb

ha lenne egy ilyen háború te nem egy magasztos célért fogsz harcolni mint ahogy Petőfi annak idején a hazaért szabadságáért...

hanem különböző üzleti lobbik érdekek miatt kerülsz a lövések kereszttüzébe

mire észbe kapsz egy olyan háborúba fogsz csöppenni amit nem tudod miért vívnak és csak egy feláldozható figura leszel egy nagy sakktáblán

egyáltalán nem a magyar zászló alatt fogod véredet hullatni... mint ahogy ezt sokan gondolnák...

és az úgynevezett szövetségeseink (akik a múltba annyi kárt okoztak nekünk) nem szövetségesként fognak veled bánni hanem golyófogóként

2010. szept. 24. 14:54
 17/29 A kérdező kommentje:

ja igen az lemaradt egyáltalán nem vagyok pacifista

csak azért tettem fel a kérdést mert kíváncsi vagyok szerintetek megéri e

ő értük harcolni vagy meghalni

2010. szept. 24. 14:57
 18/29 anonim ***** válasza:
36%

"Nos ti hadba mennétek ezért a rendszerért? "

A háborúban nem a rendszert véded meg, hanem a HAZÁDAT. A saját házadat, utcádat, településedet, anyukádat, testvéredet, rokonaidat, barátaidat, szeretteidet.

Magyarország szerencsére nem azt jelenti, hogy Gyurcsány, Bajnai vagy Orbán. Nekem legalábbis attól többet. Neked lehet, hogy csak ennyit? Elég szegényes a lelked.

2010. szept. 24. 15:22
 19/29 michel válasza:
69%
utolso kommentelö:fogalmazd már meg légy szives hogy mi az hogy HAZA ? Egy háboruban soha nem a hazádat véded hanem egyes politikusok hatalmát.
2010. szept. 24. 15:40
 20/29 anonim ***** válasza:
44%
Lásd utolsó két mondat...
2010. szept. 24. 15:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!