Minek kellenek az este kivezényelt katonáknak rohamfegyverek?
Elvileg a rendőröknek segítenek be, hogy elkapják azokat, akik jogosulatlanként 8 és 5 között az utcán vannak. Minek ehhez automata fegyver és páncélkocsi?
Azok, akkikel összebalhézhatnának, maximum egy késsel támadhatnak rájuk. A rendődröknek elég egy pisztoly is, hogy ellássák a feladatuk. Ezek meg úgy vonulnak, mintha NATO - s békefenttartó erők lennének egy közel - keleti, kocsibombákkal, aknákkal és AK - s merénylőkkel teli város szélén.
Akkor nekunk4is tankkal kéne a boltba vonulni!Idiotak!
Voltal covidos? Akkor menjél vert adni minden honapban h tudjanak a veredbol gyogyszert csinalni!
Kedves kérdező!
29, 30-as vagyok. Megismétlem! NINCS elég ember, a Közszolgálati Egyetem hallgatóit is ki kellett vezényelni, tehát nem csoda hogy a katonákat is. Ők ellenőrzik a kijárási tilalom betartását és sok helyen segítenek. NEM FOGNAK BÁNTANI SOHA.
Terrorveszély van emellett tehát örülnötök kéne hogy az egyik legjobb terrorelhárítási szerv vigyáz a biztonságra.
"NEM FOGNAK BÁNTANI SOHA."
Akkor minek nekik a fegyver és a harckocsi? Persze, hogy nem bántanak senkit, csak erődemonstrálnak rajtuk keresztül a fejesek, ezt tartom visszataszítónak.
"Terrorveszély van emellett tehát örülnötök kéne hogy az egyik legjobb terrorelhárítási szerv vigyáz a biztonságra."
Nem sül le a képedről a bőr, amikor ilyeneket ferdítesz? Milyen terror veszély? Magyarországon? Ne haragudj már, de ez már tényleg szánalmas kapálózás. Magyarországon még a kerítés előtt, a legnagyobb menekülthullámok és a globális terrortámadások közepette sem voltak kint a katonák az utcákon és itt egy ilyen merénylet sem történt. Most meg ott a kerítés, a migránskérdés és a terrorizmus negyedleges beszédtéma és pont most kellett nekik kivezényelni, felfegyverezve a katonaságot a terrorizmus miatt? Véletlenül pont a szigorítások idején, AMIKOR NEM HOGY TERRORISTA, DE MÉG EGY NYOMORULT EMBER SINCS AZ UTCÁN. Terrorveszély a lóf@szt. Ja, majd a dzsihádista merénylők felrobbantják magukat este a hősök terén, ezzel brutálisan megölve három galambot, egy poloskát és megrongálva Mátyás jobb csizmáját, biztos ez a céljuk.
"itt egy ilyen merénylet sem történt"
A Budapest-Bécs távolság 214 km.
Sopron-Debrecen: 378 km.
Azért nekik fegyver és harckocsi mert hozzájuk tartozik. Attól katona a katona. Nincs olyan helyzet tulajdonképp, amikor nincs náluk.
És hiába pofázol, egész Európában felemelték a terrorfenyegetettséget, NEM CSAK NÁLUNK. Nem azon akarok vitázni, hogy ez jogos-e és hogy van e bármi értelme, hanem hogy ilyenkor ez az általános eljárás. Vagy szerinted Nyugat Európában is diktatúra van?
És mégegyszer elmondom, sok ember kell ahhoz hogy ellenőrizni tudjanak mindent, ezért kellenek az egyetemisták is.
"A Budapest-Bécs távolság 214 km."
Csak a kettő között van egy országhatár és Bécs már Nyugatnak számít, Magyarországgal ellentétben. A terroristák fő célpontja a Nyugat.
"Azért nekik fegyver és harckocsi mert hozzájuk tartozik. Attól katona a katona. Nincs olyan helyzet tulajdonképp, amikor nincs náluk."
Ez nettó f@szság, hozzájuk van nőve, vagy mi? Már nem tudsz mit kitalálni. Képzeld más országokban is vetnek be katonákat veszhelyzetek esetén, annyi külömbséggel, hogy ott nem viszik magukkal a háborús menetfelszerelésük, mert tudod nincs rá szükségük, ahogy itt sem lenne.
"És hiába pofázol, egész Európában felemelték a terrorfenyegetettséget, NEM CSAK NÁLUNK."
A 3 - as fokú terrorkészültséget November 4. - én rendelték el, a katonákat nem akkor vezényelték ki. De ha tényleg a terrorkészültség miatt vannak kint a katonák, akkor miért nem napközben, amikor az emberek az utcán vannak, tudod, amikor a terroristák robbantani szeretnek? Tehát ha úgy lenne, ahogy te mondod, akkor meg rosszul csinálják.
"Vagy szerinted Nyugat Európában is diktatúra van?"
Egy szóval nem mondtam, hogy diktatúra van. A demokrácia és a diktatúra között nagy hely van még. Egy nem demokratikus rendszer nem feltétlen jelent diktatúrát.
"És mégegyszer elmondom, sok ember kell ahhoz hogy ellenőrizni tudjanak mindent, ezért kellenek az egyetemisták is."
Én meg akkor válaszalok még egyszer, hogy nem azzal van a bajom, hogy kint vannak a katonák.
Márpedig rosszul tudod, mert általában más országokban is ott a fegyver katonáknál ha vészhelyzet van. (Most linkelhetsz fotókat a kivételektől, de az az általános.
Nem csak este vannak kint, de este azért vannak, mert segítik a rendőrök munkáját.
Őszintén nem értem ezt az egészet, szerintem csak nagyobb biztonság érzetet adnak. Nem speciel nekem, de én se bánom ha kint vannak.
47. Én sem bánom, egyáltalán nem is zavar, felőlem helikopterekkel és RPG - vel is járkálhatnának, nem arról van szó, hogy félnék. Arról van szó, hogy nem akarod beismerni, hogy semmi szükség felfegyverzett katonákra és az, hogy kivezénylik őket menetfelszerelésben, harckocsikkal, annak a legfőbb oka az erődemonstráció. Burkolt üzenet, fogvillantás, feszítés.
Egy logikus indokot sem tudtál felhozni, hogy miért kellenének ilyen készültségben. A terrorizmusos dolognak még ha értelme is lenne magyar helyzetben, a katonákat akkor is a kijárási tilalom betartatására vezényelték ki, ezt maga a főnök mondta. Logisztikai és üzemanyagkölcségekkel jár ha a katonáknak felszerelésben kell kijárniuk, a páncélozott járművek sokat fogyasztanak. Csak azért nem mozgósítanának így, mert hogy "ez hozzá tartozik". A sima csapatszállító is "hozzá tartozik" a katonákhoz, mégis páncélosokkal jöttek ki.
Ez teljesen egyértelműen magamutogatás.
Keszulnek valamire egyértelmű.
Sajnalom h minden hulyeseget megxsinaltatnak velük. Nem ez lenne a munkájuk!
Jobb volna ha letennek a fegyvereket es semmilyen hatalamat nem szolgalnanak a nép ellen. Akkor a hatalomnak nem lenne ereje
Egy katonának mindig magánál kell hordania a fegyvert, akkor is, ha ez a viráglelkű libernyákoknak nem tetszik. Kedves kérdező, te inkább ne beszélj szerintem semmilyen katonasággal kapcsolatos dologról, mert láthatóan full vakon vagy. Háborús menetfelszerelés, az :DDDDDDD
Funkcionalitás szempontjából egyrészt kiegészítik a rendőri állomány létszámát, másrészt elrettentő hatást keltenek a lakosságban, aminek abból a szempontból van indokoltsága, hogy rengeteg nyugati országban hatalmas utcai balhék voltak a szigorú korlátozások bejelentése után. Spanyolok, olaszok stb.
De összességében aki ezen problémázik, meg belelát mindenféle összeesküvés-elméletet, az egy buta proli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!