Csak nekem fáj Trianon?
# 18
Nyugaton is folyamatosan változtak a határok.
De még mindig nem válaszolt senki hogy miért lenne ettöl bárkinek jobb ha vissza kapnánk a területeket?
"Nyugaton is folyamatosan változtak a határok."
Hm, aha, melyik nyugati országnak csatolták el területe 2/3át? Jobb pedig azért lenne, mert igazság szolgáltatódna.
21: Pl nem fenyegetne a hatalom azzal, hogy ott fogsz lengeni a szélben a zászlód mellett, vagy nem vernének meg csak azért, mert éppen az anyanyelveden mertél beszélni a szülőföldeden.
Csak néhány szösszenet.. ennyire nem vagy képben??
"pl Austriáét vagy Németországét. És mért lenne igazságos? Ilyen alapon pl a Honfoglalás is igazságtalan."
Csiszolni kéne még azt a töritudást. Habsburg Birodalom =/= Ausztria, Német-római császárság =/= Németország
25: "És attól hogy közigazgatásilag máshova fog tartozni szerinted nem maradnak primitivek az ott élő emberek?"
Bocs, de ezt nem tudom értelmezni.. ha magyar fennhatóság alatt áll a terület, akkor az ilyen attrocitásokat csírájában el lehet fojtani. Pl nem lenne Malina Hedvig ügy sem.. Gondolkozz..
# 27 Ez alapján Magyar Királyság =/= Magyarország.
# 29 Mit nem tudsz értelmezni rajta? Attól hogy elcsatolják a területeket még ugyan azok az emberek fognak ott lakni. Pontosan hogy folytanád el csirájában az ilyen eseteket?
30: "Attól hogy elcsatolják a területeket még ugyan azok az emberek fognak ott lakni."
Először is nem elcsatol, hanem visszaszerez.
Azt meg végképp nem értem, mi bajod pl a székelyekkel, vagy a felvidéki magyarokkal? Igen, ezek az emberek közigazgatásilag és jogilag is visszakerülnének saját hazájukba. És onnantól kezdve nem lenne olyan, hogy egy felvidéki magyart büntetlenül megvernek azért mert magyarul beszél. (Sőt nemcsak hogy megverik, de utána még ellene indul büntetőeljárás!!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!