Mi a véleményetek a Lidl "csonkítsuk meg a templomokat" akciójáról?
Az, hogy hülyék. Egyetértek azzal, hogy millió más görög jelképet választhattak volna a marketingesek, ez, amit csináltak, roppant amatőr húzás.
Egyébként akit sért az Európa kulturális örökségéhez tartozó templomokon a kereszt látványa, annak nem kell idejönni. Sőt, galériákba se kell járni, ahol esetleg Madonna-képeket, szobrokat, egyéb bibliai ábrázolásokat láthat, komolyzenei koncertekre se kell járni és (számtalan bibliai utalást tartalmazó) klasszikus irodalmat sem kell olvasni. Ennyire egyszerű a történet.
Szerintem éppen az lenne a liberalizmus, ha nem sért (és nem is számítok arra hogy megsért valakit) egy templomon egy kereszt.
Én református vagyok, tehát nem ragaszkodom semmilyen jelképhez (kereszthez főleg nem), de ha ott van, akkor ott van...
"Szerintem azok közül akik pl itt is állást foglaltak pro vagy kontra a boltban egyikőtök sem nézi meg mi van a kibszott joghurt csomagolásán :D :D"
Ez rohadtul nem is erről szól....de látom a szemed a pályán van.
Megint sokan belemagyaráztok minden hülyeséget egy termék miatt. Migránsok, meg CEU-n végzett marketingesek... Furcsállom, hogy még nem jutott eszébe senkinek a Sorost szidni emiatt is.
A magam részéről maximálisan lesz*rom, van-e kereszt a görög templomot ábrázoló képen. Nem lesz ettől Európa kevésbé keresztény. Felőlem egy mecsettel is árulhatják a joghurtot, ha ízlik, megveszem, ha nem ízlik, akkor nem veszem meg.
"Ez rohadtul nem is erről szól....de látom a szemed a pályán van."
De amúgy pont erről szól. A Lidl leszedte valamiért a keresztet a képről. Miért? Azt csak ők tudják megmondani.
Aztán ezt amúgy baromira senki nem vette észre, mert nyilván akkor már a Le Figaro előtt ment volna a hiszti, bár én legutóbb nem láttam, hogy Mari néni a 18-ban kiakadt volna a joghurt csomagolásán :D
Megjött a cikk és most hirtelen egész Európa ezen pörög, hogy miért, meg minek meg bla bla bla.. De a cikk előtt senkinek nem tűnt fel! (most őszintén neked vagy a többi hozzászólónak feltűnt korábban?)
Ebből én azt a következtetést tudom levonni, hogy a cikk megjelenése előtt ez senkit nem érdekelt és ez most csak mesterségesen generált hiszti. Írunk egy cikket amiben nincs semmi konzekvencia és mindkét tábor azt látja bele amit akar.
És továbbra is tartom azt a véleményem, hogy az átlagember egyáltalán nem nézi a csomagolást, 95%-ban még az összetevőket sem olvassa el, csak a nagy betűs " JOGHURT" feliratot keresi és dobja a kosárba.
19.
Marhára nincs jelentősége annak mióta van így és ki vette észre és ki nem eddig.
Arról van szó, hogy miért vették le, miért tartják az egyik vallási csoportot fontosabbnak mint a másikat.
Ez marketing. Valahol, valakik ezt elhatározták, meghoztak egy döntést. Leretusáltak egy képről egy részletet, ami a valóságban ott van. Választhattak volna egy vallásilag semleges görög jelképet, de nem tették.
Kedveztek az egyik csoportnak, elmarasztaltak egy másikat.
Miért?
Jó, figyelj, akkor elmagyarázom, mert látom magas:
Egy tett esetében nem az a mérvadó, hogy észreveszik e vagy sem, mert ez csak másodlagos.
Lehet a házunk előtti aknában is van egy hulla, átvágott nyakkal fél éve.
Az, hogy most ezt mi, itt lakók észrevettük e, nem elsődleges, attól még egy gyilkosság megtörtént.
A lakók felháborodnak, te meg jössz a hülyeségeddel, hogy hát ez eddig fel se tűnt senkinek?
Nem, nem tűnt fel, viszont most már, hogy kiderült, felháborítja az embereket.
Ahogy nem nézem meg, hogy mi van a joghurtos dobozon, úgy az aknába se nézek be.
Tehát egész egyszerűen a kérdés:
Ki nem szarja le, hogy ki, mikor, hol, hányan vették észre?
Jah, és nem, nem kell válaszolni, mert egyre gázabb a hülyeséged, hogy huszadrendű dolgokon pörögsz....
Kedves John_McClane, ha a joghurton, a tejesdobozon vagy bármely termék csomagolásán nem feltűnően, de egyértelműen néhány horogkereszt, esetleg egy szamárral vagy kecskével párosodó muszlim férfi képe lenne látható, az is teljesen rendben van, hiszen úgyse nézi senki?
Egyébként ha ennyire érdektelen a dolog, akár rajta is hagyhatták volna a képen a keresztet, nem?:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!