Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Hogyan készültök a III.világhá...

Hogyan készültök a III.világháborúra?

Figyelt kérdés
Egyáltalán lehet erre készülni? Mentek vagy maradtok? Hova mentek, ha mentek? Az USA parancsára az európai vezetők egyértelművé tették, hogy szárazföldi katonai műveletek lesznek európában. Valójában inkább európai haború lesz és nem világháború. Csak Európát tarolják le. Az USA szokásához híven más fa*zával veri a csalánt és nyilvàn a britek is könnyen hőzöngenek a szárazföldi műveletekkel egy kiba*zott szigetről. Könnyen játszanak gyarmati kori hódítókat meg hollywoodi movie-t, de sajnos közben az európai emberek élete megy tönkre. Nyilván a front keletről fog nyugatra mozogni, így nyugatra érdemes menekülni. Csak ugye ott is fog megállni. Berlinben, Párizsban, Brüsszelben kitűzik az orosz zászlót. Elfogynak a lehetőségek a menekülésre. Ausztriára gondoltam, lévén nem NATO tag, közel van. De nem nyugtat meg, hogy az oroszok Németországba menet békén hagyják, lévén, hogy az osztrák vezetés nyelve is az ukránok/USA seggében van. Mi a megoldás? Gondolom az USA-nak kötelessége lenne befogadni és eltartani az európai menekültekek millióit, ahogy mi is tesszük az ukránokkal számolatlanul. De ennek nem látom realitását. Hova lehet menekülni? Nyilván Európán kívülre. Ti hova készültök?

2022. jún. 19. 10:45
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy visszaszorítják az orosz csapatokat (erősen kétlem), de az összecsapásokra itt fog sor kerülni. Magyarország területén is lesznek harcok. Ha a NATO (ami ugye a gyakorlatban az USA-t jelenti, mert az európai országoknak nincs hadserege) "le is győzi" az oroszokat, nagy eséllyel nagyon sok európai, köztük magyar áldozat lesz. Személy szerint kevéssé nyugtat meg, hogy "legyőzzük" az oroszokat (amiben elméleti szinten sem bízom), ha közben pont lebombázzák a házunkat, megerőszakolnak/megölnek az oroszok. Sajnos nagyon hamar elérnek minket, néhány nap alatt legázolják az országot NATO-val vagy anélkül. Nem lesz ideje idérni akkora NATO erőnek, amit nem taposnak le, mint tank a lúdfost. A probléma, hogy túl közel vagyunk. Ha nyugatra irányítanak egy orosz offenzívát, legcélszerűbb rajtunk keresztül menni, mivel itt a legkisebb az ellenállás. Kicsi ország, nulla ellenállás.
2022. jún. 19. 12:22
 12/40 anonim ***** válasza:
82%
#9. Majd ha eljön az igazság pillanata, akkor meglátjuk igazad lesz e! :)
2022. jún. 19. 12:36
 13/40 A kérdező kommentje:
Az jó ötlet lehet, hogy egyhagyatott helyen berendezkedni az önellátásra. De akkor ott is maradnál? Sosem jönnél el onnan és abban bíznál, hogy nem találnak meg? Itt most ugye érdekszférákról beszélünk. Mi ismét (és ezúttal egész Európa) orosz fennhatóság alá kerülünk, tehát a megszállók itt maradnak hosszú távon. Előbb-utóbb megtalálnak, itt minden az övék lesz. Nukleációs eszkaláció nem fog bekövetkezni, ez egészen biztos. Másodpercek alatt vége lenne mindennek, senki sem annyira hülye. Hagyományos, szárazföldi, légi haderővel fog zajlani a háború, erre készülnek a britek. Őszintén szólva a nukleáris háború lenne a kisebbik rossz, annak hamar vége lenne, mire fefognánk, vége is. Középkorú vagyok, krónikus beteg. Orvosi ellátás nélkül nem sok esélyem van. Nem hiszem, hogy alkalmas lennék egy Robinson-sci fi üzemmódú rejtőzködésre. Ha valahogy túlélném, nem szeretnék az 50-es évek hardcore változatában élni. Sajnos az orosz katonákkal szembekerülve (nőként) nem lenne gyors és könnyű halálom. Ezek állatok. A menekülés lehetne az egyetlen megoldás, de egyrészt nem tudom, hova, másrészt nem lenne rá idő. Hamarabb ideérnének, mint hogy el tudnánk menekülni. Nincs értelme az egésznek. Egyedül az vigasztal, hogy miután az USA bedaráltatta Európát a ruszkikkal, nekik is meszeltek. Kína az Oroszokkal és a világ maradék részével lesz USA ellen. Remélem megkapják, amit megérdemelnek, az utolsó szálig. Csak sajnos azt mi már nem érjük meg.
2022. jún. 19. 12:38
 14/40 A kérdező kommentje:
10-es! Ez a poggyász már össze van készítve? Ha igen, mit tartalmaz? Svájctól semlegességet remélsz vagy vannak ott rokonaid, ismerőseid? Ugye az orosz oligarchák vagyonát ők is szakncionálták, sok évszázados semlegességüket feladva kiadtak adatokat. Szóval nem hiszem, hogy ők megússzák, már nem semlegesek.
2022. jún. 19. 12:43
 15/40 anonim ***** válasza:
84%

"mert az európai országoknak nincs hadserege"

Én komolyan nem értem, hogy minek okoskodik valaki, akinek ennyire fogalma sincs a világról.

Azt egyáltalán tudod, hogy milyen évet írunk? :DD

1. A franciák, britek, németek, norvégok, olaszok, lengyelek és törökök együtt(mellesleg mind NATO tag) már erősebbek, mint a ruszkik az emberanyagot, a haditengerészetet és a légierőt tekintve, és ezek csak a számbeli fölény, a minőségről még nem is beszéltünk.

2. az USA-nak nem kell "ideérnie", csak 2021-ben ~63 ezer USA katona állomásozott állandó jelleggel Európában, + további 10-20 ezer rotációban, a háború kirobbanása óta pedig már összesen több mint 100 ezren vannak.

Van egy rakás légibázisuk itt, haditengerészetük, a USS Harry S. Truman a balti tengeren van.

3. Az oroszok még ukrajnával is iszonyatosan kínlódnak, lassan 4 hónapja nem tudják lenyomni őket, keleten és délen tudtak csak eddig megszerezni tartósan némi területet.

A tény az, hogy ha az orosz hadsereg akár csak egy gyanús mozdulatot lép bármelyik NATO tagállam ellen, a teljes európai NATO haderő nekikesik, és a nagyon durva légifölényük segítségével napokon belül rommá lövik az oroszok szárazföldi inváziós haderejét, semmi esélyük nem lesz a ruszkiknak még arra sem, hogy Ukrajna nyugati végébe elérjenek, nem hogy ide Magyarországra.

Oroszországnak egyetlen esélye van a nyugattal szemben:

ha bevetik a teljes nukleáris arzenáljukat, meglepetésszerű nukleáris csapást mérnek a NATO légi és haditengererészeti bázisaira, a NATO országok polgári kikötőire és reptereire, ezzel kiiktatva a NATO légierejének és haditengerészetének egy nagy részét

ÉS

ezenkívül Kínát a maguk oldalára állítják

Így nagyjából kiegyenlíthetik az erőviszonyokat.

2022. jún. 19. 12:50
 16/40 A kérdező kommentje:
Möszönöm a pontos számokat. Tök jó, de mivel nulla, azaz nulla ellenállás lesz M.o.határánál, ez engem itt az ország közepén nem nyugtat meg. Nyilván ki tudják iktatni az egész NATO-t, ahogy te is leírtad. Akkor aztán tudjuk hova kenhetik a NATO a légifölényét. Semmit sem ér. Kína meg most is az ő oldalukon van.
2022. jún. 19. 13:03
 17/40 anonim ***** válasza:
31%

"Nukleációs eszkaláció nem fog bekövetkezni, ez egészen biztos. Másodpercek alatt vége lenne mindennek, senki sem annyira hülye"

Nem lenne vége mindennek. A 9-es válaszomat olvasd el.

Ez a tudományosan megalapozott valóság.

A mai nukleáris arzenállal nem "lenne vége a világnak", bármit is értenek ezalatt, akik ezt mondják.

Belemehetnék jobban is témába, kezdve onnan, hogy pontosan hogyan és miben is tévedtek azok a klimatikus modellek, amik a hidegháborúban készültek a nukleáris télről, egészen odáig, hogy a fúziós-fissziós bombák neutronsugárzása hogyan és milyen anyagokat képes instabilizálni és ezeknek az izotópoknak mennyi a felezési ideje, stb.

De nem fogok, mert aki nem érti, az úgysem hiszi el, én mérnök vagyok, tehát a matematika fizika közel áll hozzám, de még így is éveket szántam rá a szabadidőmben, hogy átrágjam magam rengeteg tanulmányon, a nukleáris harcászati doktrínákon, a modern nukleáris fegyverek és célbajuttató eszközök működésén és fejlődésük történetén, hogyan és miért csökkentek drasztikusan a hidegháború óta a nukleáris fegyverkészletek és a fegyverek hatóereje, az ionizáló sugárzások fajtáin, a nukleáris kísérleti robbantási jegyzőkönyveken, már ami nyilvános belőlük, stb.

Ez az a kutatómunka, amit egy nógrádi féle "szakértő", vagy igazából bármelyik biztonságpolitikai szakértő nem fog elvégezni, mert nincs rá ideje, és bizonyos részeit nem is képes megérteni felsőfokú műszaki végzettség és komolyabb fizikai tudás hiányában.

Jó eséllyel azt sem tudja, mi az, hogy izotóp, vagy mi az, hogy ionizáló sugárzás.

Ezért van az, hogy beülnek a tévébe, és benyögik azt a bullshitet, amit még a hidegháború idején hallottak, hogy nukleáris háború=világvége.

De nem az.

2022. jún. 19. 13:09
 18/40 anonim ***** válasza:
100%
#17. Akkor nyugodtan kitörhet az atomháború!
2022. jún. 19. 13:50
 19/40 anonim ***** válasza:
78%

Nem ezt mondtam.

Nagyon-nagyon sok ember meghalna, több milliárd.

Én pusztán azt a tényt szögeztem le, hogy nem lenne vége sem a világnak, sem az emberiségnek.

És ezt, amit leírtam, nyilvánvalóan tudják az atomhatalmak vezetői is.

Épp ezért van félnivalónk a nukleáris eszkalációtól, mert egy atomháború után sem áll meg a világ, lesz győztes fél és vesztes fél.

2022. jún. 19. 14:12
 20/40 anonim ***** válasza:
100%
"lesz győztes fél és vesztes fél." Mármint hogy ??? Győztes aki túl éli, vesztes aki meghal?
2022. jún. 19. 14:20
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!