Kinek volt igaza a hidegháborúban, az USÁ-nak vagy a Szovjetuniónak?
20
Dehogynem.A covidizmus a legújabb izmus.Most van születőben.
Apád azért tudott lakást venni hitel nélkül, mert maga az ország vette fel sorra a hiteleket (természetesen nyugati, kapitalista bankoktól). Ennek eredményeként az egész ország, és a komplett keleti blokk brutálisan eladósodott. A szocializmus, pláne a tervgazdálkodás, sosem volt fenntartható. Nem ártana egy kis gazdaságtudományt és történelmet tanulni, utóbbinak a segítségével azt is meglátnád, hogy a kommunizmus még annál is sokkal rosszabb, mint amilyennek képzelik. Nagyságrendekkel több áldozata volt az általad magasztalt eszmének, mint például a nemzetszocializmusnak.
22
Kijárási korlátozások.Bezárások.A szájmaszk kötelező hordása.Aztán már van ahol anális mintavételi eljárást alkalmaznak.Vég nélküli szajkózással,ellentmondást nem tűrve egyfajta vélekedés kizárólagossá tétele a vírussal és a vakcinákkal kapcsolatosan..stb,stb.Ezekhez mind-mind a vírus köré születtek.
Leninék megpróbáltak pénzt nyomtatni, hogy aztán még szarabbul jöjjenek ki belőle. És igen, a kommunista eszme remek propaganda erővel bírt, de azt be kell látnunk, a nagy világégés és 1945 után az általános helyzet folytán nem véletlenül delejezett meg tömegeket, akiket minden eszközzel igyekezett meggyőzni, igenis jobb lehetőségeket kínál, mint a 'kizsákmányolásra' építő kapitalizmus. Akkor sokakban megingott a bizalom a demokratikus intézmények iránt, a kommunisták pedig előszeretettel aknázták ki ezt.
És ezek után már gyártunk ideológiát...vastaps.
Amerika ún. demokrácia-exportjának nem sok köze van a kapitalizmushoz. Kisebb részben terrorellenes harc, nagyobb részben pedig a térségbeli szövetségeseik (Izrael és főleg Sz-A) támogatása, nyilván az olaj miatt is. És én nem az oroszok bűneiről beszéltem, hanem a kommunisták bűneiről!
Könyörgöm, a hidegháborúból hogy jutottunk el a nyomorult covidig? Kezdem azt érezni, hogy valami fétis már ez a primitív covidozás.....
#23 és #24
Maximálisan egyet értek.
Erre reagálva, az oroszok hamarabb bementek Afganisztánba. Tudni illik 1979. december 25-én a szovjet intervenciós hadsereg átlépte a szovjet-afgán határt, belekeveredve egy 10 évig tartó pénznyelő háborúba. És Brezsnyev fejéhez nem tartott fegyvert az USA, hogy beküldje a csapatokat az országba. Az iráni forradalomban van némi igazság, abban vastagon benne van az USA is, de egy szóval sem mondtam egyébként én sem, hogy a kapitalizmus meg az USA hibátlan lenne. Pusztán annyit, hogy a kommunizmus elleni harc egy jogos dolog. Az 56-osok harca akkor nem volt jogos? Legyen mostantól újra ellenforradalom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!