Hogyan készültök a III.világháborúra?
"Ez hülyeség, nem hal meg mindenki egy atomháborúban."
9-es, te egy dologról feledkezel el: van a világon kb 400 atomreaktor, amelyek folyamatos felügyeletet igényelnek. Jelenleg a világon egyetlen egy "walkaway-safe" reaktor nincsen. Ha kitör egy atomháború, az olyan szintű pusztítást végezne már csak az ellátási hálózatban és a szakképzett munkaerőben, hogy gyakorlatilag matematikailag garantált, hogy legalább pár tíz felmondja a szolgálatot. És ha valamelyiket közvetlen atomcsapás éri, ott garantált, hogy több tonnányi hasadóanyag kerül a levegőbe, óriási mennyiségű sugárzást kibocsátva, évszázadokig. Még ha valamilyen csoda folytán ez nem következik be, és az összes reaktort időben leállítják, a bennük tárolt hasadóanyagokat lehetetlenség rövid időn belül elszállítani, így a meltdown gyakorlatilag garantált az ÖSSZES atomreaktor esetében. Ez viszont garantálja az emberiség kihalását.
Véletlenül nem tévednek el annyira sem a rakéták, sem a bombák, hogy atomerőműveket találjanak el, ma már legfeljebb ~100 méteres pontossággal célba juttathatók a nukleáris fegyverek. Amúgy ez az egyik oka, amiért nincs szükség már óriási nagy nukleáris bombákra - mert képesek nagyon precíz csapásokat mérni, így aztán, mondjuk ha egy megerősített, föld alatti bunker kiiktatása a feladat, akkor sincs szükség több száz kilotonnás, esetleg megatonnás tartományba eső fegyvert felszíni robbantással odadobni, hanem odavágnak egy ~5 Kt-s EPW-t.
Marad az a lehetőség, hogy szándékosan céloznak meg atomerőműveket nagy számban. Nos, ebben tényleg semmiféle ésszerűség nincs, mert ez valóban nagyon súlyosan és tartósan képes lenne sugárzó szennyezéssel beborítani nagy területeket.
Persze ha az USA elnöke, az orosz elnök, és mindkét oldalon az egész parancsnoki láncolat kollektíven és egyidejűleg megőrülnek, akkor bekövetkezhet ez, hát ebben az esetben R.I.P. civilizáció.
Leolvadások.
Amennyire én tudom, a modern reaktorok úgy vannak megtervezve, hogy vannak olyan automatizmusok beépítve, amik biztosítják, hogy még egy magára hagyott reaktorban is úgy következzen be a leolvadás, hogy az ne juthasson ki a konténmentből, plusz maga a konténment is többszörösen túl van biztosítva.
A reaktormag leolvadásánál nagyobb és reálisabb veszélyt jelent az, hogyha az elhasznált fűtőanyagok pihentető medencéje felügyelet nélkül marad, itt a fűtőelemek állapottól függően akár ki is gyulladHATnak(kihangsúlyozva a feltételes módot, ez nem törvényszerű), ami már baj, hiszen az égés finom szemcsés anyagot juttat a levegőbe. A nagy része mondjuk nem fog távozni ki a szabadba épületből azonnal, de azért az épület nyilván nem légmentesen zárt, tehát szép lassan ki fog jutni a füst.
De persze mindez azt feltételezi, hogy hipp-hopp varázsütésre egyszer csak eltűnik az összes operátor.
De ilyen meg nincs, állandóan, váltott műszakban felügyelet alatt vannak az atomerőművek.
Tehát ha kizárjuk a Joe Biden-Putyin páros és beosztottjaik kollektív és egyidejű megőrülésének lehetőségét, ami a reaktorokra mért atomcsapásokkal megöli az épp műszakban lévő operátorokat, akkor bizony az operátorok ott lesznek még sokáig, és biztosítani tudják az erőmű biztonságos leállítását.
Nem lesz 3. Világháború.
Már van.
Nekem már megvan a sírhelyem. A fő gondom az, hogyan kerülök majd oda. De annyira nem izgat, el tudok porladni bárhol.
Egyet értek a kérdezővel, hogy a legrosszabb helyen élek a háború szempontjából.
"Én pusztán azt a tényt szögeztem le, hogy nem lenne vége sem a világnak, sem az emberiségnek.
És ezt, amit leírtam, nyilvánvalóan tudják az atomhatalmak vezetői is.
Épp ezért van félnivalónk a nukleáris eszkalációtól, mert egy atomháború után sem áll meg a világ, lesz győztes fél és vesztes fél."
😳😳😳 Mi van?
Már ne is haragudj, (nem kötöszködni akarok) de egy atomháború utáni világban, mihez fogsz kezdeni magaddal?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!