Minek kellenek az este kivezényelt katonáknak rohamfegyverek?
Elvileg a rendőröknek segítenek be, hogy elkapják azokat, akik jogosulatlanként 8 és 5 között az utcán vannak. Minek ehhez automata fegyver és páncélkocsi?
Azok, akkikel összebalhézhatnának, maximum egy késsel támadhatnak rájuk. A rendődröknek elég egy pisztoly is, hogy ellássák a feladatuk. Ezek meg úgy vonulnak, mintha NATO - s békefenttartó erők lennének egy közel - keleti, kocsibombákkal, aknákkal és AK - s merénylőkkel teli város szélén.
51. Nagyon eredeti beszólás volt bátyjám, a Bözsi néni is ilyeneket oszt meg Garfieldos képekkel a facebookon. Nagyon kis szellemes vagy.
Itt te vagy az, aki nem tudott egy normális érvet felhozni. Az álláspontodat folyamatosan változtatod. Azt mondod azért csinálják, én megcáfolom, aztán máris kitalálsz valami más hülyeséget. Attól, hogy rávilágítok a szeretett rezsimed patkányságaira nem én leszek a sötét, de ezt nem is kell senkinek sem bizonyítanom, mert amint látod, a legtöbben nem veled értenek egyet. Ha nem tudsz normálisan válaszolni, akkor legyen legalább annyi tartás a satnya gerincedben, hogy csenben maradsz.
47-es vagyok.
Valóban nincs szükség a vírus szempontjából fegyveres katonákra, ebben igazad van, viszont, amint mondtam, a katonákra van, a fegyver pedig velük jár általában.
Köszönöm mester hogy megvilágosítod elmém!
Neked van igazad kérdező!
Vajon mi lesz a következő elméleted? A galambok valójában robotok és az 5G segítségével terjesztenek egy kamu vírust, amit a Fidesz alkotott és terjeszt, miközben a lapos föld széléről lehet csak ellenanyagot kivonni az egyszarvúak szőréből? :O
"Egy katonának mindig magánál kell hordania a fegyvert, akkor is, ha ez a viráglelkű libernyákoknak nem tetszik."
Ez egyszerűen nem igaz. Nincs előírva, hogy egy katonának ahova megy, gépfegyverrel és páncélkocsival kell mennie, főleg nem békeidőben az anyaországban. Az tökmindegy, hogy neked feláll a farkad és könnybelábad a szemed a géppuskák láttán, mert milyen dicsően védekzik khormányunk a vírus ellen. Ez akkor is felesleges. Nem vagyok viráglelkű, szeretek fegyverekkel foglalkozni, ez az egyik hobbim, de ez ettől még ugyanúgy hülyeség marad. Liberális sem vagyok.
"Kedves kérdező, te inkább ne beszélj szerintem semmilyen katonasággal kapcsolatos dologról, mert láthatóan full vakon vagy. Háborús menetfelszerelés, az :DDDDDDD"
Röhöghetsz fogyatékos, de a helyzet iróniáját nem fogod fel. Mint mondtam, érdekel a téma. Igen, a gépfegyver és a harckocsi az háborús felszerelés, arra lettek rendszeresítve.
"Funkcionalitás szempontjából egyrészt kiegészítik a rendőri állomány létszámát,"
De a rendőröknek csak oldalfegyverük van járőrözés közben. Akkor funkcionálisan rohadtul nem a rendőrök munkáját egészítik ki, mert a rendőrök nem gépfegyverrel és páncélosokkal vonulnak.
"másrészt elrettentő hatást keltenek a lakosságban, aminek abból a szempontból van indokoltsága, hogy rengeteg nyugati országban hatalmas utcai balhék voltak a szigorú korlátozások bejelentése után. Spanyolok, olaszok stb."
Kibújt a szög a zsákból. Tehát szerinted a katonaságot jelenleg a lakosság ellen, elrettentő célzattal vetették be. Ilyet konkrétan még én sem mondtam ki, de amit te mondasz, az már a diktatúrák egy bevett szokása. És szerinted ezzel semmi baj. Mégiscsak egy megalomán kis köcsög vagy, aki erre veri, nem pedig "hát de ez hozzájuk tartozik" mi? Magyarországon nem bevett szokás a tüntetés amúgy sem.
"De összességében aki ezen problémázik, meg belelát mindenféle összeesküvés-elméletet, az egy buta proli."
Ez nem összeesküvés elmélet. Ez teljesen nyilvánvaló üzenet. Tudják mit csinálnak. Ez olyan, mint amikor csak mosolyognak, amikor a korrupció szóba jön. Tudják, hogy nem is kell tagadniuk, mert az ilyen birkákat úgysem zavarja.
"Vajon mi lesz a következő elméleted?"
Ha megmagyarázod, hogy minek nekik a gépfegyver és a páncélos jármű érvekkel és logikával, nem pedig azzal, hogy mert katonák, akkor majd leszel olyan helyzetben, hogy te te kérj számon engem.
Olvasd már el a katonai törvényeket a fegyverviselésről. Igen, elrettentik az embereket az esetleges erőszakos utcai megmozdulasoktól. Az államnak ugyanis feladata garantálni a rendet és a közbiztonságot, akár erőszak útján is. A rendőrség is egy erőszakszervezet. A katonák fegyvert viselnek és katonai járművel közlekednek, akkor is, ha ez benned hatalmas félelmet, rettegést okoz. Diktatúráztál is egyet, ahogy az kormányellenes körökben szokás, most már nyugodtan alhatsz.
Az összeesküvés-elméletes részt a hozzád hasonló szellemi színvonalon lévő válaszolóknak írtam, pl aki szerint "biztos hogy készülnek valamire". A hozzátok hasonló emberek a saját sikertelen életük okát mindig másban keresik, konteókat gyártanak, másokat hibáztatnak, mindezt persze a józan ész és az egészséges szkepticizmus határait sokszorosan átlépve. Te nem pont ezt csinálod, hanem a saját magad alternatív valóságán hőbörögsz itt.
A rendőrnèl is ugyanúgy van fegyver, csak az többségében félautomata.
Most nàlad itt van a pánikhatár?
A félautomata az oké, az automata már nem?
A katona attól az ami, hogy fegyvere van.
Eleve katona önmagában nem is intézkedhet civillel szemben, békeidőben.
"Olvasd már el a katonai törvényeket a fegyverviselésről. Igen, elrettentik az embereket az esetleges erőszakos utcai megmozdulasoktól. Az államnak ugyanis feladata garantálni a rendet és a közbiztonságot, akár erőszak útján is."
Ha az válaszreakció valamire, de nem kezdeményezés. Röviden, ha a tüntetés elfajul, akkor indokolt agresszív válasz használata, de megfélemlítésre kivezényelni katonákat sehogy sem etikus.
"A rendőrség is egy erőszakszervezet. A katonák fegyvert viselnek"
Majd ha a rendőrség is gépfegyverrel és harckovsival jár, akkor elfogadom ezt a választ. Amúgy meg a rendőrség erre van kiképezve.
"A katonák fegyvert viselnek és katonai járművel közlekednek, akkor is, ha ez benned hatalmas félelmet, rettegést okoz."
A katonáknak nem muszály fegyvert viselni, akármennyire is ez a kép van az együgyü fejedben. Természeti katasztrófáknál sem fegyverrel mennek ki. Mint mondtam, nincs hozzájuk nőve. Katonai járműnek meg ott vannak a csapatszállótók, nem muszály páncélkocsival kijönni.
"akkor is, ha ez benned hatalmas félelmet, rettegést okoz"
Egyáltalán nem okoz. Mondtam, hogy felőlem helikopterrel és RPG - vel is járkálhatnának. Én csak arra világítottam rá, hogy ez nem több, mint politikai eszköz ebben az esetben, nem pedig indokolt intézkedés.
"Diktatúráztál is egyet, ahogy az kormányellenes körökben szokás, most már nyugodtan alhatsz."
Hibrid rezsim van Magyarországon, nincs diktatúra. Viszont komolyan, mond már ki a suta kis fejedben, hogy "katonákat megfélemlítésre használnak a lakosság ellen" (te mondtad) és utána gondolkozz el azon, hogy ez mennyire normális.
Kormány ellenes vagyok, de nem vagyok balos. Viszont most felhozom, hogy amikor a böszme alatt a tüntetők közül valakinek véletlenül kilőtték gumilövedékkel a szemét, akkor ti sivalkodtatok itt. De amikor "megfélemlítésre használják a katonákat" a tieitek, akkor az úgy oké.
"Te nem pont ezt csinálod, hanem a saját magad alternatív valóságán hőbörögsz itt."
Szerintem az van alternatív valóságban, akinek 0 - ra pontozzák a válaszát, már akkorra mire belépek. Vedd már észre magad, itt te mész az árral szemben. Nem én vagyok, aki konteókkal jön, ha azokkal a "konteókkal" a legtöbben egyer értenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!