Mi a véleményetek a Lidl "csonkítsuk meg a templomokat" akciójáról?
Az érvelés szerint azért retusálták le a keresztet mert ők a "színes világban hisznek".
Annyira színes hogy a kereszt már nem is tartozhat bele. 😃 👏
Szánalmas.
Lehet neked kimaradt de akad bőven európai ország ahol van lidl és muszlim a lakosság 90%-a. Egy multi nem engedheti meg magának hogy egy vásárlót is veszítsen valami vallási agyhalottkodás okán.
Ökrök - az a véleményem.
A templomokon - keresztény, görög templomokon - kereszt van. Meglepő, de van. A görög ételek, ízek, életérzés népszerű, maga is sokszor jártam ott, szeretem ezeket a termékeket.
No most ha a Lidl görög utcaképpel, látképpel kívánja a termékeit reklámozni, akkor nagy a sansz arra, hogy ott feltűnik valami keresztény jelkép, kereszt, egy - egy nagy szakállú pópa vagy hasonló. Ez Görögország, ezek ilyenek, lehet szeretni őket (én szeretem), vagy nem, de ők ilyenek, ez van.
Megtehették volna, hogy nem templommal reklámozzák a cuccaikat, hanem mondjuk az Akropolisszal, egy korinthoszi oszloppal vagy valamely más, a görögökre jellemző, de nem vallásos képpel. Nem, ők templomot választottak. Na de azon kereszt van, a kutya istenit!
Erre leretusálták, mondván, nem akarják megsérteni senki érzéseit - ez jó, csettint elégedetten a liberális - no de felszisszen a keresztény és a görög, mert ő viszont vérig van sértve.
Rövidebben: amennyire azok számára akinek sértő ott a kereszt, legalább annyira sértő azok eltüntetése a keresztények számára.
Tény: a kereszt a valóságban ott van a kupolán.
Kérdés: ki itt Európában a fontosabb tényező? Ki sértődjön meg inkább, a keresztény, vagy a muszlim?
És ha egyik vagy másik, akkor miért?
Vigyázat! Én itt és most nem foglalok állást. A kereszt ott van jó rég. Nem én tettem oda, nem a Lidl. Leretusálták. Miért?
Mondják meg nyíltan az okát: tojunk a keresztények véleményére, csak a muszlimok ne sértődjenek meg.
Vagy valami hasonlót. De ne beszéljenek félre.
"Egy multi nem engedheti meg magának hogy egy vásárlót is veszítsen valami vallási agyhalottkodás okán."
De így meg keresztényt veszít. Azt megengedheti magának?
Mert szerinted mielőtt az egyház balhét csapott valaki is észrevette? Amúgy meg mindig kevesebb fanatikus keresztény van Európában mint muszlim. Tetszik vagy nem ez a helyzet.
'Az nem számít a habzó száju liberálisok szerint'
Kezdjük ott, mi számít nekik?
Azért kíváncsi lennék, hogy ha nincs a Le Figaro cikke és más média sem cuppan rá akkor vajon hány embernek tűnik ez fel Európában vagy Magyarországon?
Szerintem azok közül akik pl itt is állást foglaltak pro vagy kontra a boltban egyikőtök sem nézi meg mi van a kibszott joghurt csomagolásán :D :D
'Azért kíváncsi lennék, hogy ha nincs a Le Figaro cikke és más média sem cuppan rá akkor vajon hány embernek tűnik ez fel Európában vagy Magyarországon?'
Ugyan már, valamit le kell közölni az olvasottság érdekében :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!