Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A bíróságok, ügyészségek...

A bíróságok, ügyészségek közszereplőnek minősülnek?

Figyelt kérdés
a véleménynyilvánítás szabadságába belefér, ha keményen kritizálom őket nyilvánosan? és nem üres vagdalózással, hanem minden bizonyítható, amit állítok. így?
2016. febr. 6. 19:45
 1/9 anonim ***** válasza:
NEM.
2016. febr. 6. 20:11
 2/9 A kérdező kommentje:
de miért nem? hát az államot képviselik és a köz nevében járnak el ... nem értem
2016. febr. 6. 21:39
 3/9 anonim ***** válasza:
A döntést bírálhatod egy-egy ítéletben, de nem a bíró vagy ügyész személyét fenyegetheted.
2016. febr. 6. 21:52
 4/9 anonim ***** válasza:
58%

A bíróságok, ügyészségek nem személyek.

A bírák, ügyészek ugyan azok, de nem közszereplők.

A bírák, ügyészek munkáját, döntéseit kritizálhatod, ez a szabad vélemény nyilvánítás gyakorlása. A rendelkezésedre álló "bizonyítékokat" közzé is teheted (ha ezze lmás jogát nem sérted).

Azonban gyalázni, netán fenyegetni, nem szabad őket.

2016. febr. 6. 22:28
 5/9 A kérdező kommentje:
Nem is arra gondoltam, hogy megfenyegetem. Csak pl ha van egy korrupciós ügy, akkor nyíltan elmondom a sajtónak, hogy mi volt. Végül is az ügyet bírálom, nem muszáj az illető nevét kimondani. Végeredményében ugyanaz, akkor félreértés volt, nyilván nem azt akarom bírálni, hogy éppen nem tetszett a ruhája.
2016. febr. 6. 22:30
 6/9 A kérdező kommentje:

Ha jól értem, akkor nem szabad az embert bírálni. Akkor így jó?

:

X szép borítékot tett el ezért az ítéletért

helyett!!

-erősen érezni a vastag fehér boríték befolyását az ügyben.

És akkor ezzel az ügyet bíráltam, nem a bírót.

2016. febr. 6. 23:17
 7/9 anonim ***** válasza:
Ez ugyanaz, csak átfogalmazva. Ha tudod bizonyítani, mondd nyugodtan. Ha nem tudod, akkor rágalmazás.
2016. febr. 7. 01:35
 8/9 A kérdező kommentje:

persze h ugyanaz csak mégse a bírót szidom személyesen, na de ez is volt a lényeg, azt mondtad, azaz h az ügyet kell kritizálni, nem a személyt.

ha viszont így van ahogy mondod, akkor még sincs szólásszabadság, hát ügyet se véleményezhetek ezek szerint ... (aztán mondd meg nekem, mire megyek vele, ha netán tudom is bizonyítani? másnap lecsuknak valami kitalált baromság miatt, úgyhogy sokkal jobban járok, ha nem tudom ....)

2016. febr. 7. 19:21
 9/9 anonim ***** válasza:
A bírók nem, az ügyészek meg kifejezetten nem! Olyannyira, hogy közösségi oldalon sem lehetnek fenn!
2016. márc. 30. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!