Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi történne ha az emberek nem...

Mi történne ha az emberek nem vállalnának tömegesen gyereket?

Figyelt kérdés
Megszűnne a kizsákmányolás?
2017. febr. 21. 15:54
1 2 3 4 5 6
 21/55 A kérdező kommentje:
A kizsákmányolóknak.
2017. febr. 21. 17:12
 22/55 anonim ***** válasza:

Ez már megtörtént a fejlett világban ( nálunk is)

Nem nagyon van olyan európai ország ahol az egy nőre jutó születésszám elérné a stagnáláshoz szükséges 2,10 es szintet.

Ennyi nem a növekedéshez kell, hanem ahhoz hogy ne fogyjunk el szépen lassan.

A fejlett világ úgy döntött öngyilkos üzemmódba rakja magát.

Egyébként ez a bevándorlás gyökere is.

Ha meglenne a 2,10-3 közötti születésszám (4-5 már elég egészségtelen szint) akkor semmi gond nem lenne, fenntartható lenne minden társadalom.

2017. febr. 21. 17:14
 23/55 anonim ***** válasza:

Milyen alapon kellene neki hajtania? Az autó értékének egy nagyon kis hányadát állítja elő.

El ne képzeld már hogy te hozod létre az autót.

2017. febr. 21. 17:18
 24/55 anonim ***** válasza:

Kérdező, te gyökér vagy.

Akkor rakj össze magadnak otthon egy autót. Ilyen egyszerű. Vagy ilyen szinten nem érted a piac lényegét?

Amit nemtom ki írt: "csináljon mindenki egy gyereket"

Ha tényleg szeretnéd a gyereked fejlődését, nem cseszel ki ennyire vele:D Etyke gyerekek szociálisan fejletlenebbek, és miután a szülő mindent meg akar adni neki, el is van kényeztetve.

Egyébként ezt a "nincs pénz a tanulmányokra" dolgot nemigazán értettem. Közoktatásban meg kell venni a tankönyvet, az tény, de erre viszonylag jó támogatási rendszer van, szóval a rászorulók féláron, vagy ingyen (könyvtárin) megkaphatják. Oké, a tankönyv kormányunk jóvoltából egy marék szart se ért, de ettől most tekintsünk el. Mire kell még költeni a taníttatáson?

Miután kijöttem a gimiből, elvégeztem egy 2 éves OKJ-t, és most írom a főiskolai szakdolgozatomat. És ezért semmit sem kellett fizetnem... És ha úgy alakul, lehet megyek még 2 évet egyetemre... ingyé' van, miért ne tenném?:D

2017. febr. 21. 17:26
 25/55 A kérdező kommentje:

Én megvagyok autó nélkül:)

Csak azokat sajnálom,akik 4 műszakban mások autóját rakják össze,drága autókat,amikbe ők sosem fognak ülni.

2017. febr. 21. 17:34
 26/55 A kérdező kommentje:

Nekem is van diplomám.

De nem lehet mindenki diplomás.

És a diplomások között is sokan alulfizetettek.

Kb annyira elég,hogy befiezeted a számlákat,és a gyerekeid is max ennyire vihetik,ha nem születtél gazdag családba.

2017. febr. 21. 17:35
 27/55 anonim ***** válasza:

"Csak azokat sajnálom,akik 4 műszakban mások autóját rakják össze,drága autókat,amikbe ők sosem fognak ülni."

Érdekes, nem vagy átlagos magyar, az biztos.

Az átlagmagyar leszarja a munkásosztály problémáit.

Leviathán szerű társadalomban élünk ,a magyar azt élvezi hogy minden társadalmi réteg küzd harcol egymással.

Egy magyarnak nem tetszene egy jóléti rendszer sem, mert idegesítené hogy a takarítónő is megél emberi módon.

2017. febr. 21. 17:36
 28/55 A kérdező kommentje:

Én csak nyitott szemmel járok,és látom az embereket.

Elég lehangoltak,frusztráltak.

Empátiának nevezik.

2017. febr. 21. 17:45
 29/55 anonim ***** válasza:

Kérdező, a legtöbb ember nem úgy gondolkodik ahogy te vagy én. Vagyis a többséget hidegen hagyja ha ő egy alkalmazott, vagy más módon van kizsákmányolva és belőle például olyanok gazdagodnak akiknek például ilyen ház sem luxus:

https://www.youtube.com/watch?v=tOjJ2BhKCnw

A többséget csak az érdekli hogy a középosztálybeli vagy az alatti álmaik, vagyis a különféle tárgyaik meglegyenek: Lakás, ennivaló, ruha, autó, kutya, rabszolga képzési lehetőségek, stb. Az már nem érdekli ha azért többszörösen megizzad, míg egy szűk de gazdag réteg munka nélkül is úgy él hogy el sem bírja költeni a pénzét, plusz az év 365 napján a nap 24 órájában szabad is.

Téged vagy engem bizonyára érzékenyen érintene ha akár mérnökként olyanok jólétéért dolgozok akikre a belinkelt videóban céloztam. Én már voltam egy évig önellátó hobbiparaszt amikor évet halasztottam az egyetemen és lijelentem hogy parasztként is nagyobb úr voltam mint mérnökként. Mert parasztként a magam ura voltam, magamnak dolgoztam, de egy mérnök az ritkán szokott önellátó magánmérnök lenni. Ahogy a többi alkalmazott esetében is ez a helyzet.

# 27: A munkásosztály problémáit nem csak leszarja mindenki, de maga a munkásosztály is leszarja a saját problémáit. Ők nem arra hajtanak hogy a pénzükért mások dolgozzanak meg, hanem arra hogy "legyen", ne éhezzen, stb.

2017. febr. 21. 17:46
 30/55 anonim ***** válasza:

Ez a kép jól érzékelteti mi a különbség szegények és gazdagok közt:

[link]

Vagyis az egyik a pénzért dolgozik és azt csinálja amit mondanak neki, a másiknak a pénze dolgozik illetve mások dolgoznak az ő pénzéért és azt csinálja amihez kedve van.

Aki próbálta mindkét életmódot az nagyon is érzi hogy nem mindegy.

2017. febr. 21. 18:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!