Miért támadján sokan a fagyállos gazdát?
A magántulajdon szent, aki ezt megsérti az haljon is meg.
Gondolom azért éreznek sokan együtt a tolvajokkal, mert ők is szívesen lopnának, meg nekik is tetszene az ingyen bor.
"Büszkén áll az első kép a fagyállós gazdát támogató Facebook oldalon: Összedobtuk a bűnügyi költséget. Mint arról mi is beszámoltunk, V. Pált szeptember 1-én ítélte jogerősen a Fővárosi Törvényszék másfél év felfüggesztett börtönbüntetésre, illetve kötelezte az 1,3 millió forintos perköltség kifizetésére.
A követők napok alatt sorra utaltak a gazdának, és mindenkit arra buzdítottak: segítsen a gazdának. Az egy órával ezelőtti bejegyzés szerint, a számla jelenlegi egyenlege 2,8 millió forint. Azaz a perköltségekre már egészen biztos futja."
No hát ennyire támadják.
A magántulajdon nem szent, hanem magántulajdon. Aki ellopja, az bűnt követ el és büntetést érdemel. Mivel a halálbüntetés a legnagyobb büntetés, talán nevezhetjük aránytalannak ha valaki a borának lopásáért, ráadásul önbíráskodva szabja ki az elkövetőre. Ha nem lenne bűn ez a fagyállós-dolog, akkor előbb-utóbb elszabadulna a pokol és mindenki kinyírna mindenkit a nyomorult kis sérelmei miatt.
A bűnösök megbüntetésére ott van a jogrend és az ítélőszék. Nem véletlenül lettek ezek kitalálva évezredekkel ezelőtt.
#3, #-nek:
"szabja ki az elkövetőre." Nem szabott ki semmit. A tolvaj lopta és itta meg, senki nem kényszerítette! Ja hogy azt hitte, hogy....
Hinni a templomban kell, bameg! Ezt mint volt bűnöző mondom neked! Ha belefutottam volna hasonlóba? Így jártam, nem kell lopni!
#4 Nem megölni akarta a fazont, hanem kicsit megleckéztetni. Arról nem tehet, hogy a pasas drogra itta meg a fagyállót.
Ez most kicsit olyan, mintha a konnektorba nyúlkálnék, aztán perelném az áramszolgáltatót, hogy megcsapott az áram.
Ki az a sok, aki támadja?
Szerintem szalmabábokkal hadakozol.
Ti teljesen betegek vagytok. Ennyire elgurult már itthon a gyógyszer? Nézd meg mi van az USA-ban, ahol minden bolond tarthat pisztolyt a magántulajdon védelmének érdekében. Halomra lövik egymást, a rendőrök meg már a terhes kismamát is lelövik fényes nappal az utcán, ha a zsebükbe nyúlnak.
Miért mondom ezt? Tudom hogy nem tartunk itt....
Azért, mert az önbíráskodás azazhogy annak dekriminalizálása pont oda vezet ami az USA-ban van.
A gazda amikor tudatában volt annak hogy lopják a borát és sejtve hogy ez utána is így lesz, a fagyálló bekeverésével kissé áttételesen ugyan, de emberülési kísérletet hajtott végre. Ha mondjuk belepisál, vagy ecetet tölt bele, akkor nem követett volna el bűncselekményt.
Igen, menjen a francba az, aki lopja a másét. Törjön le a keze. De halál nem jár egy tyúklopásért, ez a fagyálló-dolog, vagy pl. amikor vki a 220-at vezette a kerítésbe, ez mind-mind túlzás, önbíráskodás. Védd meg nyugodtan a dolgaidat, meg a családod, de halált nem okozhatsz. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!