Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy azok a...

Miért van az, hogy azok a legnagyobb holokauszttagadók, akik a legjobban szeretnék, hogy újra megtörténjen az emberiség legnagyobb morális, erkölcsi és társadalmi tragédiája?

Figyelt kérdés
2017. márc. 3. 16:37
1 2 3 4
 21/31 Pro Patria ***** válasza:
37%

Ezt a kérdést is te írtad ki. Ráadásul semmi új elemet nem foglal magába, ami indokolttá tenné a létezését. Teljesen felesleges.

Remélem, a frusztációd csökkentésével legalább jót tett a közérzetednek. A nagyobb baj az lenne, ha még növeli is.

2017. márc. 5. 10:50
 22/31 anonim válasza:
100%

Annak, illetve azoknak üzenem, akik azt mondják, hogy mostanában túl van lihegve a téma: kicsit utána kéne nézni, hogy miért is van "túllihegve". A második világháború után Magyarország szovjet érdekszférává vált. Mennyire lehetett erről beszélni? Semennyire. A legelső magyar szakirodalom 1962-ben jelent meg, ez majdnem 20 év késés. A nyolcvanas évekig nem lehetett naplókat, visszaemlékezéseket kiadni, írni, ez még plusz 20 év. A holokauszt intézménye Magyarországon 2002-ben jött létre, tehát 57 évvel később a második világháború után. 2008-ig egy jelentősebb szakirodalom sem foglalkozott a témával, ha igen, akkor sem a megfelelő tendenciával. Azért KELL róla beszélni, mert senki sem beszélt róla. Mert nem lehetett. "Sajnos" közel sem olyan lerágott csont, mint amilyennek néhány ember gondolja.

Kérdező! Bocsánat az offért, gondoltam "szükséges" ezeket az adatokat leírnom. Mellesleg szerintem a kérdésed jogos, én sem értem ezt a kettősséget.

2017. márc. 23. 00:39
 23/31 Pro Patria ***** válasza:
És a NatGeo-t, a Viasat Historyt is ez motiválja a műsorszerkesztésben?
2017. márc. 23. 08:49
 24/31 anonim válasza:
Bár külföldön több szakirodalom van mint nálunk, még mindig nem annyi, mint bármelyik! másik témában.
2017. márc. 24. 00:26
 25/31 Pro Patria ***** válasza:

Karsai László holokausztkutató másképp nyilatkozott erről.

[link]

14:40-nél kezdődik (visszafelé számlál a videó)

"A világon a legnépszerűbb történeti téma a holokauszt. Olyan országokban is, ahol semmi, de semmi nem történt a holokauszt szempontjából. Az Egyesült Államokban, ahol hát tényleg nem volt holokauszt - bár volt szerepük az Egyesült Államoknak és hatóságainak, kormányainak a holokauszttal kapcsolatban - a második legnépszerűbb téma a polgárháború."

2017. márc. 24. 06:00
 26/31 anonim válasza:
Én nem szeretnék a Tanár úrral vitába szállni, de meg lehet nézni, hogy az első kiadott munkája is csak'88-as. Igen, népszerű téma, én nem is azt mondtam, hogy nem az.:) Csak például a felkutatott kb. 54ezer túlélő életrajzából igen minimális az, ami egyáltalán fel van dolgozva. (Pedig a legtöbb angolul van.)
2017. márc. 30. 23:01
 27/31 Pro Patria ***** válasza:
Nem pusztán népszerű. A legnépszerűbb. Indokolatlanul messze felülreprezentált bármi máshoz viszonyítva. És ezen csúszik meg az az okfejtés, amit magyarországi viszonylatban próbáltál meg elhelyezni.
2017. márc. 31. 00:49
 28/31 anonim válasza:
Legyen, fejet hajtok az a tény előtt, hogy a legnépszerűbb, de! az én kérdésem már csak az, hogy akkor miért nincs használható! magyar szakirodalom, miért van még mindig rengeteg kiadatlan napló, visszaemlékezés, vagy miért van rengeteg magánkiadásban?
2017. ápr. 4. 22:07
 29/31 Pro Patria ***** válasza:

Nézd, te azt állítottad, hogy a holokauszt kevésbé feldolgozott, mint _bármilyen_, azaz akármilyen(!) más téma az egyetemes történelmet tekintve.

Ami pedig ordenéré nagy hamisítás, nem csupán kiigazításra, pontosításra szorul, hanem tényszerűen _ennek az egzakt ellenkezője_ az igaz. Semmilyen más téma nincs annyira feldolgozva, mint a holokauszt.

És ezt nem én mondom, hanem egy, a témát kutató történész.

Így elég nehéz komolyságban megtartani egy beszélgetést, még úgy is, ha cinizmussal látszólagos elfogadásban alkalmazol valójában cáfolatot.

A naplók pedig csak egy - kisebb - részét teszik ki a történelemkutatásnak. A szubjektív voltuk miatt egy bizonyos szint felett semmit nem ad hozzá a feldolgozottsághoz a tízezredik ilyennek a kiadása is.

2017. ápr. 5. 13:25
 30/31 anonim válasza:
Mi? Félreértettél, én cinizmus nélkül mondtam azt amit, és komolyan kérdeztem, mert érdekel! Szóval a kérdés még mindig áll, kérlek ha tudsz, próbálj meg válaszolni rá. Köszöntem!
2017. ápr. 5. 20:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!