Miért növekednek ennyire az albérletárak, ha olyan sokan hagyják el az országot? Az egész kivándorlás kamu?
Azért, barátom, mert hiába mennek ki sokan, az ország többi részéről a BP-re való költözés kompenzálja ezt, legalábbis BP-en.
Nem mellesleg, ott a CSOK is, ami elég erősen felverte az árakat.
Azért, mert olyan tömegek nem vándoroltak ki, hogy ezért üresen álló lakásokkal legyen tele a piac.
És nem is a Budapestre áramló tömeg veri fel az árat. Én vidéken élek, városban. Itt is mennek fel folyamatosan az albérlet árak az elmúlt kb. 5 évben.
Van ismerősöm aki kiadja a lakását, több is. Nagyjából ebből akarnak megélni. Plusz úgy gondolják, hogy ha pl 200-ért adják ki a lakást 110 helyett, akkor a gazdagok fogják kivenni és ők nem lakják le, a csórók meg lelakják. Mert a gazdagok igényesek a csórók meg mind retkesek. Szerintük.
Én jártam olyan ember házában aki milliós nagyságrendet keres havonta: tiszta retek volt a ház, vastagon állt a pormacska a drága padlón, és bizony bele volt száradva a szr a wc kagylóba. Nem akartam hinni a szememnek.
Én egy 50 nm2-esben lakom, de patyolat tiszta minden.
Nagybátyám a XIII. kerben vett lakást 9 millióért 2012-ben, most 15 milliót ér neki a CSOK miatt.
Kiadni is sokkal többért adja ki, mint régebben.
Szóval erről ennyit.
Egyszerű: Vidékről vándorolnak ki többen, Budapestről kevesebben. Ehhez még hozzá jön, hogy vidékről sokan mennek fel Budapestre is. Jellemzően aki kivándorol, az nem saját lakásban vagy albérletben lakott, hanem pl. szülőkkel és a jobb élet reményében hagyja itt az országot.
Plusz ugye a CSOK miatt sokan kivárnak, meg eladják a kéglit, ami az ingatlanárak - és párhuzamosan az albérletárak - emelkedésével jár.
Kérdező, nagymamámnak is két lakása van (az egyikben ő lakik) és a másikat meg NEM adja ki egyáltalán, mert nem akarja.
Az hogy van valahol egy üres lakása valakinek, nem jelenti azt, hogy biztosan kiadja.
Ja a másik: Szomszéd lépcsőházban üres két lakás, mert a tulajok külföldre mentek. Ők is leszarták hogy kiadják az itteni magyarországi lakást. Üresen állnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!