Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a Lidl...

Mi a véleményetek a Lidl "csonkítsuk meg a templomokat" akciójáról?

Figyelt kérdés
2017. szept. 10. 15:10
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:

"Mégis itt parádézol. "

Hogy is szólt a kérdésed kérdező?

"Mi a véleményetek a Lidl.."

Hát, ez a véleményem :D

"Jó volt a felvetés, majd akkor is ezt írd, ha egy menórát retusálnak le vagy nem egy keresztény jelképet."

Teljesen ateista vagyok, nem foglalkozok ilyenekkel így én is azok táborába tartozom akiknek baromira nem tűnik fel az ilyesmi , mint ahogy ezt sem vettem volna észre, ha nincs ez a kérdés.

#31:

"Valóban? És ezt lehet? "

Sajnálom, nem tudok a kérdésedre válaszolni, mert nem Franciaországban élek :)

Egyéb hülye kérdés?

2017. szept. 10. 18:00
 32/43 anonim ***** válasza:

"Sajnálom, nem tudok a kérdésedre válaszolni, mert nem Franciaországban élek :)

Egyéb hülye kérdés?"

Elfogytak az érvek, Johnny fiú?:-)

2017. szept. 10. 18:13
 33/43 anonim ***** válasza:

Mégis mire szeretnél érvet? Hmm?

Mennyire releváns a kérdés és a mi szempontunkból a Franciaországban megjelenő Charlie Hebdo? Szerintem semennyire.

Mi van apuka, elfogytak az érvek aztán megpróbálsz máshol fogást keresni? Gyenge próbálkozás :D

2017. szept. 10. 18:25
 34/43 anonim ***** válasza:

Johnny, te ateistaként bátran véleményt nyilvánítasz keresztény templomok képének megcsonkításáról. De a Charlie Hebdóról nem, mert "nem Franciaországban élsz.":D Talán nem kéne elmélkedned a gyenge kifogásokról.:-)

Amúgy nő vagyok.:-)

2017. szept. 10. 18:28
 35/43 anonim ***** válasza:

"Johnny, te ateistaként bátran véleményt nyilvánítasz keresztény templomok képének megcsonkításáról. De a Charlie Hebdóról nem, mert "nem Franciaországban élsz."

Korábban ezt írtad:

"Kedves John_McClane, ha a joghurton, a tejesdobozon vagy bármely termék csomagolásán nem feltűnően, de egyértelműen néhány horogkereszt, esetleg egy szamárral vagy kecskével párosodó muszlim férfi képe lenne látható, az is teljesen rendben van, hiszen úgyse nézi senki? "

Én továbbra is ezt a hozzászólásodat tekintem irányadónak, ami a csomagoláson feltüntethető dolgokról szól, amiket felvetettél azok nem feltüntethetőek nálunk. A belinkelt Charlie Hebdonál szintén ebben a kontextusban reagáltam: ha a francia jogszabályok lehetővé teszik hogy ilyen címlappal megjelenjen..

Egy szót nem írtam az újságról,annak tartalmáról vagy az abban közölt nézetekről illetve az ezzel kapcsolatos véleményemről sem. Ezek a dolgok nem ehhez a kérdéshez kapcsolódnak, sajnálom :D

"Talán nem kéne elmélkedned a gyenge kifogásokról.:-) "

Talán én próbálok mindenféle nem ide tartozó dolgot idekeverni, hogy az igazamat bizonyítsam? Szerintem nem :D

"Amúgy nő vagyok.:-)"

Bocsi, nem tudtam :)

2017. szept. 10. 18:40
 36/43 anonim ***** válasza:
Ne terelj, Johnny, lényegtelen, mit tekintesz irányadónak.:-) Véleményt nyilvánítasz egy kérdésben, ami saját bevallásod szerint téged egyáltalán nem érint, egy másikban (amely egyébként az egyik kommentedre válaszként merült fel) már nem, mert "nem ott élsz", "nem tudod, mi ott a szabályozás." Mellesleg a CH képe nem elsősorban az önkényuralmi jelkép miatt jutott eszembe... Ha úgy gondolod, hogy valamely témához nincs közöd, vagy nem bírsz elég ismerettel róla, a jövőben inkább tartózkodj a véleménynyilvánítástól. Még inkább mások lehülyézésétől, nem elegáns dolog ilyen körülmények között.:-)
2017. szept. 10. 18:57
 37/43 anonim ***** válasza:

" Véleményt nyilvánítasz egy kérdésben, ami saját bevallásod szerint téged egyáltalán nem érint"

Igen, hisz erre vonatkozott a kérdés.

"egy másikban (amely egyébként az egyik kommentedre válaszként merült fel) már nem, mert "nem ott élsz", "nem tudod, mi ott a szabályozás.""

Jó nézzük tárgyilagosan, a hozzászólásban ezt kérdezted:

"Valóban? És ezt lehet? "

Erre a válasz:

Btk. 335. §

(2) Nem büntethető önkényuralmi jelkép használata miatt, aki azt ismeretterjesztő, oktatási, tudományos, művészeti célból vagy a történelem, illetve a jelenkor eseményeiről szóló tájékoztatás céljából követi el.

Az, hogy a CH címlapján megjelenő grafika belefér-e ebbe vagy sem azt én nem tudom eldönteni, valószínűsítem hogy ebben a formában itthon elmeszelnék. De ez megint olyan kérdés, mint amikor azt kérdezik " mi lenne, ha.." . A CH nem jelenik meg Magyarországon, így ennek a kérdésnek értelme sincs mert ezt csak a megjelenő ország függvényében tudnánk megvizsgálni ( ott ezek szerint gond nélkül megjelenhet ), de mi meg ( legalábbis én ) nem ott élünk. Beszélgethetünk erről holnap esti, hozhatsz példának észak-amerikai neonáci pamfletet példának vagy valami dél-kelet ázsiai újságot azok nem lesznek relevánsak a kérdésben. A Lidl joghurtja az, mert azt itthon is le tudod venni a polcról.

Azért sem vagyok hajlandó belemenni a témától eltérő dolgok megvitatásába, mert az hamis következtetésekhez vezet. Hozunk fel ilyen-olyan példát, amik végül is teljesen másak és azzal próbáljuk bizonyítani az eredeti állítás helyességét vagy helytelenségét. Ezt a játékot meghagyom a többieknek :D

" Ha úgy gondolod, hogy valamely témához nincs közöd, vagy nem bírsz elég ismerettel róla, a jövőben inkább tartózkodj a véleménynyilvánítástól."

Ha ilyen kitétel lesz a kérdésben akkor megígérem eleget teszek a kérésnek, de mivel itt sem szerepel semmilyen megkötés, hogy kinek a véleményére kíváncsiak.. :D

"Még inkább mások lehülyézésétől, nem elegáns dolog ilyen körülmények között.:-)"

Kivételesen senkit nem hülyéztem le.

2017. szept. 10. 19:20
 38/43 A kérdező kommentje:
A johnny fiú egyre nagyobb röhej:D
2017. szept. 10. 19:47
 39/43 anonim ***** válasza:

original ugyhoz kommentem nyilvan annyi hogy szanalmas.

de egy megjegyzes meg,legtobb "liberalis" ilyenkor automatikusan elegansan megjegyzi hogy "jajjateistavagyokuzletieletbennincshelyesemmilyenvallasnak"...kivancsi vagyok ha a LIDL valami mohamedan jelkepet szedett volna le egy elelmiszeripari termekrol..olyankor bezzeg a fent emlitett kijelentes utan siman folytatnak hogy "fasisztagyulolkodomicsodadolog"...es ilyenkor a normalis emberek meg igy wut!?!? es akkor meg ok elvileg a legokosabb embereknek tartjak magukat akik mindenkinek megmondjak hogy miment gondolkodjanak,es ha ok ugy gondoljak hogy az alma egy narancs akkor az narancs es kesz...fasizmus poppet nem?:3

2017. szept. 10. 20:04
 40/43 anonim válasza:
Sziasztok! Szeresd felebarátod, bálványt példaképet ne imádj. Jóra tanít a biblia..lehet szarkasztikusnak is olvasni nyugodtan. Amit olvastok abban a könyvben nem értitek..vagy félre neveltek!? Fordítok. Fogadd el a másikat ahogy van ne ítéld el. Kompromisszum képes légy. Szard le azt a keresztet a pap pápa példakép kereszt kép szobor bálvány. Akkor ki a hazug? Semmi empátia be gyepesedett gondolkodás földhöz ragadt. Ez a vallás mert csak az az elfogadott. Azért utáljak valakit mert térdel egy általa szent építményben? Vagy azért mert beszél egy számára semleges embernek arról amit rosszul csinált ezzel szabaduljon terhétől de folytatja ugyan úgy? Esélytelen. Lehet kövezni mert pogány vagyok..MAGYAR és becsületes.
2017. szept. 13. 09:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!