Háború esetén mennyire lenne okos döntés a teljes lakosság felfegyverzése? (mondjuk mint végső döntés)
Tegyük fel, hogy van rengeteg fegyver meg lőszer, a hadsereg az utcán osztogatja a fegyvereket a lakosságnak. Egy európai nagyváros többmilliós lakossága azért keményen ellent tudott volna állni?
Mondjuk azt is tegyük fel, hogy az emberek a menekülés helyett vállalják a kockázatot és maradnak.
Ma már nem hiszem de régen a 2. világháború alatt működhetett volna?
Vagy inkább az egész nagyobb káoszt okozott volna és mindenki rabolni és fosztogatni kezdett volna?
Volt erre példa a történelemben?
Hát attól függöen..
Mondjuk miliciáknak vagy egyes csoportoknak nem lenne hülyeség..
Mert mivel ha van egy idegológiai csoport(pl:jugoszláv háborúban az nacolanisták),akkor könnyen lehetne országot megvédeni.
Példaként mondjuk debrencen megtámadnák az románok,és egyből lenne 10 ezer szoldos katona,aki fieztné naz állam,és mondjuk csak mellény,meg roham sapka,meg egy m4-ak47-akm vagy sima pisztolya lenne nála..
De mondjuk azért lenne rossz,mert ez társadalom függő..
Mivel sok hülye van aki fogná az 6 lövetű psztolyát,és szét lőnne az másiknak az agyát,vagy fogná az nagy sörétest,és társai ellen fordulna..
Az eső példa nem jó, mert nem arra gondoltam, hogy összetereljük a lakosságot és minden 4. embernek adunk fegyvert aztán nekiküldjük őket az ellenségnek, meg lelőjük őket ha menekülnek.
De az jutott nekem is eszembe, hogy ez társadalomfüggő. Meg szerintem nem feltétlen kell ehez nacionalistának lenni.
Pl. Ha Debrecen egy olyan város lenne ahol minden ember fegyverrel az oldalán járkálna mert tök alap dolognak számítana, akkor az megnehezíteni azért az ellenség dolgát gondolom. Házról házra kéne mindenkivel elbánni ahoz hogy elfoglalják a várost.
Olyanfajta hadviselésre gondolok, ahol nem alakulnak ki frontvonalak, hanem kicsit ilyen gerilla módon harcolna a lakosság.
A fosztogatás a társadalom fegyelmezettségétől függ. Van ahol még fegyver sem kell, szimplán husángokkal, botokkal, baltákkal, késekkel nekiállnak egymásra támadni, vagy egy népirtásnak (ld. Ruanda).
Egyébként a dolgot megpróbálták a II. Vh-ban a németek - láttuk mi lett az eredménye. Kiképzés, képzés nélkül simán kézifegyverekkel felfegyverzett civil lakosság harcértéke elég csekély, gyakorlatilag ágyútöltelék. Csak még több halott lesz a civil lakosság soraiban és rommá lövik az épületeket, még jobban felhergelik vele a támadókat hogy válogatás nélkül lőjjenek mindenre akkor is ha nincs rajta egyenruha.
4
Ekkorsa hülyeséget...
"Az eső példa nem jó, mert nem arra gondoltam, hogy összetereljük a lakosságot és minden 4. embernek adunk fegyvert aztán nekiküldjük őket az ellenségnek, meg lelőjük őket ha menekülnek."
Ez meg hohgyan tökbe csinálná az kormányfŐ??:DDDD
Vagy melyik irtaná az saját népét?:D
De nem társadalom függöség kell,hanem hogy miért is harcoljanak?
Horvátok miért is harcoltak?
És milyen írtás volt?
Alapból szerintem nem tanultál törtélnelmet XD
"Ez meg hohgyan tökbe csinálná az kormányfŐ??:DDDD"
Semelyik te ökör. Ezért írtam, hogy NEM erre gondoltam(mert Sztálingrádnál volt ez kb)
Szövegértés...
7
Amúgy nagyon nem érted mire akarok kilyukadni,vagy ennyire idióta vagy XD
Ember,vagyis tudod,voltak fél katonai szervezetek,pl:csetnikek,JNA,HOS..
Vagyis neked valami probléma van az fejedben,mert mivel az mondtam,vagy azt akartam mondani,hogy akkor működne az dolog hogy ha működne egy míliaca,vagyis ilyen félkatonasság,ahol szóba jöhetne az ilyen...
Vagyis nem az mondom minden 4-dik embernek adni,hanem bizonyos csoportoknak,meg ilyesmi..
Vesd úgy mint Magyar gárda,vagy Amerikai nemzeti gárda..
De amúgy kérdező,te mondol olyasmit hogy adjuk el randsom embereknek lőfegyver meg ilyesmit..
Mert ahogy írsz,tökre össze zavaró,mert egyik percben az modnod hogy adjuk oda random embereknek,és 4-dik válaszodban írtanád az saját népedet....
Ezért mondom hogy félmillicia az legjobb megoldás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!