Egyetértenétek-e a nők sorozásával abban az esetben, ha Magyarországon visszaállítanák a sorozást?
Miért? / Miért nem?
Részlet az alkotmányból:
70/H. § (1) A haza védelme a Magyar Köztársaság minden állampolgárának (!) kötelessége.
Miert ne vigyazhatnanak a gyerekekre az oregek? A haboru egy eleg rendkivuli dolog, (marmint a civilizalt orszagokban) es rendkivuli helyzetekben lehet rendkivuli megoldashoz folyamodni. Az ujszulottekkel meg jo, hogy otthon maradna az anyja, de ez igy van minden civil foglalkozasnal is. A nagyobb gyerekek meg megertenek szerintem, hogy olyankor inkabb ne csavarogjon el, ne szaladgaljon esz nelkul, mert a nagyok nem vizipisztollyal lonek egymasra. Egyebkent meg nem is errol szol a kerdes, hanem sorkatonasagrol.
20L
20:05 - Mert az öregek egy esetleges támadás esetén nem tudnák a gyerekeket megvédeni, lévén nincsenek már erejük teljében (tisztelet a kivételnek persze).
A kérdésre az a válasz, hogy a nők is mindig kivették a részüket olyan módon, ahogy erre lehetőség volt, és ilyen pl. a gyerekek felügyelete, gondoskodás a rejtekhelyekről, a gyógyítás, pl. a sérült harcosok gyógyítása. Ha valaki szerint ez nem legalább annyira fontos egy háború idején, mint a harc, az hülye.
Én egyetértek, nem értem mi vele a probléma.Egy 2-3 hónapos kiképzést mindenki kibír.
Izraelben is sorkötelesek a nők, ott pedig nem 2-3 hónapig hanem évekig.
Én örülnék annak a 2-3 hónapnak
15/L
A dolog nem példanélküli:
Izraelben a nők is teljesítenek katonai szolgálatot.Pedig ott a katonaélet nem leányálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!