Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Minek kellenek az este kivezén...

Minek kellenek az este kivezényelt katonáknak rohamfegyverek?

Figyelt kérdés

Elvileg a rendőröknek segítenek be, hogy elkapják azokat, akik jogosulatlanként 8 és 5 között az utcán vannak. Minek ehhez automata fegyver és páncélkocsi?

Azok, akkikel összebalhézhatnának, maximum egy késsel támadhatnak rájuk. A rendődröknek elég egy pisztoly is, hogy ellássák a feladatuk. Ezek meg úgy vonulnak, mintha NATO - s békefenttartó erők lennének egy közel - keleti, kocsibombákkal, aknákkal és AK - s merénylőkkel teli város szélén.

2020. nov. 13. 15:28
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
 91/104 A kérdező kommentje:
*férőhelyű
2020. nov. 16. 12:38
 92/104 anonim ***** válasza:
24%
Kerestél pár képet a a gugliban, ez már színvonal.
2020. nov. 16. 14:00
 93/104 anonim ***** válasza:
24%

92.-nek.

Hagyd! Tele az oldal hasonló kérdésekkel, mert fizetett libsi trollok írják őket ide is, meg a Fosbúkra is.

2020. nov. 16. 14:07
 94/104 A kérdező kommentje:
92. Alátámasztottam az álláspontom, ez neked eddig egyszer sem sikerült.
2020. nov. 16. 16:45
 95/104 A kérdező kommentje:
93. Nem vagyok liberális. Konzervatív vagyok, de ez akkor is hülyeség. Az, hogy leliberálisozol, tökéletesen mutatja, hogy csak egy pártkatona vagy és nem tudsz másban gondolkodni. Meg lettél cáfolva, ennyi, csak már zsigerből libernyákozol ilyenkor.
2020. nov. 16. 16:47
 96/104 A kérdező kommentje:

92. De felőlem be is mehetsz Isaszegre, hogy megnézd magadnak a tényt, hogy nem csak olyanjaik vannak, amiket az utolsó képen látsz.

Te úgyis mindent tudsz a katonákról, akkor ezt is jó lenne.

2020. nov. 16. 16:50
 97/104 anonim ***** válasza:
5%
Ember, én nem a járművekről beszélek, hanem hogy röhejes az a műsorszám, amit előadsz, és az, hogy milyen okosnak hiszed magad. Tábornoknak ne nevezzenek ki?
2020. nov. 16. 17:02
 98/104 A kérdező kommentje:

97. Nem kell ahhoz sem okosnak, sem tábornoknak lenni, hogy ezt valaki észre vegye. Tudom, hogy bántja a csőröd, hogy valaki szóval tartja a dolgot, de te ugyanúgy válaszolsz nekem. Tudod egy vitához két ember kell. Ennyire nem vagy hozzászokva, hogy van, aki nem hagyja szó nélkül a hazugságokat? Idézek a törvénykönyvből:

“A honvédelmi törvény.

[link]

“35/C. * A katona veszélyhelyzetben és az egészségügyi válsághelyzetben való közreműködése

54/E. § * (1) A 36. § (1) bekezdés k) pontja szerinti feladatra vezényelt katona - e törvény rendelkezéseitől eltérően - *

a) az Rtv. 29-32. §-ában, 33. §-ában, 35. §-ában, 36. §-ában, 37. § a) és e) pontjában, 39. §-ában, továbbá 42-43. §-ában meghatározottak szerint jogosult intézkedni, illetve kényszerítő eszközt alkalmazni, valamint

b) a jogszabályban meghatározott feladatának ellátása során a közúti forgalmat irányíthatja, korlátozhatja, illetve szüneteltetheti.

(2) A katona intézkedésének a jogszerűségét az e törvényben meghatározottak szerint kell vizsgálni. A katona az (1) bekezdés szerinti intézkedéseket a szükségesség és arányosság követelménye betartásával alkalmazhatja.

(3) A 36. § (1) bekezdés k) pontja szerinti feladat

a) végrehajtására vezényelt katonát nem terheli az e törvény szerinti fegyverhasználati kötelezettség,

b) végrehajtására vezényelt katona - ha más kényszerítő eszköz nem áll rendelkezésre vagy a használatára nincs lehetőség - bárkivel szemben testi sérülés okozására alkalmas, e törvényben meghatározottaktól eltérő, más kényszerítő eszközt is használhat, azonban annak használata nem irányulhat az emberi élet kioltására, és

c) végrehajtása során nem minősül lőfegyverhasználatnak a gumilövedék, a pirotechnikai eszköz, a könnygázgránát, az elfogó háló lőfegyverrel vagy az e célra szolgáló egyéb kilövő eszközzel történő célba juttatása.”

2020. nov. 16. 17:23
 99/104 anonim ***** válasza:
76%
Ezzel csak bizonyítod, hogy jogos és törvényes a katonák jelenléte.
2020. nov. 16. 18:03
 100/104 anonim ***** válasza:
79%
Hagyjad, jogértelmezést tőle ne várjunk :DDD
2020. nov. 16. 18:24
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!