Mit tennétek, inkább dezertálnátok?
tegyük fel hogy a közel jövőbe a Nato háborúba bonyolódik teszem azt a Ruszkikkal vagy egy erősebb hatalommal...
ok lehet 1000+1 olaj földgáz víz stb
háború elhúzódik bevezetik a sorozást mer kell az ember...
Nos ti hadba mennétek ezért a rendszerért?
Orbán vagy Gyurcsány/Bajnai hívására
az Európai unióért stb? (ugye azt nem mondhatják harcolj a hazádért lényegébe nincs is...)
hát én azért erősen elgondolkodnék ezekért? egy nagy ló...t
Nem mennék embert ölni, de bújtatnám azokat, akik élni akarnak, ha kell, fegyverrel védekeznék, de nem ölnék.
Amúgy nő vagyok.
Ha a feltevéseid igazak lennének, és behivnának, akkor nem sok esélyed lenne mást csinálni, mert vagy elmégy katonának, vagy haditörvényszék elé állitanak és kivégeznek. Tehát ha nem vonulsz be, akkor 100%, hoyg meghalsz, ha bevonulsz, akkor van esélyed túlélni.
EZ A REALITÁS!
13:22
A haza becsülete...... Az országnak vannak katonai kötelezettségei szövetségeseivel szemben,ahogy nekik is vannak felénk.Ha kimész Afganisztánba,harcolsz azért,hogy az ország teljesíthesse a kötelességét,akkor a haza becsületéért harcolsz.Magyar címerrel az egyenruhádon ott te jelented Magyarországot és nem Orbán,meg a többiek!
látom vannak akik félre értelmezték a kérdést
ha valóban kitörne egy ilyen háború ott a hagyományos erkölcsi értékek rég elveszítenék jelentőségüket mint becsület lovagiasság stb
ha lenne egy ilyen háború te nem egy magasztos célért fogsz harcolni mint ahogy Petőfi annak idején a hazaért szabadságáért...
hanem különböző üzleti lobbik érdekek miatt kerülsz a lövések kereszttüzébe
mire észbe kapsz egy olyan háborúba fogsz csöppenni amit nem tudod miért vívnak és csak egy feláldozható figura leszel egy nagy sakktáblán
egyáltalán nem a magyar zászló alatt fogod véredet hullatni... mint ahogy ezt sokan gondolnák...
és az úgynevezett szövetségeseink (akik a múltba annyi kárt okoztak nekünk) nem szövetségesként fognak veled bánni hanem golyófogóként
ja igen az lemaradt egyáltalán nem vagyok pacifista
csak azért tettem fel a kérdést mert kíváncsi vagyok szerintetek megéri e
ő értük harcolni vagy meghalni
"Nos ti hadba mennétek ezért a rendszerért? "
A háborúban nem a rendszert véded meg, hanem a HAZÁDAT. A saját házadat, utcádat, településedet, anyukádat, testvéredet, rokonaidat, barátaidat, szeretteidet.
Magyarország szerencsére nem azt jelenti, hogy Gyurcsány, Bajnai vagy Orbán. Nekem legalábbis attól többet. Neked lehet, hogy csak ennyit? Elég szegényes a lelked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!