Miért mondják azt, hogy Magyarországon nagy a szakadék a gazdagok és a szegények között?
A nézetkülönbség abból adódik, hogy mást tekintetek gazdagnak, középosztálybelinek, szegénynek.
Ha az a középosztály aki nem éhezik, és meg tud venni egy pár cipőt a kínai boltban akkor tényleg jól állunk. Mondjuk Indiához képest.
Nekem viszont az lenne a középosztály aki megengedheti magának, hogy minden vasárnap elmenjen a családjával étterembe, 5 évente kicserélje az autóját, 150-200 m2-es lakásban vagy házban lakik és minden évben 2 hétre elmegy nyaralni szállodába. Ha így nézzük nagyon cudarul állunk.
Egy átlag német vagy belga mérnök mindezt megengedheti magának, az átlag magyar mérnöknek viszont nem sok esélye van rá, még ha multinál dolgozik akkor sem.
Csakhogy te a középosztályt egy kalap alá veszed.
Abban is van alsó, felső és középső réteg.
Az alsó középréteg veszi a kínaiban a cipőt, de egyébként beosztással becsülettel megél a munkájából, nincs nyomasztó adóssága, bár a lakását hitelre vette, de hitelképes és azt tisztességgel fizeti, a gyerekei továbbtanulnak, stb. időnként egy nyaralásra is futja, ha nincs kertje, akkor van valahol egy kis telke, ha ahhoz van kedve, ahova elmegy a kis Suzukijával, vagy a 20 éves Opeljével.
A felső középréteg az, amelyiket te leírtál, a közép középosztály meg a kettő között él.
És még annyit kedves 13-as, hogy nem tudom te milyen átlag mérnököket ismersz, de ha egy mérnöknek csak a kínaiból telik cipőre, az valamit nagyon elrontott!
Én mérnökben csak felső középosztálybelieket ismerek és még csak nem is 60 évesek, hanem 30.
"Egy átlag német vagy belga mérnök mindezt megengedheti magának, az átlag magyar mérnöknek viszont nem sok esélye
Te miről beszélsz?
Elég szar mérnök ismerőseid lehetnek, ha ez nem fér bele nekik.
Másrészt csak úgy szólok, hogy a német mérnök se lakik 200m2-en mert elviszi a fizetését...
Tökéletesen látszik, hogy fogalmad nincs semmiről.
Lehet, hogy egy másik országban élünk. Én ritkán látok 5 évesnél fiatalabb autót az ipartelep parkolóiban. Mindenki a németek levetett szemetével jár büszkén.
Aki meg havi 400 nettóból hozza a belga életszínvonalat annak gratulálok. Mert vagy hazudik, vagy nem tudja mi a belga életszínvonal.
Ne feltétlenül szinglikben gondolkodj, hanem mondjuk egy mérnökházaspárban, akik 30 körül is már 1-1,2 millióból élnek és még akkor nem is "maszekoltak"
De szingli esetében sem érzem a nettó 400ezret kevésnek egy alig 5 éves diplomával.
Akinek meg még ez sem felel meg, annak ott a lehetőség elmenni Belgiumba, csak honosíttatni kell a diplomáját és élhet boldogan a "demokrácia és a liberalizmus fellegvárában", míg egyszer csak azt veszi észre, hogy felrobbant, vagy elvágták a torkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!