Mennyire vagytok tisztában a közmunkával?
Kiváncsi lennék, hogy csak nekem volt-e ennyire újdonság az, ami a közintézményekben és magában a közmunkában zajlik.
Mindig is azt gondoltam, hogy pl. egy hivatalban baromi jó dolga van az embereknek kényelmes munka jó fizetés stb.
Nos nemrégiben belekóstoltam ebbe és nagyon nincs így. Fidesz vezette hivatalban dolgoztam, ahol a dolgozók 1/3-a közmunkás, 54 ezret keresnek ahogy a sepregető kollégáik. Többet dolgoznak, mint a véglegesített dolgozók viszont minden kiváltság ami mások kapnak nekik nem jár cafetéria stb. Viszont a legtöbb végléegesített dolgozó sem kap többet minimálbérnél. Illetve szokott lenni rendszeresen ellenőrzés, ahol az irodában tegyük fel magassarkúban dolgozó nőket is, kiküldik az utcára imitálni a munkát, nekem ezen le esett az állam...a hivatal többi stiklijéről nem is beszélve, amiket napokig sorolhatnék.
Legszivesebben azt mondanám kitálalok egy felelős intézménynek vagy valakinek, de értelmét se látom, mert mindenki benne van és rengetegen gyűlöli, akik benne van de nem tudnak tenni ellene ez van vagy mehet a csába.
Olyan pozícióban dolgoztam, ahol számlákat kezeltem és szinte bármibe bele láttam testületi anyagokba stb. és komolyan hihehetlen amelett is, amit nyílvánosan művelnek a sajtó előtt.
"De nem is értem, ezt az ellezék is figyelmen kívül hagyja"
Az ellenzék egy nulla. Ha belegondolsz mit összeuszított a Fidesz egy semmiért, az öszödi beszéd miatt, és mit követtek ők el 7 év alatt amire nem reagált az ellenzék akkor láthatod, hogy az ellenzék teljesen impotens és hülye.
Szinte gondoltam, hogy nem szeretnéd megnevezni :D
Akkor várj én is mesélek valamit:
A mi városunk baloldali és nyíltan fajtalankodnak a gyerekekkel.
Semmi nincs belőle, mert baloldali a kapitány is.
Hűha!!!!
Nem érted...az imitálás csak aarra szól amikor ellenőrzés van, amikor irodában dolgozó közmunkásokat kiküldik 1 napra az utcára. Rendesen sárga mellénybe, ásóval a kezükben nem kell csinálniuk semmit, csak ha arra jár az ellenőr, aki elméletileg bármikor megjelenhet úgy tesznek, mintha dolgoznának.
Nem jobb, ha otthon ül, sőt...de itt meg konkrétan kijátszák a törvényeket, szükségük van emberre, de nem veszik fel, hanem egy külsős intézményből "bérlik" őket. Az a külsős intézmény fizeti nekik azt az 54ezret, nekik adják le a jelenléti ívet, ami szintén nem úgy van kitöltve ahogy a hivatali munkarend van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!