Az orosz-ukrán háborúban alkalmaznak elzáró egységeket?
Elég valószínű, hogy vannak elzáró egységek ukrán oldalon.
Ha másért nem is a dezertálás megakadályozása miatt.
Hogy ezen felül azov , kraken .... "katonák" lövik-e a sajátjaikat honfitársaikat ? Abban a háborúban már azon sem csodálkoznák.
Azt tudtad hogy feltételezések szerint 200000 fő is lehet az ukrán dezertáló katonák száma. Még úgy is hogy, elzáróegység ebből az okból is lehet.
Ukrán tisztviselőkre hivatkozik a cikk . Idézet a cikk elejéből és közepéből, illetve a link:
"Katonák, ügyvédek és ukrán(!) tisztviselők szerint minden elképzelhető hiányral szembesülve több tízezer ukrán katona fáradtan és meghasonlottan távozott harci és frontvonali pozícióiból, hogy névtelenné váljon"
"Ez minden tekintetben megdöbbentően magas szám, hiszen a mozgósítás megkezdése előtt a becslések szerint 300 000 ukrán katona vett részt harcban. A dezertőrök tényleges száma pedig sokkal magasabb lehet. Egy katonai ügyekben jártas törvényhozó becslése szerint ez akár 200 000 is lehet."
Egyébként már bocs hogy okoskodok, de ezt nem úgy kell elképzelni hogy mindenhol van, hanem bizonyos egysegeknél ahol elrendelnek ilyet ott van, máshol ahol nem ott meg nincs.
De ha a kérdés pusztán arra irányul, hogy egyáltalán létezik -e ilyen akkor a válasz igen. És én ezt konkrétan frontkatona magyar nyelvű beszámolójából tudom. Most ne kérd hogy keressem meg a videót mert jó fél éve láttam, még a nyár folyamán, képtelen lennék már megtalálni, a címére sem emlékszem. De hátha jön majd valaki aki szintén látta és beírja.
5.
Logikus amit írsz.
De ahogy a cikk is írja 2022 óta 100 ezer ukrán katona ellen emeltek vádat az Ukrán Legfőbb Ügyész állítása szerint. Nem én mondom , ez hivatalos ukrán közlés.
""Az ország Legfőbb Ügyészsége szerint Oroszország 2022 februári megszállása óta több mint 100 ezer katonát emeltek vád alá Ukrajna dezertálási törvényei .""
Zelenszkij nemrég aláírta azt a rendeletet miszerint -- azok a dezertálók akik első alkalommal követik el a dezertálást de hajlandóak önként visszamenni a frontra azokkal szemben megszüntetik az eljárást, ejtik a vádakat és nem kerülnek nyilvántartásba, --- --- valamint kifizetik a járandóságukat arra az időre visszamenőleg is, ameddig dezertőrökként voltak nyilvántartva----. (tehát amig bujkáltak)
"Kedves gesztus" Zelenszkijtől.
Ukrajna hatalmas ország rengeteg helyen lehet bujkálni. Ahogy teszi azt az országból kimenekülni nem tudók közül szinte kivétel nélkül mindenki.
Egyre több dolgot jelentenek be az ukránok amiről eddig tabu volt beszélni.
Például , hogy a jelenleg (!) frontszolgálatot töltők közül az önkén jelentkezők száma nem éri el a 20 %-ot . A fronton lévők 75 százaléka kényszersorozott. (délután megkereshetem ha érdekel, valahol el van mentve a bejelentés)
Dezertálni sok féle képpen tudnak.
Bizonyos sérülések esetén, van amit maguknak okoznak, azért van rá példa hogy, kihozzák őket. Dobiznak.
Az is kiderült hogy, az elöljárónak/szektor parancsnoknak adott pénzért cserébe az félrenéz. (család küldi a pénzt, papírt ír a parancsnok) Dobiznak.
Káosz van a frontvonalon, szervezetten összebeszélnek. Dobiznak. Válalják a rizikót, ha szerencséjük van és kaptak pénzt otthonról , vagy eladtak valamit, az összegből megpróbálnak lefizetéssel kijutni.
Életben maradási ösztön, leleményesség, --- a statisztikák ukrán statisztikák tehát van akinek sikerül.
2024. szeptembere óta az ukránok 1 települést tudtak elfoglalni azt is 48 óra elteltével elvesztették. Az oroszok 115 települést foglaltak el ez idő alatt (megkereshetem az 1 települést, ha kell valahol az is megvan.)
Idén tavaszig az ukránok alig adtak fel területet 50%-os veszteségig.
Na akkor biztos működöttek az "élzáró" osztagok.
Most arról vannak beszámolók , hogy gyengén kiépített védelmi állásokhoz érve az Oroszok üresen találják a rögtönözve kiásott árkokat.
Tehát elhagyják az állásaikat sok esetben és ha kell nekifordulnak az úgynevezett az "elzáró " egységnek. Sokszor az is több esély gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!