Mik a műszaki különbségek a t62 t64 t72 t80 t90 tankok között? És melyik a legharckepesebb tank?
#8 több okból nem lesz nagy páncélos ütközet Ukrajnában.
Egyrészt az oroszok többszörös légi-, tüzérségi- és nehéztechnika fölényben vannak. Az ukránoknak felérne egy öngyilkossággal ha nyílt terepen kiállnának ellenük. Már az összpontosítások felvonulási körleteit megszórnák, sorra sem kerülne az ütközet. Az ukránok azt csinálják ami az egyetlen esélyük, fél-asszimetrikus hadviselésre álltak rá a városok, védett pontokba behúzódva, az oroszok utánpótlását támadva a hálózati hadviselésben rejlő lehetőségek kiaknázásával.
Másrészt az ukránok csak korlátozott számban rendelkeznek harckocsikkal. Papíron volt sok, de sokkal kevesebb volt a modern, üzemképes (ok1: pénzhiány, ok2: nem csak az oroszok dézsmálgatnak a tartalék eszközökből, ok3: elmaradt a korszerűsítésük).
Harmadrészt a hadviselés megváltozott. A hálózatos hadviselésé és a drónoké a jövő, ami nagy páncélos dandárok helyett kicsi, hálózatos hadviselésben gyorsan mozgatható század nagyságú erőket igényel.
Bocsáss meg, de néha egy sablonszöveget ismételgetsz, mint a hálózatos hadviselés és a drónok. És érthetetlenül nem is reagálsz mindenre.
Posztoltam, hogy az Oroszok Harkov környékére telepítettek egy Boriszoglebszk-2 nevezetű rendszert, a légi felderítés már hetek óta nagy nehézségekbe ütközik a harkovi fronton. A legtöbb ukrán drón nem tudja leküzdeni az orosz EW rendszerek által keltett rádióinterferenciát - ismere el az ukrán védelmi minisztérium.
És a média üdvöskéje, a Bayraktar sem tud ezen keresztüllátni.
A harckocsik nem önállóan, eszetlenül mennek, hanem kísérik őket a csapatlégvédelem, meg az elektronikai hadviselési eszközök.
Amúgy az Oroszok rosszul teljesítésére van egy alternatív, és hihető magyarázat: Az Oroszok igen tartanak tőle, hogy a Lengyelek önhatalmúlag háborúba lépnének, azok ellen kellenek a precíziós fegyverek, és túlságosan alábecsülték az Ukránok harcolási hajlandóságát meg felszereltségét.
12# orosz hadsereg jobban képzet és felszerelt ez nem kérdés de mit csináljon ha 5 szor annyi ukrán katona van és ráadásul védelemben
Tamadast úgy tudom minimum
1/3 erofolennyel érdemes indítani erősített pontok ellen.es ez kijevnel fordítva volt
Állítólag orosz legvedelem mostmar lefedi rendesen donbaszt bayraktar meg a maradék szu 25 már nem sokat ér itt.
Viszont herszonban erősebb ukránok helyzete ott meg lehet keresnivalojuk
Amúgy ez hogy nincs karbantartva ukrán felszerelés stb igaz volt 2014 előtt de azóta igenis volt modernizáció és van harci tapasztalat
Ez az ukrán sereg nem azonos a 2014 előtti ukrán hadsereggel
Lopni meg mindenki lop amit tud nálunk is meg oroszoknal meg úgy a világ szegényebb felén
Én melohelyemen a gázolajat szoktak dezsmalni apámak idelyen a banya cuccait vitték haza
Az, hogy ki mennyi gyalogost tud kiállítani, az nem számít. Az Amerikaiaknál is 1 harcoló katonára 7 - 8 kiszolgáló jut. Van a pilóta vagy a harckocsizó, aki bevetésekre megy, a többi az gondoskodik a karbantartásról, az üzemanyagról, a lőszerről a konyháról, stb.
A baj az, hogy az Ukrán katonai - vezetési központok irányítatlanok, olyan műveleteket csinálnak most, 4 hónapos késéssel, amiket a 0. napon kellett volna, pl. az 50 Ukrán tábornok és főtiszt lebombázása.
A légvédelem az oldalfüggetlenül jól teljesít, a probléma a sajtóval van, hogy a sajtó szerint az Ukránok szupermenek, az Oroszok meg vereséget vereségre halmoznak, kábítják ideig - óráig a népet, aztán amikor a kapukban az Oroszok, kiderül, hogy csak hazudoztak.
Az Ukránok által megörökölt Szovjet fegyverek, pl. a Metisz-2, RPG-29 stb azok nagyon jók, a baj, hogy az Oroszok nem készültek fel ezekre. A 2022-es Orosz Hadsereg hasonló a 2014-es Ukránhoz, remélhetőleg ezután össze szedik magukat.
Amúgy az a háborúban a szép hogy ami amúgy évekig tartana azt hetek alatt megcsináljak
A mostani orosz sereg se az aki a tamadast elinditotta.
Egyrészt át van szervezve új sziriaban bizonyított vezetője van és teljesen más taktikája
Most úgy néz ki sikeres az hogy azt használja amiben fölényben van.
Szíriában is ugyan ilyen lassú volt az offenzíva szép fokozatosan offenzivarol offenzivara szorították ki a lázadók
Orosz veszteségek most a kozhiedelemmel ellentétben a háború elejehez képest minimalisak.
Ukrán viszont mostmar hatalmas a háború elején kevesebb volt nekik.
Amúgy nemtudom a háborút inkább a területi nyereség szempontjából kell nézni vagy a katonai veszteségek szempontjából?
Mi mervadobb?
Kérdező, ez a kérdés pontosításra, újraírásra szorul, mert a T-64-es, T-72-es, T-80-as, és T-90-es terén tévedtem.
A páncélzatban nem tévedtem, csak hanyag voltam, meg sokat kihagytam, és volt, ami hülyeség is (minthogy a T-72-es az T-64-es klón).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!