Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért érvelnek sokan a kapital...

Miért érvelnek sokan a kapitalizmus mellett azzal, hogy "működik"?

Figyelt kérdés

Sokan a kommunizmus úgy értelmezik,hogy működésképtelen.

A kapitalizmusra pedig szintén igaz lehet ez.

Lásd most mi zajlik a világban.

Egyre nagyobb pénzt harácsolnak össze ugyanazok az emberek.

A jóléti országokban egyre nagyobb a jólét,még a szegényebbeknek csúsznak lefelé.

Sokan vándorolnak a gazdagabb hely felé.

Ezt még tetőzi a hatalmas korrupció a világon.

Milliárdok tűnnek el a világban,megkárosítva a társadalmat.

Megindul az elnéptelenedés,összeomlik a társadalom.

Mondhatjuk úgy is működik a rendszer,de valójában mi számít működőképességnek?

Nem vagyok egyik oldal pártján sem,de valahogy az emberek azzal hitegetik magukat,hogy a kapitalizmusnak nincsenek következményei.

A környezeti katasztrófákról,amiket okoz,arról ne is beszéljünk.

Hogy lehet azt működőképesnek mondani,ami a saját környezetét kiírtja?

2018. jún. 5. 20:06
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
100%
Azóta sem derült ki, mik is azok az alternatívák.
2018. jún. 10. 11:42
 32/44 Alain Delon ***** válasza:
Bírom az ilyen kis okostojásokat, akik követelőznek, hogy "Akkor mutass alternatívákat!". Az ilyenek mit tettek le az asztalra azon kívül, hogy szajkóznak egy pl. a kérdésben is idézett sablonszöveget? De azért biztatom őket, hogy nézzenek körül a világban!
2018. jún. 10. 20:56
 33/44 anonim ***** válasza:
100%

"De azért biztatom őket, hogy nézzenek körül a világban!"

Sok helyen van kapitalizmus,néhány helyen szocializmus, egyes országok pedig már az anarhizmus szélére sodródtak. Ez a három van a világban, ha ezek az alternatívák akkor maradok a kapitalizmusnál.

2018. jún. 10. 21:12
 34/44 anonim ***** válasza:
100%

Én meg az ilyen okostojásokat bírom, akik nagyon titokzatoskodva csak annyit képesek szajkózni, hogy "körül kell nézni a világban", de nem írnak semmi konkrétumot. :D

Körülnéztünk, azért is írjuk, hogy jelenleg a kapitalizmus az egyetlen működőképes gazdasági rendszer.

2018. jún. 10. 21:13
 35/44 anonim ***** válasza:

"Az ilyenek mit tettek le az asztalra azon kívül, hogy szajkóznak egy pl. a kérdésben is idézett sablonszöveget? De azért biztatom őket, hogy nézzenek körül a világban!"

Szerintem így láthatatlanban simán kijelenthetem, hogy semmivel sem tettél le többet az asztalra, mint bármelyikünk. Az pedig, hogy harmadszorra szajkózod a nézzetek körül a világban mondatot, szerintem semmivel sem különbözik a mi szajkózásunktól.

Két kontinens négy országában éltem, jelenleg sem Magyarországon élek és mindenhol a pénz volt az úr.

2018. jún. 10. 21:18
 36/44 Alain Delon ***** válasza:
35: Csak tudod, itt az a gond, hogy nem én jöttem a követelőző szöveggel, hanem mások, akik semmit sem mutattak fel előtte, csak a szokásos sablonszöveget.
2018. jún. 10. 22:01
 37/44 anonim ***** válasza:

"Csak tudod, itt az a gond, hogy nem én jöttem a követelőző szöveggel, hanem mások, akik semmit sem mutattak fel előtte, csak a szokásos sablonszöveget."

Tudod engem legkevésbé sem érdekelnek mások, nézz szét a világban és rá fogsz jönni, hogy nincs jelenleg jobb alternatíva, persze akkor ha teljes népességet nézzük, mert simán lehet csinálni olyan rendszert, ami egy szűk rétegnek kedvez.

2018. jún. 10. 22:11
 38/44 Alain Delon ***** válasza:
37: Javaslom neked is meg másoknak is, hogy ne félj használni az eszedet, ha eddig nem tetted. A legkönnyebb a lefizetett politikusok által terjesztett szöveget ismételni, de ehhez nem kell ész.
2018. jún. 11. 08:58
 39/44 anonim ***** válasza:
100%
Így is több észérvet írtunk már, mint te, aki csak homályos közhelyeket tud puffogtatni érdemi vita helyett.
2018. jún. 11. 10:56
 40/44 Alain Delon ***** válasza:
Akkor sem tilos az eszeteket használni és körbenézni a világban, és nem csak a betanított szöveget ismételgetni.
2018. jún. 11. 16:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!