Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Támogatnátok vagy elleneznétek...

Támogatnátok vagy elleneznétek az Európai Egyesült Államok létrejöttét? Miért?

Figyelt kérdés

2016. aug. 11. 15:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Milyet?

Csak mert ezerféleképpen meg lehet csinálni...

2016. aug. 11. 15:41
 2/12 A kérdező kommentje:

Közös alkotmánya

Közös kormány és költségvetés

Közös parlament

Közös külpolitika

Közös pénznem

Közös adóhivatal

Közös adórendszer

Közös hadsereg

Közös nyomozóhivatal

Ha ez megtörténne, a világ második legnagyobb gazdasága jönne létre + katonai és politikai szuperhatalom is lennénk, jobban tunánk az érdekeinket érvényesíteni

az USA, Kína, stb. államok ellenében

2016. aug. 11. 15:55
 3/12 anonim ***** válasza:
18%
Én támogatnám. Ez az egyetlen esélyünk, hogy újra egy ország legyünk Erdéllyel, Felvidékkel, és a többi elcsatolt területtel.
2016. aug. 11. 15:57
 4/12 A kérdező kommentje:

Én is támogatom, de pont nem érdekel Erdély, se Felvidék.

Ez az egyetlen esélyünk, hogy normálisan működő tagállam legyünk, mert most mi van? Egészségügy rossz, oktatás rossz, bezzeg Viktor király költözik a várba. Eljárás senki ellen nem indítható, mert legfőbb ügyész felesége véletlenül a nemzeti bank alelnöke.

Az Európai Egyesült Államokban meg a közös nyomozati szerv reményeink szerint hipp hopp bezárná ezt az egész politikai sleppet, akika mi adóforintjainkat nyúlják le.

Félreértés ne essék, lenne így is korrupció, hisz nem lehet megszüntetni, csak sokkal de sokkal kisebb. Közös költségvetésnél meg adózásnál sokkal bonyolultabb lopkodni, mint itt, ahol mindenhol a te embered van, senki nem tud csinálni semmit.

2016. aug. 11. 16:04
 5/12 anonim ***** válasza:
62%

Nem, de a fejlettebb államok nem is mennének bele.

A nyugatnémetek is eléggé megszívták az egyesítést, és a keleti országrész még most sem érte utol a nyugatot. Még annyira sem működne, mint most az Unió.

2016. aug. 11. 16:11
 6/12 anonim ***** válasza:
61%
Nem, a mostani politika is túl sok, kizárólag egy gazdasági és vámuniót támogatnék, sokkal kevesebb politikával. Európa gazdag történelemmel rendelkezik, vannak akik továbbra is büszkék nemzeti identitásukra, vannak akik sajnos egyre kevésbé(Nyugat), vannak dolgok amik fontosabbak a gazdaságnál, azért szerintem így sem panaszkodhatunk túlságosan.
2016. aug. 11. 16:13
 7/12 anonim ***** válasza:
54%

Azzal vissza jönne az az időszak, ami 2010 előtt végig szenvedtünk az MSZP alatt!Amiért megdolgoztunk, amit megtermeltünk, ami a nemzeti kincsünk és Magyarországon megtalálható, azt megint elvinné a nyugat, mert végül is egyek vagyunk (lennénk). Magyarország akkor Európa legutolsó gyarmatává süllyedne vissza mint a liberális baloldal idején!!!

Ami viszont az ő javaikat illeti, ahhoz már semmi közünk, mert az az övéké, a főnöké vagyis Brüsszelé és az IMF-é !

Ez olyan mint ahogy egyes családokban a sarkukra álló rabszolgatartóként viselkedő nők teszik. Fizetés napon fejre állítják a férfit és elveszik a pénzét a közösbe, mert "mert az nem a tiéd, hanem a családé" (az asszonyé és a gyereké).

Mert ami a tiéd az az enyém is. - mondja az asszony -

Amikor meg a férfi akarna valamire költeni, akkor ezt a választ kapja, "ami a családé ahhoz semmi közöd".

Tudom, van egy ilyen ismerősöm aki mindig erre panaszkodik. Már én rég megválltam volna az ilyen kifosztogató és elnyomó, parancsoló érdek kapcsolattól!

Ezt hozná egy még szorosabb kapcsolat az EU-val is!

Mindenki emlékszik, amikor Gyurcsányék és Bajnai szorosabbra fűzték a függésünket? Eladták az országot a fejünk fölül a nyugat is kizyákmányolt minket. Minden nyugati szolgáltató annyit kért amit mr képtelenek voltak az emberek megfizetni.

Olyan megszorító politikai eklváásokat kaptunk a nyakunkba, hogy az emberek már alig tudták kivárni a választásokat, hogy a politikai baloldalt egyszer s mindenkorra elüldözzék és soha többé hallani sem akarnak ilyen hazaáruló, népet másik kénye kedvének kiszolgáltató vezetésről!

Természetesen kell kapcsolat az EU-val is

és kell kapcsolat az oroszokkal is

és kell a világ bármilyen részével fenntartani számunkra is kedvező kapcsolatokat, de semmiképp nem olyant ahol mi maradunk a kicsik, ami egyértelmű szolgai függésbe szorít minket egy életre.

Mint az MSZP-s Lacibácsi mondogatta "Merjünk kicsik lenni", hogy bárki el tudjon taposni minket ha akar!

Hát NEM !

Magyarország egy önálló és korábban már nagy részben megcsonkított ország! A maradékot már nem adjuk senkinek sem az EU harmincadjára, sem ebek harmincadjára!!!

2016. aug. 12. 14:46
 8/12 anonim ***** válasza:
60%

Nem támogatom.

Kell a kapcsolat az országok között, de nem a függés és alárendeltség.

2016. aug. 12. 18:24
 9/12 anonim ***** válasza:
53%

Rabszolga tartó európai társadalmat? Csak akkor ha én lehetek a főnök! :D

Ilyen hülyeséget hogy lehet kérdezni??? Neked kellene olyan úr akinek csak egy rabszolga vagy és nem érdekli a főnöködet, hogy élsz, jut -e ennivalóra vagy van-e hol élni, mint itt volt Gyurcsányék idején? Az európai baloldal rá akarná tenni a kezét mindenkire, az egész európai vagyonra, hát nem látjátok még most se?

2016. aug. 13. 18:41
 10/12 anonim ***** válasza:
22%

Igen én támogatnám, sőt más útját nem is igen látom a kibontakozásnak. Minél hamarabb létrejön az Európai Egyesült Államok, annál jobb.

A közelmúlt eseményei megmutatták, hogy az összefogás hiánya hova vezet, és az is kiderült, hogy a jelenlegi laza EU-szervezet nem képes hatékonyan és gyorsan cselekedni, mert túl lassú az egyezkedés. Az elszigetelt nemzetállamok kora pedig nyilvánvalóan lejárt, mert a közös problémákat nem lehet külön-külön megoldani.

2016. aug. 17. 12:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!