Miért baj, ha nem tökéletesen egészségesek a fogaim?
Azért kérdezem, mert furcsának találom ezt a dolgot, hogy gond, ha valakinek nem 100%-os a fogazata, mint pl.: a pilótáknál.
Nem tudom, hogy kellene google-ba rákeresni, ezért inkább itt kérdezem meg. Köszönöm!
Azért mert rothadó szuvas fogakkal nem vagy tökéletes egészségi állapotban.
A Honvédségnél nem az egészségesség az alapfeltétel, hanem tökéletes fizikai és mentális állapot, terhelhetőség, lúdtalp, gerincferdülés, egyéb szervi problémákkal nem felel meg a követelményeknek egy KATONA.
Nem egy sima alkalmassági vizsgálat ez mint bármelyik másik munkahelynél, ezt azért nem ártana szem elött tartani.
A fogazatodra vonatkozóan pedig meg van határozva, hogy x évesen hány darab hiányozhat honnan, ha pótolt a fogsorod annak is tökéletes állapotban kell lennie.
Ennyi
Katona
Bár ha tömve van, akkor inkább húznak.
Egyébként a légnyomás miatt (is). Tűzoltóknál például a hő miatt
Én is egy hivatásos katona vagyok, - de ettől függetlenül mérsékeltebb hangnemben próbálok viszonyulni a kérdésedhez, mint az elsőként válaszoló kollégám.
A fog betegségeire nagyon sok belső szervi elváltozás vezethető vissza, - ez akkor is igaz, ha elvonatkoztatunk a szájhigiénés ápolás elmaradásának kellemetlen következményeitől.
Tudtad, hogy szívizom gyulladást is lehet kapni rossz fogazatra vissza vezethetően?
Kérlek, olvass utána, - akár a neten!...
Én féltem, félek a fogásztól, - és engem még abban a szórásban vettek át hivatásos katonának, amikor nem görgettek tudatosan mindenféle akadályt az emberek elé annak érdekében, hogy véletlenül se lehessen hivatásos katona.
Eljött az időm:
Eltávolították nyolc fogamat, - és jelenleg is "szerelés alatt!" tábla fityeg az arcomon... :)
Jövő szerdán megyek tovább csináltatni az agyaraimat, - legalábbis azt, ami megmaradt (belőlük).
Nagyon jó szájsebészek, fogorvosok vannak ma már, - korszerű technológiákat alkalmaznak...
Legutóbb is olyan "baseball ütőt" nyomott a fejembe ez az aranyos Doktor néni, hogy "privátban forgattam a Csillagok háborúját", - miközben ölte az ideget a fogamból...
Ha nem is mész katonának, - vagy nem lehetsz az, - akkor is azt javaslom, hogy próbáld meg legyőzni a félelmeidet, és vedd a fáradtságot, időt arra, hogy rendbe hozasd a fogaidat, - túl azon, hogy idővel nem lesz mivel enned.
Ha nem tudod megrágni az élelmet, az pedig egyenes út az emésztőrendszeri betegségek garmadájához.
Hallgass a jó szóra, - és próbáld meg leküzdeni a félelmedet!
Jobbulást!
Igazából semmi bajom a fogammal, az E/1. személy azért volt, mert érdekes úgy kérdezni, hogy mi a baj, ha rossz a foga...
De az utolsónak köszönöm, első meg vegye be a nyugtatóját.
de még valahogy most sem tudom érteni, hogy miért baj, ha egy katonának nincs meg a hátsó foga, amit leginkább az evésnél szokott használni.
Szóval számomra magas, hogy Afganisztánban a mélyen tisztelt Colgate-katonák küzdenek a lerobban vén terroristákkal...
Szóval ha én kezelek egy fegyvert, akkor semmi gáz nem lehet, mert nem a fogammal biztosítom ki, nem azzal húzom meg a ravaszt, sőt a számat nem is használom.
De egy pilótánál sem értem, erőltettem az agyam, és erre jutottam:
Mondjuk lelövik a gépet, kiugrott, és az ejtőernyűvel valami gond van... De ha most nekiáll elrágni, akkor az elég vicces dolog lenne. Meg azért van a kés, szóval ez az elmélet sehogy nem létezik, és többre már nem jutottam.
Pilótáknak minek tökéletes fog???
Én pl. arra tudok gondolni, hogy ha belobban egy rossz fog, az úgy tud fájni, hogy gyakorlatilag munkaképtelenné tesz. Egy irodában ez nem para, mert megcsinálod a feladatod holnap, legfeljebb beszól a főnök.
De ha éppen életeket kellene mentened, vagy sok ember élete van rád bízva, azzal nem lehet ilyet játszani.
Hangsúlyozom, ez csak az én elméletem és semmivel nem tudom alátámasztani!
A komment megírásának időpontja: tegnap 18:47
A tegnapi 16:58 -as hozzászólást beküldő vagyok.
Az ép fogazatnak van egy olyan jelzésértéke is, - amelyet sosem mond ki senki, - de egy "üzenet" is azoknak, akik ránéznek az emberre:
"Adok magamra, teljes értékű, egészséges vagyok"...
-Ilyesmi jelentéssel bír - vizuálisan.
Az emberek, amikor kommunikálnak elsősorban a száj mozgását nézik, - bármilyen meglepő, nem a szemet, pedig sokan ezt gondolják. A szem kontaktus csak akkor kerül előtérbe, ha meg akar arról győződni az ember, hogy figyelnek-e egyáltalán arra, amit mond, illetve megértették-e azt...
Van egy "közbülső" tény is ám!
A hibás fogazat fáj a légnyomás viszonylag rövid távon bekövetkezett jelentős változására.
Afganisztánban például olyan magas hegyek között élnek az emberek, mint egy repülőgép közepes repülő magassága, - 5-6000 méter. A szállításuk is gyakran úgy van megoldva az ott szolgálatot teljesítőknek, hogy légi úton, - elsősorban a helikopterek alkalmasak erre, amelynek egy 4000 méteres utazó magasság nem extrém.
Nem szólhat oda a katona a pilótának, hogy "Te! Lassabban emelkedjél már légy szíves, mert bepisilek a fájdalomtól, - úgy fáj a fogam!"
A hajózók (repülőgép pilóták) pedig több G-s gyorsulást kell, hogy kibírjanak annak érdekében, hogy a harcfeladatot zökkenőmentesen, üzembiztosan, gyorsan tudják végrehajtani. Ez egy olyan gyorsulási tényező, (vagy mutató, - ahogy tetszik,) amely a keringési rendszert is "nyírja" becsülettel, - pedig az egy "zárt rendszer".
Veszélyeztetné a katona küldetésének sikerességét, ha rossz fogazattal keveredik harci cselekménybe.
első vagyok. Nem voltam én egy pillanatig sem ideges, nem tudom honnan vettétek, szimplán annyit nem értek, hogy minden második kérdésben vagy a lúdtalpat, gerincferdülést, vagy fogakat kérdezik, nem mintha elötte 40 xer nem kérdezték volna meg és fel is dobja ha kiírod a kérdést, én meg nem nagyon tolerálom az értetlen embereket :), hogy csak azért is megkérdezi, hátha neki mást válaszolnak.
A másik pedig, hogy neked hivatásos katona társam azért sikerült, mert már eleve a Honvédség berkein belül voltál, te is tudod, hogy az azért némileg más, mint külsősként bekerülni 2 jó foggal. Mikor az alkalmassági vizsgálaton voltam anno, egy ismerősöm pont a fogai miatt nem került be.....pedig igazolást is vitt a kezelésekről, de azt mondta neki az orvos, amíg egy tűhegynyi luk van a fogán nem pecsételi be az alkalmast.
Szóval más kintről bekerülni, mint bentről bekerülni :)
A kérdezőnek mondanám, ha ő a "simimisimi, okos buksi vagy" -féle válaszokat kedveli, akkor valami barbi vagy helokitti fórumba irogasson, ne a hadsereg hadvezetés témakörbe :)
Első katona válasuoló
Nem, de a bunkó válaszokat nem tolerálom, gondolom tudod, hogy a fog egy elég kényes kérdés, elvégre a hiánya bárkinek gondot okozna, még akkor is, ha valamivel sárgább, a betegségekről szerintem nem tehet senki, bár ha ezt így tudják a katonák akkor nem nagyon zavar, ha hullanak azért, hogy megvakarhassam a s€ggem, kár, hogy az ilyen keménykatonák nem mennek Afganisztánba, ebben az időszakban azokat kellene kiküldeni, akik hasonlóan kevés neuronnal születtek, mint te.
A katonatársadnak (aki láthatóan nagyobb agytérfogattal születhetett, mint te) pedig ment a plusz.
A II. hivatásos katona vagyok.
Gondoltam, hogy a kollégám min akadt ki, - úgy, ahogyan arra is gondoltam, hogy pont az egészségügyi részlegnél, (ráadásul a szűrésekért felelős részlegén) végzi el a napi teendőit, - ezért nem is illettem negatív kritikával. Amennyiben fedi a valóságot a feltételezésem, akkor nap mint nap, - akár többször is - határozottan kell állást foglalnia, mert meghurcolják ha hibázik. Ami "bűnként" róható fel Neki, az legfeljebb annyi, hogy a weboldalra hozta - akaratán kívül - azt a hivatalos stílust, ahogyan kénytelen fellépni időközönként a munkahelyén egy-két emberkével.
Én erre azt mondom, hogy ez legyen a legnagyobb "hibája", - ha tisztességgel elvégzi a napi munkáját!
Próbáljuk meg mindannyian békével lezárni ezt az eszmecserét, - elvégre kikapcsolódni járunk ide, (legalábbis bízom abban, hogy Ti is így gondoljátok).
Lapozgassunk, keresgéljünk, olvasgassunk, minősítsük értékítéletünk szerint az olvasott véleményeket, ha úgy gondoljuk, hogy szükséges, - még az észérvekre támaszkodó vita is belefér, ami nem egyenlő a civakodással, veszekedéssel. Meg tudunk férni Mi magyarok egy bolygón, - csak akarnunk kell! Békesség, egészség legyen Veletek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!