Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a Lidl...

Mi a véleményetek a Lidl "csonkítsuk meg a templomokat" akciójáról?

Figyelt kérdés
2017. szept. 10. 15:10
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
43%

Ezek teljesen rossz analógiák, a hulla átvágott nyakkal illetve a terméken szereplő tiltott jelkép használata, ezek nagyon más esetek, nem igaz? :D

HakapesziM:

"Arról van szó, hogy miért vették le, miért tartják az egyik vallási csoportot fontosabbnak mint a másikat.

Kedveztek az egyik csoportnak, elmarasztaltak egy másikat.

Miért?"

Ott a válasz az eredeti hírekben, a LIDL szóvivője ezt nyilatkozta:

""Notre intention n’a jamais été de choquer. Nous évitons l'utilisation de symboles religieux sur nos emballages pour maintenir la neutralité dans toutes les religions. Si cela a été perçu différemment, nous présentons nos excuses aux personnes qui ont pu être choquées"

Nem akartak vallási szimbólumot a csomagoláson. Bár jobban jártak volna, ah rajta hagyják, mert úgy sem nézi a kutya sem - szerintem - és akkor most nem lenne műcirkusz.. Ebben egyetértek a #23 utolsó sorával.

2017. szept. 10. 17:10
 22/43 anonim ***** válasza:
100%

Most azt hiszed megfogtál. No nézzük, google nélkül:

"Notre intention n’a jamais été de choquer."

De hát sokkolták, akkor is, ha nem ez volt a szándékuk.

"Nous évitons l'utilisation de symboles religieux sur nos emballages pour maintenir la neutralité dans toutes les religions."

Tehát kb. azért kerülték (evitons) a csomagoláson a vallási jelképeket, hogy ezzel fenntartsák (maintenir) a vallási semlegességet.

De hát pont ezzel sértették meg, amennyiben kihívták a keresztények rosszallását, azzal, hogy tevőlegesen eltüntettek egy VALLÁSI jelképet - és ezzel azt ha úgy tetszik meggyalázták - ami a valóságban ott volt, ahogy ezt írom is ott van.

"Si cela a été perçu différemment, nous présentons nos excuses aux personnes qui ont pu être choquées"

Hát mentegetőzhet (excuses) hogy meg lettek sértve (étre choquees) de akkor a francnak nem használt más képet?

Annyit érts meg, hogy ez esetben a vallási jelkép kerülése valósítja meg azt, hogy NEM maradtak neutrálisak vallási szemszögből.

2017. szept. 10. 17:21
 23/43 anonim ***** válasza:
Ugyan már. Tesznek ők magasról a különböző vallásokra. Azért csinálták ezt, szándékosan pont így, mert tudták előre, hogy botrány lesz belőle, vagyis hatalmas ingyenreklám. Egy marketingesnek nem számít hogy mit beszélnek a cégről, csakis kizárólag az a fontos hogy beszéljenek. Egy hónap múlva már senki sem fog emlékezni hogy pontosan mi volt ez, de a márkanév megmarad a fejekben.
2017. szept. 10. 17:29
 24/43 A kérdező kommentje:

"Ezek teljesen rossz analógiák, a hulla átvágott nyakkal illetve a terméken szereplő tiltott jelkép használata, ezek nagyon más esetek, nem igaz? :D "

A lényeg ugyan az.

2017. szept. 10. 17:30
 25/43 anonim ***** válasza:

"Ezek teljesen rossz analógiák, a hulla átvágott nyakkal illetve a terméken szereplő tiltott jelkép használata, ezek nagyon más esetek, nem igaz? :D "

Nem, a mondanivalód szempontjából - "úgysem veszi észre senki, akkor most mit hisztiznek" - nem igaz. Egyébként nemcsak tiltott jelképet említettem, bár efölött megpróbálsz átsiklani.:-)

2017. szept. 10. 17:30
 26/43 A kérdező kommentje:

"Annyit érts meg, hogy ez esetben a vallási jelkép kerülése valósítja meg azt, hogy NEM maradtak neutrálisak vallási szemszögből."

Látod, nagyon nem megy neki.

Le van ragadva ott, hogy nem vette észre senki...

2017. szept. 10. 17:31
 27/43 anonim ***** válasza:

"Annyit érts meg, hogy ez esetben a vallási jelkép kerülése valósítja meg azt, hogy NEM maradtak neutrálisak vallási szemszögből."

Persze ez innen nézve jogos. Viszont akkor ezzel az ortodox keresztényeket sértették meg, azok száma meg Európában elenyésző ha jól tudom. Persze fel lehet úgy is fogni hogy kereszténység-kereszténység, de ha jól tudom az ortodox és római egyház kölcsönösen kiátkozta egymást a világból és ha jól emlékszem az elmúlt ezer évben tavaly találkoztak először a két egyház vezetői személyesen, addig a két egyház nem különösebben komálta egymást. Most meg hirtelen keresztény-keresztény egy kutya.. :D

A LIDl hülyeséget csinált, ezzel a meg kaptak muszlimfóbiások egy baromi jó gumicsontot amivel el lehetnek, szerintem meg az egész nagy hűhó a semmiért.

2017. szept. 10. 17:37
 28/43 anonim ***** válasza:

Nem próbálok meg a másik fölött sem átsiklani.

"esetleg egy szamárral vagy kecskével párosodó muszlim férfi képe lenne látható, az is teljesen rendben van, hiszen úgyse nézi senki?"

Nem tudom te melyik országban élsz, nálunk ezt sem lehet nyilvánosan ábrázolni és csomagolásra tenni, ahogy a horogkeresztet sem.

Kérdező:

"A lényeg ugyan az."

Szerintem nagyon nem ugyanaz :D

De azért jó látni , hogy ennyi igazán vérig sértett hithű keresztény jár közöttünk. Remélem templomba is jártok :D

2017. szept. 10. 17:40
 29/43 A kérdező kommentje:

"szerintem meg az egész nagy hűhó a semmiért."

Mégis itt parádézol.

Jó volt a felvetés, majd akkor is ezt írd, ha egy menórát retusálnak le vagy nem egy keresztény jelképet.

Kíváncsi vagyok, akkor is az lesz a lényeg, hogy kinek, mikor tűnt fel;)

2017. szept. 10. 17:41
 30/43 anonim ***** válasza:

"Nem tudom te melyik országban élsz, nálunk ezt sem lehet nyilvánosan ábrázolni és csomagolásra tenni, ahogy a horogkeresztet sem."

Valóban? És ezt lehet?

[link]

2017. szept. 10. 17:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!