Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Csak nekem fáj Trianon?

Csak nekem fáj Trianon?

Figyelt kérdés
Annyira igazságtalan volt.. Még majdnem 100 év után is vannak magyarok a határon túl, a szívem megszakad..

2018. febr. 2. 21:14
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
0%

# 31

Sehol nem írtam hogy bárkivel bajom lenne. Csak azt hogy aki eddig hasonlokat követet el azt nem foglya pusztán az megállita hogy más országhoz tartozik.

De még mindig nem írtál semmi konkrétumot hogy mi változna. Mi az ami meggátolná az ilyen eseteket???

2018. febr. 3. 14:19
 32/47 anonim ***** válasza:
61%

32: "Sehol nem írtam hogy bárkivel bajom lenne."

Azt írtad, hogy "primitívek az ott élő emberek", márpedig én ezt a megfogalmazást nem a rokonszenv jeleként értelmezem..

Egyébként a kérdéses visszaszerzendő részek többségi (sőt esetenként szín)magyar lakosú területek, amelyeken csak azért lehet jelen a magyarok elnyomása, mert a szlovák és román kormány nemcsak hogy hallgatólagosan támogatja azt, de egyenesen törvénybe iktatva, jogilag meghatározva gerjeszti.

Amennyiben a területek visszakerülnek jogos tulajdonosához, mindez a jogi (és ennek mentén gerjesztett nemzetiségi) terror nem fenyegeti többé a magyarokat. Ez szerintem elég egyértelmű...

2018. febr. 3. 14:49
 33/47 anonim ***** válasza:
0%

Valoban megtévesztő lehetet a megfogalmazás. Bár a késöbbi válaszaimnak egyértelmüsiteni kellet volna. A primitiv jelzö azokra vonatkozot akik jelenleg is konfliktust keresnek és gyülölködnek stb. Tehát attól hogy más országhoz fog tartozni. Az emberek nem fognak megváltozni. A konfliktusok ugyan úgy megmaradnak.

Nem egyértelmü. Még mindig nem mondtál semmilyen konkrét törvényt vagy intézkedést ami változna.

Esetleg pár példa mivel támogatja a kormány az elnyomást?

2018. febr. 3. 15:08
 34/47 anonim ***** válasza:
76%
34: Nyelvhasználat korlátozása, magyar iskola bezárása, kisebbségi jogok teljes negligálása, magyar identitás megélésének és főleg hangoztatásának megtorlása, megfélemlítés, magyarok elleni erőszakos támadások eltussolása. Hadd ne kelljen már összeírnom az elmúlt évtizedek történelmét.. te is tudhatod.. de szerintem már csak provokálsz, mert nincs ellenérved, ami érthető is, hiszen nem is lehet.
2018. febr. 3. 15:38
 35/47 anonim ***** válasza:
69%
Az előttem szólónak igaza van. A határon túliak primitívitása? Nem mennèk bele, ebbe a kèrdèsbe. Több diplomás emberkènt is èrt kellemetlen meglepetès csak azèrt, mert magyarul telefonáltam egy szlovákok által többsègben lakott városban. Az unokahúga jogász. A fővárosban (Pozsony) diákkènt leköptèk a villamoson, mert magyarul beszèlt a barátnőjèvel....
2018. febr. 3. 15:49
 36/47 anonim ***** válasza:
0%

# 35 Ezek közül egyedül a magyar iskolák bezárása tartozik a kormányhoz.

Mért kéne ellenérveket felhoznom mikor ép érvekre várok.

Még mindig nem mondtatok semmilyen konkrét változást. Milyen intézkedéseket hoznátok???

# 36 olvasd el újra a válaszom. Nem mindenkire értettem hanem azokra akik most is primitivek. Mi az ami nem érthető rajta?

Attól hogy Magyarországhoz tartozna többé nem köpködnének??

2018. febr. 3. 16:34
 37/47 anonim ***** válasza:
61%
#37. Autonómiára gondolok. A Magyarországhoz való tartozás??? Nem tudok olyan helyzetről vèlemènyt írni, ami csak elmèletben fogalmazódott meg. Csak a saját tapasztalataimat írtam le. Minden esetre, mi mi itt ragadt magyarok lettünk a mai napig az elszenvedői egy, szerintem rossz döntèsnek.
2018. febr. 3. 16:48
 38/47 anonim ***** válasza:
72%

37: "Ezek közül egyedül a magyar iskolák bezárása tartozik a kormányhoz."

Egyáltalán nem csak ez az egy. Az összes általam felsorolt probléma a kormányhoz tartozik, a kisebbségi jogok megnyirbálásától kezdve a támadások eltussolásáig. Minden.

Ezen problémák jórésze nem létezne, ha az adott települések újra az anyaországhoz tartoznának. Ez az a leglényegesebb "konkrét változás", amit hiányolsz a válaszokban, jóllehet a napnál világosabb az összefüggés.

2018. febr. 3. 18:13
 39/47 anonim ***** válasza:
80%
#5"...Nagy- Magyarország soha nem is létezett, mint független ország, mert mindig a Habsburg Birodalom része voltunk." Azért ilyen kapitális marhaságot sem kellene írkálni.
2018. febr. 3. 18:58
 40/47 bollocks ***** válasza:
17%

#33: "Egyébként a kérdéses visszaszerzendő részek többségi (sőt esetenként szín)magyar lakosú területek"

Erdély 74,38%-a román (18,92% magyar)

Felvidék 80,7%-a szlovák (8,5% magyar)

Vajdaság 66,75%-a szerb (13,00% magyar)

Kárpátalja 79,89%-a ukrán (12,09% magyar)

2018. febr. 3. 22:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!