Miért mondják azt, hogy Magyarországon nagy a szakadék a gazdagok és a szegények között?
A migráns kérdés kezd vallássá válni Magyarországon. A viták olyan szinten folynak mint a létezik-e isten vagy nem.
Sem a hívő embert sem az ateistát nem tudod meggyőzni az ellenkezőjéről.
Van aki hisz a migráns veszélyben van aki nem, és mindenki szilárdan felsorakozik az általa felsorolt tények mögé melyek megdönthetetlen bizonyítékul szolgálnak az állítása mellett.
A kérdés Mo-ról szólt nem a migránsokról és nem Németországról. Viszont! Ami ott van, arról a német politika tehet. Egyértelmű. Azért vagyok ilyen "okos", mert az én szüleim is ott élnek, lassan 20 éve. Szerencsére olyan helyen, ahol nem nagyon vannak (még) migránsok. Egy dolgot viszont nem értek: aki csak egy kicsit is ismeri a történelmet, az tudja, hogy a német mindig olyan nép volt, aki megvédi a hazáját, nacionalista és büszke. (ezzel lehet vitatkozni, de nem érdemes) És most mi van? Hol vannak a "hazafiak"? Most miért nem hőbörögnek, miért nem vonulnak fel, elrettentésként? Miért nem űzik ki a migránsokat No-ból? De kérdezhetném ezt itthon is. Nem akarok politizálni, de nem értem ezeket a dolgokat.
És akkor visszatérve az eredeti kérdéshez: Azért van ekkora szakadék, mert a rendszerváltás után a "politikai zsenik" így alakították ki maguknak. Ilyen a kapitalizmus. Félre értés ne essék, egyik rendszer sem volt szimpatikus, mert mindegyiknek volt valami "betegsége". Persze az egyik réteg a kommunizmusban érezte jól magát, a másik a szocializmusban, a harmadik meg most, amikor a legnagyobb a szakadék. Szerintem. A véleményem elfogadni nem, de megérteni kötelező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!