Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért állítják azt sokan,...

Miért állítják azt sokan, hogy nem Hitleren múlt a II. világháború kirobbanása és az amúgy is kirobbant volna?

Figyelt kérdés

Ez egyszerűen nem igaz, hiszen az egész alapja Hitler élettér-politikája volt, vagyis a kelet-európai terjeszkedés, amit egyértelműen nem hagyhatott sem a szovjet, sem pedig a nyugati fél sem.

Ebben a tekintetben pedig kizárólag Hitler okolható a status quo felrúgása miatt.

2017. júl. 3. 17:41
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
46%

A nemzetközi zsidó állam 1933 március 24-én hadat üzent Németországnak. "Judea declares war on Germany"

Németország és szövegségesei védekező háborút folytattak ez ellen az aggresszió ellen.

A terjeszkedést illetően a Szovjet Unióban tilos volt már a háború előtt is pusztán védekezésről beszélni. "Mi csak támadunk".

Zárszóul itt van egy idézet Winston Churchilltől:

"Németország legnagyobb bűne a háborű előtt az volt, hogy létrehozott egy független kereskedelmi rendszert, megakadályozva a nemzetközi nagytőkéseket a profitszerzésben."

2017. júl. 3. 18:29
 12/47 anonim ***** válasza:
18%
Én nem mosdatom a szovjeteket. De szerintem sok ember jól járt a szovjetek győzelmével. Jól jártak a zsidók, a romák, akiket a nácik nem tudtak kiirtani, jól jártak a lengyelek, szerbek, ukránok, oroszok, akiket nem tudtak rabszolgasorsba taszítani, vagy szintén kiirtani. Sőt Magyarország is jobban járt a szovjetekkel, mert a náci győzelem esetén Magyarország megszűnt volna létezni, mert létrejött volna hitler álma az egész kontinensre kiterjedő Deutsches Reich. Szóval nem mosdatom sztálint, se a szovjeteket, de tény, hogy a náciknál jobbak voltak. A magyarok is vagy ki lettek volna az Urál hegység mellé telepítve, vagy csicskák lettünk volna.
2017. júl. 3. 18:31
 13/47 A kérdező kommentje:

Csak éppen azt felejted el, hogy nem az számít, hogy mi volt ténylegesen, hanem az, hogy mit feltételeztek akkoriban a felek a másikról.

Sztálin és a vezérkara pedig nagyon is azt feltételezték, hogy ha elkezdenek háborúsdit játszani a szomszédaikkal, akkor a nyugati államok összefognak a Szovjetunió ellen.

Amúgy ez szerintem nem is annyira baromság, amennyire te annak leírod, mert Lengyelország megtámadása előtt a németek nem számítottak annyira rosszfiúnak a nyugatiak szemében, hogy ne fogtak volna velük össze egy erőteljes, szovjet agresszió ellen. Csehszlovákia lerohanása előtt meg főleg nem volt olyan negatív megítélése a németeknek.

2017. júl. 3. 18:34
 14/47 anonim ***** válasza:
5%
A legnagyobb hülyeséget 13-as válaszoló írta. A nácik rohadtul nem védekező háborút vívtak, hanem ők voltak az agresszorok.
2017. júl. 3. 18:35
 15/47 A kérdező kommentje:

A kurucinfós baromságaidat ne ide, ha kérhetem.

2017. júl. 3. 18:36
 16/47 A kérdező kommentje:

Jó, ez most tényleg nem kérdés, hogy a náciknál jobban jártunk a szovjetekkel, de attól még velük sem jártunk éppen jól.

De egy szóval nem írtam ilyesmit, hogy a német győzelemmel jobban jártak volna az "alsóbbrendű népek".

2017. júl. 3. 18:41
 17/47 A kérdező kommentje:

Látom nem érted, amit írtam.

Nem az számít, hogy mi volt a felállás ténylegesen, hanem az, amit a szovjet vezetés az ideológiai tévelygéseiből leszűrt és következtetett.

Az pedig tisztán az volt, hogy a nyugati-imperialista-kapitalista-fasiszta államok mind gyűlölik a Szovjetuniót és csak az alkalomra várnak, hogy lecsapjanak rá. Ebben hittek. Ezt nem én találtam ki, ez így volt. Nézz utána.

Ez nem észérveken múlott, hanem ideológián, ami elég erősen el tudja homályosítani a tudatot.

Hitler is azt mondta Ribbentropnak, hogy amikor találkozik Sztálinnal, nézze meg, hogy a fülcimpája hozzá van-e nőve a fejéhez, mert ha igen, akkor egész biztosan zsidó és nem bízhatnak benne.

Ideológia volt ez is...

2017. júl. 3. 18:46
 18/47 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem se jártunk jól a szovjet megszállással, de a náci rendszertől jobb a kommunista rendszer egy fokkal.
2017. júl. 3. 18:46
 19/47 A kérdező kommentje:
Honnan veszed, hogy én pontozok?
2017. júl. 3. 18:47
 20/47 anonim ***** válasza:
95%

"Miért állítják azt sokan, hogy nem Hitleren múlt a II. világháború kirobbanása és az amúgy is kirobbant volna?"

Hát, ha sokan állítják, akkor sok lehetőséged van, hogy az egyiktől megkérdezd. Talán azért gondolják így, mert a fegyvergyárosok célja volt elsődlegesen a világháborúk kirobbantása. Talán, de lehet, hogy csak a népet lehetett feltüzelni akármi ellen. A békére hivatkozva akartak háborút. nem, nem csak a keresztes hadjáratok idején, amivel mindenki dobálózik, hanem úgy akármikor, a világháborúk idején is. És a nép mindig beveszi, még ha érzi is az ellentmondást, de amikor fel vannak tüzelve, talán észre sem veszik, hogy ők akarnak háborúzni, hogy "béke" legyen. Akik háborút akarnak, azok találnak is rá indokot. A háború az ellenség elpusztítására irányul. És nem béketeremtésre. Békéteremtéskor nincs helye háborúnak.

2017. júl. 3. 18:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!