Droghasználatért szigorú börtönbüntetés?
Primitív dolog olyan fölött ítélkezni amiről nincs tapasztalatod. : ) Nem mellesleg ha legalizálnák a marihuánát akkor az államnak is lenne haszna, nem visszaélésnek számítana, ezenfelül a tiltott gyümölcs édesebb, a fiatalokat sem érdekelné annyira ha nem azt kapnak a pofájukba, hogy az milyen rossz...
Nyilván ésszerűen kellene korlátozni hasonló zérótoleranciával a vezetést, stb...
Ésszerű keretek között meddig lehetne elmenni?
Elsőnek jöjjön a fű? Utána kikönyörögnék a többi parti drogot?
Biológiai és pszichológiai tesztekkel simán meg lehetne állapítani minek milyen és mennyire erős hatása van, húznak egy határvonalat és ami belekerül ott legalizáció ami kívül esik rajta az nem nyert.
Egyébként Te vajon tudtad-e, hogy a szerecsen dió is drog, megfelelő mennyiségben, jól adagolva? Még is ott veszed meg ahol akarod... Tudod, hogy a kender remek alapanyag lenne szövetgyártásra? Csak pont az ilyen kételkedő emberek miatt van betiltva a termesztése, holott gazdaságilag hasznos növénynek minősülne...
"Elsőnek jöjjön a fű? Utána kikönyörögnék a többi parti drogot?"
Na itt van a kutya elásva! De nem úgy ahogy gondolod.
Illegális az, ami rajta van a tiltott szerek listáján.
Tegyük fel sokat dolgozom, keveset alszom és hogy észen legyek kávénál kicsit ütősebb anyagot használok. Amíg nincs rajta a listán, teljesen rendben van a dolog. Ha a szabályzás halad a korral, jövő héten felkerül a listára, hétfőtől az anyagom party drog, én bűnöző vagyok.
Utána ügyes gyógyzerészek lecserélnek a molekulában egy etilcsoportot mondjuk metilre. Az anyag ismét nincs rajta a listán. Hatása viszont (szerencsés esetben) ugyanaz. 1-2 évig az anyag ismét legális. Utána ez i s felkerül a listára. Akkor én most bűnöző vagyok, vagy nem?
Valóságban psichoaktív anyagok közül csak kávéval, teával és vörösborral élet.
Azt kéne felfogni, hogy
1. nem azért kéne legalizálni, hogy a droghasználóknak jobb legyen, hanem azért, hogy hosszú távon mindenkinek, és hogy ne a maffiákat erősítsük a pénzünkkel, hanem a NEMZETETÜNKET.
2. Elvileg alkotmányos joga minden embernek, hogy MAGÁVAL azt csinál amit akar. Ezt befolyásolni, és büntetendővé tenni abban az esetben, hogy másoknak semmilyen formában nem árt, már alapból demokrácia és ALKOTMÁNYELLENES.
3. Ha egy droghasználót rabosítasz, attól ő még drogfelhasználó marad. Miután szabadul, akkor is, így a problémát ezzel a módszerrel megoldani nem lehet, csak feleslegesen kidobni rá egy rakat plusz pénzt.
4. Ha olyan embereket is rabosítasz, akik egy ideig élnek vele, de mellette dolgoznának, vagy esetleg később abbahagynák maguktól is, akkor ellehetetleníted az életét. Priuszt kap, és ezután normálisan már nem fog tudni elhelyezkedni. Ezért nagyobb eséllyel válik belőle valódi /akár pénzért gyilkoló rabló/ megélhetési bűnöző, vagy hajléktalan. Pont ezért a felhasználókat büntetni nemzetellenes erősen destruktív cselekedet.
5. Már több mint 50 éve folyamatosan azt tapasztaljuk, hogy a konkrétan a drogfelhasználás büntetése nem jár eredményekkel. Azaz nincs igazán konstans visszatartó ereje. Szemben a jól átgondolt, nem hazugságokra épülő prevenciós/rehabilitációs programokkal. Magyarán az eredmények javulásáért csupán annyit kéne tennünk, hogy a mostani több milliárd forintot amit büntetés végrehajtásra, razziákra, és hazugságokra épülő prevencióra költünk, át kell csoportosítani megfelelő prevenciós programokba. Külföldi tapasztalatok szerint az eredménymutatók 5 éven belül javulnának. (nem, nem csak Hollandia létezik... Görögország, Hollandia, Lengyelország, Spanyolország, Svájc, Olaszország, Canada, és nemsokára Kalifornia)
Még van egy pár érvem, de már fáradt vagyok.. :)
Az ötletet én is pártolom,de ehez szigorú törvénbyek kellenének,eleve ott kezdeném hogy 21 év alattiaknak nem adnék ki cuccot.Továbbá ahogy előttem is mondták a beált vezetést is szigorúan büntetném,és ami a legfontosabb hogy minden marihuána árusító helynek saját biztonsági őre kell hogy legyen ugyanis a marihuána legalizálását a cigányok is pártolnák.A marihuána legalizálását azért tartanám jó ötletnek ugyanis mi európa közepén vagyunk,
a marihuána fogyasztás minden körülöttünk lévő országban elterjedt,ezáltal az országot megszálnák a turisták(bár amennyien ez miatt ide jönnének az már sok embert zavarna),ebből következik hogy a beált ember éhes akkor az enni is fog valamien étterembe,ezáltal a magyar konyhát is meg lehetne szerettetni a külföldiekkel.
Hülyeség, fű egyenlő az alkohollal, én legalizálnám is. A kocsmai verekedések fele eltűnne.
A keményebb drogok fogyasztóit sem büntetném, a döntés jogában hiszek, csak a terjesztőket büntetném komolyan, mintha mérget árulnának.
"Primitív dolog olyan fölött ítélkezni amiről nincs tapasztalatod. : )"
Helyes, ezen túl ne ítélkezhessen rabló felett se olyan bíró, aki még nem rabolt, stb.
Van benne valami: bizonyos értelemben igazságos lenne. De a büntetőjog társadalomvédő funkciója szempontjából nem lenne optimális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!