Ebben a nehéz helyzetben, indokolt lenne a sorkatonaság azonnali visszaállítása?
Miért lenne indokolt?
Remélem sose hozzák vissza azt az agybajt.
Dehogy -hogy jut ilyen sületlenség az eszedbe?
A sorkatonaság drága, erre jelenleg felkészületlen is az állam szervezésben és infrastruktúrában. Valamint az azonnali kivitelezése lehetetlen.
Szerinted mi indokolja?
Milyen helyzet van most, amiben csak a kötelező katonaság tudna segíteni?
Hát ... igazából ... a motivációt nem érteném mögötte, hogy mért kéne járvány idején aktivizálni az egészséges fiatal férfiakat, ahelyett hogy otthon maradnának karantében tovább gátolva a járvány terjedését?
Helyette vigyük ki őket az utcára, növelve az emberi kontaktusok számát és segítsük a terjedést?
Ott van a katonaság, rendőrség, tűzoltóság, plusz berendelték a tartalékosokat (egyik ismerősöm az) meg felvetették hogy ha indokolt akkor be hívhatnak bizonyos egyetemistákat akik még nem végeztek de már tudnak segíteni a helyzetben.
Szerintem bőven van elég ember, nem értem a logikát a döntés mögött, hogy mire lenne jó még több embert dobni a problémára?
A sorkatonaságot háborús helyzetben vagy óriási katasztrófa esetén tudom elképzni. Pl.: felrobbana Paks és Csernobil 2.0 lennénk, de még az sem elég nagy katasztrófa hogy a már fent felsorolt sorkatonaság előtt behivandó személyek ne lennének elegek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!