Miért mondják sokan hogy a migránsok csak a segélyek miatt jönnek mikor Németországban már 63-an munkábálltak az egymillióból?
na, errol beszeltem a 3. valaszban.
A következőről van szó: az elmúlt egy évben Németországba menekültek közül mintegy hatvan olyan embert alkalmaz a DAX-ban (a tőzsdén jegyzett német óriáscégek) szereplő harminc vállalat, akit véglegesítettek. E hatvan embernek egyébként az átlagfizetése – jóllehet csupán néhány hónapja vannak Németországban – hat és fél ezer euró havonta. Ezeknél a nagyvállalatoknál több ezer menekült van ugyanakkor próbaidőn, átlagosan további egy évet kell bizonyítaniuk, amíg véglegesíthetik őket.
Prognózisunk szerint öt-hat év múlva ugyanakkora lesz a menekültek foglalkoztatási aránya, mint amekkora a német átlag! De a német munkaerőpiacon távolról sem a DAX által lefedett 30 vállalat a legnagyobb foglalkoztató. Az igazi, masszív munkaerő-kereslet a kis-és középvállalati szektor oldalán jelentkezik, mely eleve sok milliónyi embernek ad munkát. Az általunk feldolgozott adatok szerint a középvállalatokhoz tartozó cégeknél tízezres nagyságrendet ér már el a munkába állított menekültek száma.
"hat és fél ezer euró havonta"
Aha persze. Megint "ott minden zöldebb". Vezető mérnökként nem keresek ennyit.
A VW-s középvezetők sem keresnek ennyit talán.
" Vezető mérnökként nem keresek ennyit."
En meg sima beosztott mernokkent tobbet keresek...
Hahaha. Ismerek párat, évi 70 ezer felett egyik sem keres. Főleg a mostani időkben. Nézz csak meg egy siemenses bértáblát. 4000-5000 közt mozognak a mérnöki fizuk.
A légiirányítók keresnek kb 7-8 ezret, és 10 körül az SAP fejlesztők. De ez lássuk be elég szűk kör.
"Hahaha. Ismerek párat, évi 70 ezer felett egyik sem keres."
Durvan 120e-ret kerestem tavaly, az iden is meglesz annyi. Sima beosztott mernokkent.
Te nagyon nem vagy kepben a multis fizetesekkel. VW kozepvezeto? LOL.
"Durvan 120e-ret kerestem tavaly, az iden is meglesz annyi. Sima beosztott mernokkent."
Nincs jogom kételkedni, de mennyi munkaórával? A többieket meg végképp ne csesszük át, te is tudod hogy nem ez az általános. Egyébként az a véleményem, ha ennyit keresnél, és régóta lennél németekkel, nem mondanád el. Csak a lengyelek szoktak mindig kérdezgetni illetve elmondani ki mit keres.
"Te nagyon nem vagy kepben a multis fizetesekkel. VW kozepvezeto? LOL."
Ó dehogynem. Voltam siemensnél, VW-nél is, igaz külsősként, és most is egy 3. konszernnél vagyok belsősként, mindegyiknél IG-Metall van, így nem titok a belsősök fizetése. A neten megtalálható mind. Még csak "beavatott"-nak sem kell lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!