Az orosz-ukrán háborúban alkalmaznak elzáró egységeket?
Elég valószínű, hogy vannak elzáró egységek ukrán oldalon.
Ha másért nem is a dezertálás megakadályozása miatt.
Hogy ezen felül azov , kraken .... "katonák" lövik-e a sajátjaikat honfitársaikat ? Abban a háborúban már azon sem csodálkoznák.
Azt tudtad hogy feltételezések szerint 200000 fő is lehet az ukrán dezertáló katonák száma. Még úgy is hogy, elzáróegység ebből az okból is lehet.
Ukrán tisztviselőkre hivatkozik a cikk . Idézet a cikk elejéből és közepéből, illetve a link:
"Katonák, ügyvédek és ukrán(!) tisztviselők szerint minden elképzelhető hiányral szembesülve több tízezer ukrán katona fáradtan és meghasonlottan távozott harci és frontvonali pozícióiból, hogy névtelenné váljon"
"Ez minden tekintetben megdöbbentően magas szám, hiszen a mozgósítás megkezdése előtt a becslések szerint 300 000 ukrán katona vett részt harcban. A dezertőrök tényleges száma pedig sokkal magasabb lehet. Egy katonai ügyekben jártas törvényhozó becslése szerint ez akár 200 000 is lehet."
Egyébként már bocs hogy okoskodok, de ezt nem úgy kell elképzelni hogy mindenhol van, hanem bizonyos egysegeknél ahol elrendelnek ilyet ott van, máshol ahol nem ott meg nincs.
De ha a kérdés pusztán arra irányul, hogy egyáltalán létezik -e ilyen akkor a válasz igen. És én ezt konkrétan frontkatona magyar nyelvű beszámolójából tudom. Most ne kérd hogy keressem meg a videót mert jó fél éve láttam, még a nyár folyamán, képtelen lennék már megtalálni, a címére sem emlékszem. De hátha jön majd valaki aki szintén látta és beírja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!