16 évesen elkövetett dologért, amiből bírósági ügy lett, és még mindig nem záródott le, kapható börtönbüntetés 20 évesen?
Figyelt kérdés
2011. okt. 1. 16:33
2/10 anonim válasza:
nem, én úgy tudom nem kapható. Mármint olyan büntetést kaphatsz ami egy 16 évesnek kijár.
3/10 anonim válasza:
elévülési idő is van..minden ügynél más és más, érdemes utánanézni
4/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, még várok mások véleményére is! az ügy egyébként egy szerintem nagyra fújt becsületsértés (két középiskolai évfolyamtárs közötti nézeteltérésből ered)
2011. okt. 1. 19:06
5/10 anonim válasza:
Elvileg elévült (három év), de mivel ugye bírósági szakban van, ezért lehet hogy az elévülés újraindult. Azt hiszem minden egyes tárgyalással újraindul.
Meglepne, ha ilyesmiért letöltendőt szabnának ki, bár a konkrétumokat nem ismerem.
6/10 anonim válasza:
A büntethetőségnél mindig az számít, hogy a tett elkövetésekor mennyi idős voltál. Ha akkor 16 éves voltál, akkor teljesen mindegy, meddig húzódik az ügy, csak olyan büntetést kaphatsz, ami egy 16 évesre kiszabható.
7/10 anonim válasza:
Bírósági ügy, ami még mindig nem zárult le. Hogy merül fel egyáltalán valakiben is, hogy ilyet írjon elévül? Elévülni a dolgok akkor szoktak, ha semmi sem történik, senki nem foglalkozik vele egyáltalán. Folyamatban lévő ügyek nem évülnek el!
8/10 anonim válasza:
Mi lett belőle, kérdező? Kaptál valamilyen büntetést?
9/10 anonim válasza:
Valóban olyan büntetést szabhatnak ki, ami a bűn elkövetésekor kiszabható, vagyis az akkori törvények alapján, és az alapján, hogy 16 éves voltál.
Az elévülés is egy kérdés.
10/10 anonim válasza:
most látom csak, kicsit régi ügy, bizonyára már túl vagy rajta. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!