Miért állítják azt sokan, hogy nem Hitleren múlt a II. világháború kirobbanása és az amúgy is kirobbant volna?
Ez egyszerűen nem igaz, hiszen az egész alapja Hitler élettér-politikája volt, vagyis a kelet-európai terjeszkedés, amit egyértelműen nem hagyhatott sem a szovjet, sem pedig a nyugati fél sem.
Ebben a tekintetben pedig kizárólag Hitler okolható a status quo felrúgása miatt.
'A nemzetközi zsidó állam 1933 március 24-én hadat üzent Németországnak.'
A 11-es válaszából. Ezek után még komolyan sem lehet venni.
A békeszerető nyugatiaknak, akik jelen esetben csak Nagy-Britannia, Franciaország és természetesen az Egyesült Államok, nem igazán tetszhetett, hogy a Führerünk talpra állította Németországot, miután az első világháború után teljesen kifosztották. Annyira, hogy nem is voltak hajlandók kereskedni vele. Ott az újságcikk az előző (#33-as) válaszban. Ez még az európai fegyveres konfliktusok kirobbanása előtt volt 6 évvel.
Meghallgathatod a Führerünk beszédeit az interneten, soha egy szóval sem mondta, hogy háborút akar kezdeni. Lengyelország megtámadásának pedig előzményei is voltak. Danzig, név szerint. Egyébként az oroszok is bevonultak Lengyelországba, nekik mégsem üzentek hadat a békeszerető nyugatiak.
Személy szerint nekem soha nem volt a Führerem, nem éltem még akkor. Egyszerűen arról van szó, hogy nem kellene hazugságokat terjeszteni, akkor sem, ha Adolf Hitlerről van szó. Kedves zsidók pedig pontosan ezt teszik. Úgy látszik, ők még mindig nem fejezték be a "háborút", amit 1933-ban kikiáltottak.
'Meghallgathatod a Führerünk beszédeit az interneten, soha egy szóval sem mondta, hogy háborút akar kezdeni.'
Aztán érdekes módon mégis kirobbantott egy háborút. Politikusnál -pláne állam férfinél- pedig ne azt nézd, mit prédikál a mikrofon előtt, hanem mit tesz.
Mit tett pontosan, amiért kizárolag őt lehetne felelőségre vonni világhábórú kitöréséért?
A lengyelek is ugyanúgy fegyverkeztek,és mozgósították a hadsereget a német határra.
Lapozd fel a következőket:
Anthony Beevor: A második világháború
A. J. P. Taylor: A második világháború okai
Sajnos erre nem lesz lehetőségem a közeljövőben. Csak ismertetőket tudtam megnézni. Ezek szerint a második könyv (A. J. P. Taylor: The Origins of the Second World War) egy revizionista kiadvány, amiben nem egyedül Hitlert okolja a szerző a háború kirobbantásáért, hanem ugyanúgy az angol és francia politikai vezeőket is. Ők bíztatták ellenállásra a lengyeleket a németekkel szemben, akik talán hajlandóak lettek volna engedni. Ha ez igaz, akkor a részemről nincs tovább értelme folytatni ezt a vitát.
(#31)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!