A határátkelőhelyeken az ellenőrzőpontok közötti terület (tehát pl. az ártándi vám és a borsi vám közti rész) jogilag nemzetközi területnek minősül, mint a nyílt óceán, vagy a terület egyik része az egyik országé a másik pedig a másiké?
Tehát ha valaki ezen a részen követ el valami bűnt, pl. átengedte a magyar határőr, de még nem ment oda a román oldalon az őrhöz (tegyük fel persze a példámban, hogy Románia és Magyarország nem EU-s országok és nincs egyszerűsített határellenőrzés) akkor milyen törvények szerint ítélik el?
Ha jól odafigyelsz, lehet látni ezen a közös részen, mikor ér véget egyik ország területe és mikor jön a másiké (másabb lesz az aszfalt kinézete, mások lesznek a lámpák stb.), ez számít elválasztó vonalnak, hogy melyik ország törvényei alapján ítélnének el, vagypedig valami nemzetközi jog működik?
nem minősül nközi területnek
nincs köztes rész
Nincs olyan hogy "két határ köze"
Egyszer jöttem haza és egy kihallgatásba keveredtem. A határőr vezetőnek, hiába mondtam, hogy a "két határ köze", ezt nem is értette. Begurult, - még a kifejezés hallatán is. Ezek ilyen birka katonák, agyatlanok, üres a fejük, jobb őket elkerülni. És ha a gyermeked egy ilyen családba akarna benősülni ahol katona van, inkább operáltasd ki a fél agyát, ne add nekik, mert ő is zombi lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!