Mi lett volna ha megvalósul a Nagy-Románia elképzelés?
Sziasztok! Nem tudom,jó helyre írtam-e ki a kérdést.
Az érdekelne engem,hogy szerintetek mi lett volna a következménye annak,ha a Trianoni határfelosztásnál nem a mai Magyarország határai mellett döntöttek volna,hanem teljesen más határok mellett,így például létrejött volna Nagy-Románia. Gondolok itt olyan következményekre,mint politikailag,gazdaságilag illetve hadügyileg hogy alakult volna az országunk sorsa,illetve hogy zajlott volna számunkra és Közép-Európa számára a II.világháború. Komoly válaszokat szeretnék és ha lehet most kerüljük a rasszizmust kérem. Válaszokat előre is köszönöm :)
A békediktátumot a magyarok még igazságtalanabbnak tartották volna, így a 30 -as években akár egy fegyveres konfliktus is kialakulhatott volna a Magyarország és Románia között. Ennek következtében a náci Németország nem lehetett volna mindkét ország szövetségese. A Románok nagyobb kommunizmusellenessége és a szovjetekkel való viszonya, valamint a Magyarok lengyelbarátsága miatt Németország Romániát választotta volna.
A második világháborúba így Magyarország a győztes oldalon szállt volna be, amivel lehetőséget kaphatott volna 45 -ben a revízióra és akár a kommunizmust is megúszhatta volna. Összességében lehet, hogy jobban jártunk volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!