Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mennyire vagytok tisztában a...

Mennyire vagytok tisztában a közmunkával?

Figyelt kérdés

Kiváncsi lennék, hogy csak nekem volt-e ennyire újdonság az, ami a közintézményekben és magában a közmunkában zajlik.

Mindig is azt gondoltam, hogy pl. egy hivatalban baromi jó dolga van az embereknek kényelmes munka jó fizetés stb.

Nos nemrégiben belekóstoltam ebbe és nagyon nincs így. Fidesz vezette hivatalban dolgoztam, ahol a dolgozók 1/3-a közmunkás, 54 ezret keresnek ahogy a sepregető kollégáik. Többet dolgoznak, mint a véglegesített dolgozók viszont minden kiváltság ami mások kapnak nekik nem jár cafetéria stb. Viszont a legtöbb végléegesített dolgozó sem kap többet minimálbérnél. Illetve szokott lenni rendszeresen ellenőrzés, ahol az irodában tegyük fel magassarkúban dolgozó nőket is, kiküldik az utcára imitálni a munkát, nekem ezen le esett az állam...a hivatal többi stiklijéről nem is beszélve, amiket napokig sorolhatnék.

2017. júl. 2. 19:13
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
...és egyébként nem csak a hivatal, minden ami "köz" intézmény ott ugyan ez megy. Még ha nem is egy szinjáték lenne, ezzel az ellőrzéssel, csak szimplán egy ilyen szemét módszer, de elméletileg törénytelen az egész, mert hazudnak ők is, hazugságra kényszerítik azt is aki benne van, és közben nem is igazán értem ki az akinek hazudnak, mert annyira nyílvánvaló az egész.
2017. júl. 2. 19:38
 12/24 anonim ***** válasza:
0%

valamelyik oknyomozó újság/tv/rádió ezt miért nem hozta még le? Ha hivatalban fölösleges jelenteni, mert benne vannak akkor legalább a médiát lehetne értesíteni.

De valahogy erősen kétlem, hogy túl sok irodai munkára alkalmas ember lenne közfoglakoztatásban.

2017. júl. 2. 19:43
 13/24 A kérdező kommentje:

Én is pont ezért kérdem, mert persze az ember gondolja, hogy mennek az ilyenek, de amikor bele láttam elámúltam.

De amúgy tévedsz sokan diplomával jönnek, 1-2 hónapot így lenyomnak aztán lelépnek természetesen ez iylen átmeneti, akinek szerencséje van véglegesítik, akit nem az úgyis lelép "csak amíg nincs jobb" címszó alatt mennek oda.

2017. júl. 2. 19:47
 14/24 A kérdező kommentje:
Mondjuk vannak olyanok is, az már a bonyolultabb változata, hogy apuci valamni vezető és a kisfiát felveszik közmunkásnak, de valahogy kijátszák a dolgokat és 2-3x-t kapja a közmunkás bérnek, de ez kb. 30 közmunkásból 1. De ő is kimegy ugyan úgy ellenőrzésre ha tetszik neki ha nem.
2017. júl. 2. 19:49
 15/24 anonim ***** válasza:
78%

"De valahogy erősen kétlem, hogy túl sok irodai munkára alkalmas ember lenne közfoglakoztatásban."

Pedig mind az. Irodázáshoz semmilyen extra képesség nem kell.

2017. júl. 2. 21:15
 16/24 A kérdező kommentje:
Irodázáshoz" igen valószínű azért dolgoznak irodában diplomások és nem segédmunkásként. Csak világos legyen a hivatali közmunkások ugyan úgy helyettesítik egy bizonyos idő után az ügyintézőket, akiknek jogszabályokkal, törvényekkel kell tisztában lenniük és még sorolhatnám. De gondolom te agysebész vagy aztán nem értesz hozzá.
2017. júl. 2. 21:25
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Egy másik topichoz már irtam ezzel kapcsolatban. A közmunka egy embereket megalázó gusztustalan politika. Minél olcsóbb a munkaerő annál jobb a cégnek,az embereket meg leszarják vagy le se szarják hogy él meg,hogy fizet rezsit meg mennyi hitele van stbi... Ez magyarország 52 ezer forintot a mai árak mellett :D röhej. Aztán meg mint a kérdező is irja úgy játszadoznak itt a törvényekkel ahogy akarnak. Ez nem eladható és nem termelő munka ez egy szemét embereket megalázó bérezés és a vele járó szabadság meg amit mellé kapnak ruhát,bakancsot,egyéb silány minőségű dolgokat. Aztán meg nem is egyszerű kikerülni mert nem hogy kevesebb lenne a közmunkás ami a célja lenne a dolognak,hanem egyre több. aki ezt kitalálta annak adnék egy hónapra 52 ezret próbálja meg beosztani. Vicc az egész.
2017. júl. 3. 16:54
 18/24 anonim ***** válasza:
A köztisztviselőknél mindíg ilyen volt az élet. Nem most a fidesz csinálta ezt
2017. júl. 3. 16:56
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is sokan vagyunk közmunkásnak felvéve, 2,5x többen vagyunk, mint a rendes munkavállalók, és hiány van emberből, de csakis közmunkásból a cégnél. Azért mi az irodában többségben megkapjuk a nettó 70-et, csak azok nem, akiknek nincs olyan végzettsége az érettségin kívül, amit elfogadnak. A munka nálunk is ugyanaz, ugyanazzal a felelősséggel, fizikai munkára nem tettek ki senkit eddig a látszat kedvéért se, de egy másik helyen volt egy ismerős, aki diplomával irodában ült és közben segédmunkásnak vették fel, mert nem fogadták el a papírját, neki megmondták, ha ellenőrzés jön, akkor ki kell menni söprögetni arra az időre.
2017. júl. 3. 19:37
 20/24 A kérdező kommentje:

Maga a közmunka is egy mocskos rendszer, de az a törvénytelenség, meg ahogy ez a színjáték megy körülötte amit tényleg nem tudok elhallgatni se az hihetetlen :D

Tehát papíron dolgozol egy cégnek, ő ad fizetést ott íratod ki a szabid, sőt a jelenléti ívet is oda adod le, DE közben egy másik helyen vagy, ahol nem is azt csinálod ami a szerződésedben van, nem az a munkaidőd, ezt tudja mindenki az is aki ellenőrzés címszó alatt jön ki, akkor az egész miért van így? Miért küldik ki az embereket eljátszani a sepregető szerepét?

Olyen meddőnek érzem magam ezzel kapcsolatban, hogy nem teszek semmit :D és mennyien vagyunk még így ezzel.

Egyébként hivatal törvénytelenségére még kitérve, volt olyan is, hogy EU-s pályázatot a közmunkások írtak össze, adott x millió ft, adott egy pályázat, ami pl. arról szól, hogy iroda bútorokat kell venni oktatási célból, és ezt oda adják a közmunkásoknak, akik össze írják mit szeretnének az irodákba, új székek, új számítógépek és stb. stb. amit kapnak elhelyezik 1-2 hónapra egy olyan helyen ahol nem használja senki, csak úgy néz ki mintha oktatási célra lettek volna megvásárolva, majd használatlan állapotban megkapja a hivatal. De itt ilyen csúcsmínőségű gépekre luxus bútorokra kell gondolni :D és ezek tényleg csak a jéghegy csúcsa :D

2017. júl. 3. 19:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!