Mi történne ha az emberek nem vállalnának tömegesen gyereket?
Ez már megtörtént a fejlett világban ( nálunk is)
Nem nagyon van olyan európai ország ahol az egy nőre jutó születésszám elérné a stagnáláshoz szükséges 2,10 es szintet.
Ennyi nem a növekedéshez kell, hanem ahhoz hogy ne fogyjunk el szépen lassan.
A fejlett világ úgy döntött öngyilkos üzemmódba rakja magát.
Egyébként ez a bevándorlás gyökere is.
Ha meglenne a 2,10-3 közötti születésszám (4-5 már elég egészségtelen szint) akkor semmi gond nem lenne, fenntartható lenne minden társadalom.
Milyen alapon kellene neki hajtania? Az autó értékének egy nagyon kis hányadát állítja elő.
El ne képzeld már hogy te hozod létre az autót.
Kérdező, te gyökér vagy.
Akkor rakj össze magadnak otthon egy autót. Ilyen egyszerű. Vagy ilyen szinten nem érted a piac lényegét?
Amit nemtom ki írt: "csináljon mindenki egy gyereket"
Ha tényleg szeretnéd a gyereked fejlődését, nem cseszel ki ennyire vele:D Etyke gyerekek szociálisan fejletlenebbek, és miután a szülő mindent meg akar adni neki, el is van kényeztetve.
Egyébként ezt a "nincs pénz a tanulmányokra" dolgot nemigazán értettem. Közoktatásban meg kell venni a tankönyvet, az tény, de erre viszonylag jó támogatási rendszer van, szóval a rászorulók féláron, vagy ingyen (könyvtárin) megkaphatják. Oké, a tankönyv kormányunk jóvoltából egy marék szart se ért, de ettől most tekintsünk el. Mire kell még költeni a taníttatáson?
Miután kijöttem a gimiből, elvégeztem egy 2 éves OKJ-t, és most írom a főiskolai szakdolgozatomat. És ezért semmit sem kellett fizetnem... És ha úgy alakul, lehet megyek még 2 évet egyetemre... ingyé' van, miért ne tenném?:D
Én megvagyok autó nélkül:)
Csak azokat sajnálom,akik 4 műszakban mások autóját rakják össze,drága autókat,amikbe ők sosem fognak ülni.
Nekem is van diplomám.
De nem lehet mindenki diplomás.
És a diplomások között is sokan alulfizetettek.
Kb annyira elég,hogy befiezeted a számlákat,és a gyerekeid is max ennyire vihetik,ha nem születtél gazdag családba.
"Csak azokat sajnálom,akik 4 műszakban mások autóját rakják össze,drága autókat,amikbe ők sosem fognak ülni."
Érdekes, nem vagy átlagos magyar, az biztos.
Az átlagmagyar leszarja a munkásosztály problémáit.
Leviathán szerű társadalomban élünk ,a magyar azt élvezi hogy minden társadalmi réteg küzd harcol egymással.
Egy magyarnak nem tetszene egy jóléti rendszer sem, mert idegesítené hogy a takarítónő is megél emberi módon.
Én csak nyitott szemmel járok,és látom az embereket.
Elég lehangoltak,frusztráltak.
Empátiának nevezik.
Kérdező, a legtöbb ember nem úgy gondolkodik ahogy te vagy én. Vagyis a többséget hidegen hagyja ha ő egy alkalmazott, vagy más módon van kizsákmányolva és belőle például olyanok gazdagodnak akiknek például ilyen ház sem luxus:
https://www.youtube.com/watch?v=tOjJ2BhKCnw
A többséget csak az érdekli hogy a középosztálybeli vagy az alatti álmaik, vagyis a különféle tárgyaik meglegyenek: Lakás, ennivaló, ruha, autó, kutya, rabszolga képzési lehetőségek, stb. Az már nem érdekli ha azért többszörösen megizzad, míg egy szűk de gazdag réteg munka nélkül is úgy él hogy el sem bírja költeni a pénzét, plusz az év 365 napján a nap 24 órájában szabad is.
Téged vagy engem bizonyára érzékenyen érintene ha akár mérnökként olyanok jólétéért dolgozok akikre a belinkelt videóban céloztam. Én már voltam egy évig önellátó hobbiparaszt amikor évet halasztottam az egyetemen és lijelentem hogy parasztként is nagyobb úr voltam mint mérnökként. Mert parasztként a magam ura voltam, magamnak dolgoztam, de egy mérnök az ritkán szokott önellátó magánmérnök lenni. Ahogy a többi alkalmazott esetében is ez a helyzet.
# 27: A munkásosztály problémáit nem csak leszarja mindenki, de maga a munkásosztály is leszarja a saját problémáit. Ők nem arra hajtanak hogy a pénzükért mások dolgozzanak meg, hanem arra hogy "legyen", ne éhezzen, stb.
Ez a kép jól érzékelteti mi a különbség szegények és gazdagok közt:
Vagyis az egyik a pénzért dolgozik és azt csinálja amit mondanak neki, a másiknak a pénze dolgozik illetve mások dolgoznak az ő pénzéért és azt csinálja amihez kedve van.
Aki próbálta mindkét életmódot az nagyon is érzi hogy nem mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!