Szerintetek hogyha 1939 ben Lengyelország átadja Danzigot a Németeknek máshogy alakult volna a történelem?
"Talán Anglia és Franciaország kivár egy több hetes/hónapos vizsgálatot úgy hogy, már 2 nappal az incidens után hadat üzentek?"
Hát igen, pontosan azután, hogy megadott időn belül nem állt meg a német támadás. Ők legalább még tudták, hogy mi az a tisztesség, hogy van ez a szó, hogy hadüzenet.
"úgy hogy a lengyelek többszörösen is okot adtak rá"
Mármint azon kívül, hogy nem lettek vazallusaik és rohantak teljesíteni a túlzó kéréseiket?
"Semmi féle legitimációra, vagy beleegyezésre nincs szüksége ahhoz hogy egy országot megtámadjon egy országot"
Majd, ha foglalkozol politikával akkor rájössz, hogy a propagandának mekkora nagy szerepe van.
,,Hát igen, pontosan azután, hogy megadott időn belül nem állt meg a német támadás." Ja persze el tudom képzelni hogy fordított helyzetben ők milyen nagy elánnal álltak volna meg egy háború közepén🤣🤣 Ja és a vizsgálat az mikor lett volna?
,,Ők legalább még tudták, hogy mi az a tisztesség, hogy van ez a szó, hogy hadüzenet." Hogy a lótoszba jön ez ide? Egy háború sem lesz attól erkölcsösebb amúgy, hogy hadat üzennek. Magaddal beszélgetsz? Tisztesség? Hát a pofám leszakad! Indiának éhhalált szánó, drezdai civileket élve megsütő, fél Európát Sztálinnak odadobó, háborús uszító alkoholista Churchill(aki maga is unnecassary warnak nevezte a világháborút, tudván hogy semmi szükség nem volt arra hogy Németországot eltapossák)aztán tényleg a tisztesség mintapéldánya!
,,Mármint azon kívül, hogy nem lettek vazallusaik és rohantak teljesíteni a túlzó kéréseiket?"Egy korridort kértek, ez a túlzó követelés? A helyi német civilek brutális meggyilkolása, már önmagában elég lenne, de ezt is már nem tudom hanyadjára írom le és erre rendkívül gyanús módon nem reagálsz. Tudod te hogy a háború előtt tízezer számra menekültek a németek Lengyelországból?
,,Majd, ha foglalkozol politikával akkor rájössz, hogy a propagandának mekkora nagy szerepe van." Valószínűleg többet foglalkozom politikával mint te, de úgy tűnik hogy nem esett le mire akartam utalni. A propaganda része már bőven meg lett volna. Gondolom tisztában vagy vele hogy ez nem úgy kezdődött, hogy egyik nap Hitler felkelt és azt mondta hú de megszálljuk Lengyelországot. Ez a konfliktus már az első világháború vége óta tartott. A casus belli százszorosan megvolt így is. Az meg már mellékes hogy Anglia, Franciaország meg Lengyelország már régen tervezte hogy megszállják Németországot, de ez mellékes.
" Indiának éhhalált szánó, drezdai civileket élve megsütő, fél Európát Sztálinnak odadobó, háborús uszító alkoholista Churchill"
Hát igen, legalább ebben hasonlítottak a németekre, csak Churchill nem volt beképzelt, hogy ő a haderő géniusza, szembe Hitlerrel.
"helyi német civilek brutális meggyilkolása, már önmagában elég lenne, de ezt is már nem tudom hanyadjára írom le és erre rendkívül gyanús módon nem reagálsz. Tudod te hogy a háború előtt tízezer számra menekültek a németek Lengyelországból?"
Engem csak az érdekel, hogy meghallatta ez a szám a németek által 100 éven keresztül folytatott lengyel ellenesség áldozatainak vagy deportált személyek száma?
,,Hát igen, legalább ebben hasonlítottak a németekre, csak Churchill nem volt beképzelt, hogy ő a haderő géniusza, szembe Hitlerrel." Látom elfogytak az érvek.
,,Engem csak az érdekel, hogy meghallatta ez a szám a németek által 100 éven keresztül folytatott lengyel ellenesség áldozatainak vagy deportált személyek száma?" Ilyenkor jó a kollektív bűnösség? Szóval német csecsemők húshorgokra akasztása indokolt, csakmert egyszer valamikor a németek elnyomták a lengyeleket? Jól értem hogy a népirtást akarod legitimálni?:) Meg különben is, ennyi erővel vissza lehet menni Ádámig és Éváig. De amúgy meg egy konkrét eseményre érkezett reakcióról beszélünk, ez nem zavar? Nem arról hogy Mari nénivel mi történt száz évvel korábban. Hogy jön ez ide egyáltalán? Tudod mit inkább ne is válaszolj! Én ezt személy szerint már sok hozzászólással ezelőtt meguntam. Itt van ez inkább olvasgass: [link]
"De amúgy meg egy konkrét eseményre érkezett reakcióról beszélünk, ez nem zavar?"
Akkor mesélj, egy konkrét esemény áldozatainak száma mennyi?
#66 Ez olyan rendkívül fontos? Csak Danzigban elvileg 58000,de nem értem miért ez a lényeg. Mármint értem hogy terelni akarsz, de azonkívül nem értem ez miért releváns.
#67 Erről már százezerszer beszéltem, mert más is beküldte, de még mindig ugyanazt tudom mondani. Egy megkínzott, kényszer alatt álló tiszt szava semmit sem ér! Ugyanaz a helyzet ezzel is mint Dachauval. Gondolom a középkori boszorkányperek során kicsikart vallomást is hitelesnek tartod😂😂 Egyébként ha igaz is lenne, akkor is jogos lett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!