A 22-es lövedék hogyhogy nem halálos?
A napokban volt hallható a hírekben, hogy egy lengyel férfi öt évig élt fejlövéssel.
Részeg volt amikor fejbe lőtte valaki véletlenül egy 22-es fegyverrel. A lövedék megakadt a fejbőr és a koponya között, így nem hatolt be az agyába.
Nagyon megdöbbentem. Hogy lehetséges, hogy egy lövedék, még ha csak ekkor kaliberű is nem ütötte át a csontot?
Úgy hallottam, hogy a 22-es nem csak, hogy halálos, de például bérgyilkosok körében is elterjedt mert kicsi, talán csendesebb.
Valamelyik tévében láttam múltkor egy bűnügyi dokumentumfilm sorozatnak az egyik részét ahol 22-es fegyverrel lőttek valakit agyon.
Szerintetek csak a vakszerencse mentette meg az ürgét vagy egyáltalán hogy történhetett?
Lehet, hogy elég hosszú lett a megfogalmazás és tulajdonképpen nem is volna fontos, de az ilyen "csodának minősülő" túléléseken mindig nagyon meglepődök.
Na jó, de mondjuk ha valakit pl. fejbe lőnek akkor talán a koponyacsont felfogja.
Meg talán a vastagabb ruha is felfoghatja valamelyest.
Sportfegyvernek ha jól tudom.
Hogy felesleges azt nem mondanám, mert bár nem annak találták ki mégis vannak esetek amikor direkt vagy mint látjuk véletlenül embert találnak el a lövedékeik.
22-essel dolgozó bérgyilkosok minimum két lövést adnak le.
Szívtájék + fej.
(De lehet, hogy 2-2 lövéssel garantálják a gyors elnémítást.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!