Fehér terror Magyarországon az előző évszázadban. Mit gondoltok róla? Fölösleges mészárolták le az embereket vagy jogosan bűntették a komcsikat?
Azért azt ne felejtsük el, hogy ez alapvetően válasz volt a vörös terrorra...
Egyébként én is kontárnak tartom magam a témában, hisz nem vagyok történész. Viszont ha valakinek van jó forrása a témához azt én is és gondolom a kérdező is megköszönné.
"Azért azt ne felejtsük el, hogy ez alapvetően válasz volt a vörös terrorra..."
A terror sosem jó, senem intelligens megoldás, akármilyen oldalról is jön.
Ha szerinted a vörös terrorra a fehér terror jogos válaszlépés volt, az csak azt bizonyítja, hogy az úgynevezett fehérek sem különbek, vagy civilizáltabbak a vörösöknél.
Nagyanyam meselt egy esetrol, amelyre kislany korabol emlekezett. Ebben a feher terror volt nem csak brutalis, hanem teljes mertekig igazsagtalan is.
(Nagyanyamek parasztok voltak, az Alfoldon eltek es a leghalvanyabb kozuk sem volt a kommunistakhoz. Sot.)
A válasz írója 45%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 10:05
Azért a 20.század elején még nem volt olyan szintű a jogrendszer. Demokrácia hiányában pedig a szemet-szemért fogat-fogért elv uralkodott.
"Azért a 20.század elején még nem volt olyan szintű a jogrendszer. Demokrácia hiányában pedig a szemet-szemért fogat-fogért elv uralkodott."
Akkor hogyan magyarázod, hogy Amerikában már a polgárháború óta nem történtek ilyen "terror"-ok?
Hehe, gondolom a feketék emancipációjáról nem sokat hallottál. KKK mond neked valamit?
Aki pedig az első válasznál leszavazott annak üzenném, hogy inkább csapja fel a töri könyvet.
"Hehe, gondolom a feketék emancipációjáról nem sokat hallottál. KKK mond neked valamit?"
Az semmiség volt ahhoz képest, amit nálunk lenyomtak Kun Bélák, majd a Horthy-féle szélsőjobberek.
Mellesleg elég furcsa, hogy a XX. század elején természetes dolognak veszed a "szemet-szemért fogat-fogért" nézetet, amikor már jó 60-70 évvel előtte Kossuth-ék civizáltan tudtak a Parlamentben tárgyalni a Habsburgokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!