A rasszizmus primitív dolog?
Ösztönös, mint a fajfenntartás, vagy az éhségérzet, nincs ebbe semmi különös, csak ezt ugyanúgy politikai célokra használják fel mint mindent.
2010. ápr. 22. 16:03
*ebben bocs csak nem nyomtam le az N betűt rendesen:D
2010. ápr. 22. 16:04
primitív dolog az álatkínzás, a gyilkolás, a lopás stb, de nem a rasszizmus
2010. ápr. 22. 16:09
24/46 A kérdező kommentje:
Úgy látom egyik kutya, másik eb. Ezért nem lesz itt soha rend, és béke. Éljen az ember!!!
primitív dolog az álatkínzás, a gyilkolás, a lopás stb, de nem a rasszizmus - igen, mert a rasszizmus a valaha volt legzseniálisabb dolog.
2010. ápr. 22. 16:35
16:35 csak azt mondom, hogy van rosszabb is amivel foglalkozni kéne. A rasszizmus, pedig egyértelműen ösztönös. Ha nekem nem ízlik a füstölt sajt, akkor sem fogok másik márkát venni attól függetlenül, hogy lehet a többi finom, és csak rossz márkát választottam... Ennyi az egész, csak kitaláltak rá egy csúnya szót, hogy lehessen vele riogatni, hogy az mennyire súlyos dolog. Sokan sajnos be is veszik.
2010. ápr. 22. 16:40
27/46 A kérdező kommentje:
A rasszizmus ösztönös? Emlékszel az amerikai história x-re, mikor a dagadt szkinhed kidobálta a fekete cukorkát és csak a fehéret ette meg, annyira ösztönös, tudom erre gondolsz...
Az amerikai história x egy elég rossz példa, mert egyoldalúan mutatja be, és a vége nincs lezárva.
*SPOILER VESZÉLY*
Ha megölik az öcsédet azok, akiket eddig utáltál, szinte biztos, hogy bebizonyítást nyernek a régi elveid, hiszen egy közel álló személy veszett oda tőlük. A neten fenn volt egy lehetséges befejezésterv, ami arról szólt, hogy utolsó kockaként bekopog a skinhead-ekhez, hogy vissza akar menni.
*SPOILER VESZÉLY*
Ösztönös annyiból, hogy akiktől félsz (okkal vagy anélkül), arról meg lesznek az előítéleteid.
2010. ápr. 22. 18:58
hát ez egy elég összetett dolog szerintem.bár amikor a tv-ben osztja az észt a politikai elit krémje arról,hogy ne legyenek az emberek rasszisták mert fújj azok gonoszak, akkor megkérném illedelmesen, hogy ugyan sétáljon már végig a népszínház utcában este 10kor...vagy csak a blahára battyogjon ki akár napközben a védettsége nélkül. talán megváltozna a véleménye. :S sajnálom, hogy idáig fajultak a dolgok, soha nem voltam ilyen de sajnos a tapasztalataim miatt változott a hozzáállásom
2010. ápr. 22. 19:02
ha 1 fehér csecsemőt ledobnak afrikába a feketék közé, vajon mit fog gondolni?
1) azt gondolja, hogy ő a felsőbbrendű lény ezért megpróbálja leigázni őket
2) kívülállónak érzi magát, kisebbségi komplexusai lesznek.
a rasszizmus nem ösztönös dolog, kitalálta egy ember, hogy aki fekete bőrű vagy bármilyen más színű az alacsonyabb rendű, butább. és a sok fogékony fehér bevette, továbbadta ezt a szellemiséget a következő generációknak
2010. ápr. 22. 19:16
Kapcsolódó kérdések: