Magyarországiak többsége miért nincs tisztában, hogy a határ másik felén is magyarok élnek?
És nem pedig elmagyarosodott pl szlovákok.
Volt már olyan eset hogy csodálkoztak ralyta hogy 5 kmre magyarok élnek pedig 90%os magyar tobseg van.
Én azt furcsállom, hogy megy ezerrel a nagymagyarkodás ilyenkor, bezzeg ha átmegyek Szlovákiába hirtelen egy ott élő sem beszél magyarul, úgy kell fogdosni azokat akik megszólalnak magyarul.
Ugyanezt észrevettem Kárpátalján is...
Leggyakrabban Losonc-Rimaszombat környékén, Ipolyság környékén és Nagymihályi felé szoktam megfordulni.
Tudom, hogy a legtöbben értik a magyart, de sokszor ha idegen jön magyar rendszámos autóval, akkor hirtelen nagyon sokan elfelejtik a nyelvet.
Többször jártam Kárpátalján, vannak emberek akikkel többször összefutottam és volt hogy beszéltem is velük MAGYARUL. Aztán egy másik alkalommal, ha sok ukrán volt a közelben akkor hirtelen egy kukkot nem tudtak magyarul és nem is értették, amit mondok :D
Nyugodtan le lehet pontozni, nem különösebben érdekel. Saját tapasztalatot írtam, nem a huszonkettedik ismerőstől hallott mendemondát.
Nem általánosítottam, tudom hogy nem mindenki ilyen, de úgy vettem észre elég sokan vannak.
Ha én azt mind nem nézném jó szemmel, amit nem értek... Az emberiség összes tudásából azért egy ember elég csekély hányaddal rendelkezik. Ez tehát nem érv. A szellemi szint igen.
Mindkét oldalon. Nem számon kérni kéne, hanem elfogadni a másikat. Ha nem tisztességtelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!