Milyen az a "fehér foszforos lövedék"?
Figyelt kérdés
az izraeliek használják a gázai övezetben, és ez nem tetszik az ensz-nek... miért?2010. febr. 2. 18:17
1/14 anonim válasza:
elég sok találatot lehet találni neten... ez vegyifegyvernek minősül, mivel súlyos bőr- és egyéb elváltozásokat okoz, ha már a golyótól nem halsz meg.
2/14 anonim válasza:
Azért nem tetszik, mert ilyennel háborúban tilos emberekre támadni. Hogy konkrétan milyen megegyezés, szerződés azt nem tudom.
4/14 A kérdező kommentje:
énis kurucinfón láttam...:D
2010. febr. 2. 18:23
5/14 anonim válasza:
hátt én mikor megláttam a kérdést kicsit mássra gondoltam..
6/14 anonim válasza:
Célmegjelölésre használják, mert világít és füstöl. De az Izraeliek mint gyújtófegyvert használták. Ez nem újdonság, legjobb példa erre Vietnam, ahol mindkét fél használta, még a foszfor kézigránátot is támadásra.
7/14 anonim válasza:
Amúgy ez egy repülőről ledobott bomba. A "fehér foszforos lövedék", szó szerint, az egy puskalőszer, amit vagy célmegjelölésre használnak, vagy mint gyújtólövedékként (tudtommal ez legális). De amire te gondolsz az egy repülőre függeszthető bomba.
8/14 anonim válasza:
Megfogod az éppen fellobbanó gyufát és magadba nyomod. Na olyan a fehér foszfor is. Olvashatsz a foszfor kémiai tulajdonságairól a wikipedián. Égésével foszfor oxid keletkezik, az vízzel reagálva foszforsavat képez. A foszforsav meg műtrágyának alapanyaga, valamint a colába is beleteszik hogy akkor is savanykás legyen miután kiment belőle a buborék (szénsav).
9/14 anonim válasza:
A fehérfoszfor már érintéskor is súlyos égési sérüléseket okoz, nem ha még valakibe belelövik...
Ilyen embertelen eszköz volt a 2.vh-ban a keresztben bevágott lőszermag, ha vállba lőnek vele, letépi a karod... Akinél olyat talált az ellenség, már tarkón is lőtték.
10/14 anonim válasza:
Azért illegális, mert brutális égési sérülést okoz, és az igazán kemény az, hogy vízzel ugyan elfojthatod a lángokat, de amint újra oxigénnel érintkezik újra fellobban a láng, hacsak nincs kéznél egy adag réz-szulfát oldat, amivel ténylegesen el lehet oltani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!