Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A különböző fogamzásgátlási...

A különböző fogamzásgátlási módszerek minek minősülnek azok szerint, akik az abortuszt elítélik?

Figyelt kérdés

2018. máj. 27. 16:54
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
97%
Szerencsére a XVIII. század óta rohamosan csökken az egyház és a vallás szerepe. Egyetlen probléma van veletek. Mégpedig az, hogy szentül hisztek a saját igazatokban, és úgy gondoljátok, hogy azon kívül más igazság nem is létezik. Egy vallási értelemben hitetlen ember nem fog vallási dogmák szerint élni. Foglalkozzon mindenki a saját életével. Az én önrendelkezési jogom nem korlátozhatja sem a Biblia, sem más hasonló témájú könyv.
2018. máj. 27. 19:34
 12/34 A kérdező kommentje:
Tökéletesen egyetértek a vallásos válasszal. Én is utálom a vallást, elképesztőnek tartom, hogy valaki is hisz benne (kb. mint a lapos Föld-hívők), de én is hasonlóan kegyetlen, embertelen tettnek tartom az abortuszt, nem is értem, hogy lehet egyáltalán legális. Az az egy sejt biztosan emberré fejlődne igen gyorsan, egyébként egy-másfél-két hónaposan már ember formája van, protoérzései, gondolathullámai, kezei, lábai, szemei vannak, stb. (Addig csak pár hetet kell várni, azaz egy olyan lénnyel teszik ezt, aki ilyen pár héttel a fogantatás után (bár azelőtt is embernek kell tekinteni szerintem).) Szerintem ezt az emberek nem is tudják, ennyire buták nem lehetnek, hogy ezt nem fognák fel, ha tudnának róla.
2018. máj. 27. 19:47
 13/34 anonim ***** válasza:
48%
Tehát akkor úgy véled, hogy egyedül te tudod ezt, és a többi ember hülye? A többség valóban hülye, de nem ebben a formában, ahogyan te írod le.
2018. máj. 27. 20:12
 14/34 anonim ***** válasza:
78%

A különbség ugyanaz, mint a lakásodat a betöréstől megvédő módszerek és aközött, ha fegyvert kapsz és lelövöd a betörőt.

Egyéb kérdés?

2018. máj. 27. 20:33
 15/34 A kérdező kommentje:
A legtöbb ember biztos nem tud eleget a témáról, hiszen világos, hogy egy emberi lényről van szó, ily módon helyes a vallásosak által megfogalmazott kifejezés az abortuszra. Konkrétan még érzései is vannak. Kevesen tudják, de gyakran ikerterhességnek indulnak a terhességek, csak az egyik meghal. Ezt a másik magzat is érzi, tudja már 1-2-3 hónaposan is.
2018. máj. 27. 21:13
 16/34 anonim ***** válasza:
15%

11:

A te önrendelkezési jogod? És mi van a gyerek jogaival, akit elvetetsz? Őt nem kérdezte senki, érdekes, ugye?

2018. máj. 27. 21:35
 17/34 anonim ***** válasza:
49%
16: ott van nem kicsi probléma, amikor egy rovar szintlét sem elérő valamit "gyereknek" tekintenek....
2018. máj. 28. 09:47
 18/34 anonim ***** válasza:
20%

Ott van gond, hogy fogalmad sincsen az abortuszról és csak nyomod a szövegedet.

Az abortusz 12 hetes korig engedélyezett.

11 hetesen láttam a saját fiamat ultrahangon. Tökéletesen ép és egész apró emberke volt és látszott ahogyan mozgatja a lábait meg a kezeit.

Egy ép és egész apró emberi lényt az abortusz során megölnek, feldarabolnak és darabokban kiveszik a nő méhéből.

Ez történik, nem kell elhazudni akkor sem, ha elfogadjuk, hogy legális kell legyen az abortusz, különben illegálisan végeznék sokkal szörnyebb következményekkel.

Egy 10-12 hetes magzat nem "rovar szintjét is alig elérő valami", nézz utána a magzati fejlődés stádiumainak.

Márpedig az abortuszok nagyobbik része nem pár hetesen történik, hiszen az első 3-4 hétben még csak gyanú van a terhességről, aztán jön a megbizonyosodás, orvosi vizsgálat, döntés, engedélyezés, elbeszélgetés, időpnt kijelölése.

2018. máj. 28. 10:07
 19/34 anonim ***** válasza:
16%

17:

Akkor egy újszülött csecsemő milyen szinten van szerinted az állatvilágból? Mert szerintem egy csecsemő nem egy alacsonyabb rendű élőlénynek megfelelő valami, hanem egy ugyanolyan összetett életforma, mint egy felnőtt ember, csak még nem tud annyit, mint a felnőtt.

Ami pedig a vallást illeti, a keresztények szerint az embereknek lelke van, így egy magzatnak is ugyanúgy lelke van. Jogod van másképp gondolni, de mi keresztények ezt az allaspontot fogjuk képviselni, akkoe is ha arról van szó, hogy miről hoznak világi törvényeket. Ugyanis nekünk fontos a magzat élete, és az édesanyja lelki üdve is.

2018. máj. 28. 10:16
 20/34 anonim ***** válasza:
81%

an "némi" fogalmam, biológia-környezetvédelem szakos tanár vagyok. Talán mielőtt ezo-hülyeségeket és feltételezéseket kezelsz tényként, az egyedfejlődés, különösen az agy fejlődésének és ingerületfeldolgozásának mechanizmusát kellene áttanulmányoznod.

Továbbá a büdös életben soha nem fogom megérteni, hogy még egy idősebb magzat esetében is miért van abortusztilalom? (Az nyilván ott már érthető lenne, ha a fájdalomérzet feldolgozási képesség miatt kábítás lenne kötelező, márpedig pont az nincs!) Miben több, mint pl. egy csirke, aki nem csak fájdalmat képes érzékelni, de gondolkodik, komplex érzelmekkel rendelkezik, SENKI TESTRÉT nem károsítja, nem okoz fájdalmat - mindössze valakinek éppen grillcsirkére fáj a foga?

2018. máj. 28. 11:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!