Tartás elmulaszása, kiskoruveszélyeztetése jogerős bírói ítéletben, börtönbüntetés vagy tulajdonjog elárverezés?
13:33
Szép kis sablonszöveg, de a valóságban gyakran az van, h a nőnek van hová mennie és a gyerek fenntartása sem jelentene gondot (mivel sokszor pont azért válik, mert már megvan az új apajelölt) és mégis kiköveteli a tartásdíjat az extől kitúrja őt a közös lakásból holott ez gyakran egy gyengébb anyagi helyzetben lévő ffinél az elcsövesítését jelenti. Nem is beszélve arról a megaláztatásról amin ilyenkor a ffinek keresztül kell mennie hogy az ő érdekei nem számítanak, neki nincsenek jogai csak kötelezettségei, és ővele bármit meg lehet tenni. Elég szomorú hogy manapság a tv-ek lehetővé teszik a ffiak kisemmizését, és elég undorító az, aki ezzel vissza is él.
(Hogy itt most konkrét esetben erről van-e szó azt én nem tudhatom, úgyhogy akinek nem inge értelemszerűen nem veszi magára.)
Sajnos az ilyen tv-ek miatt nem születik elég gyerek hiába találnak ki újabb meg újabb kedvezményeket a gyerekes nőknek, az igazság az, hogy manapság egy ffinek semmi előnye nem származik abból, ha megnősül, gyereket csinál, hátránya viszont annál inkább ugyanis innentől kezdve Damoklész kardjaként lebeg a feje felett az h a felesége/nője kisemmizi. Ez nagyon nem jó így.
14.29-es
-Kisemmizés???Te neked van fogalmad,hogy mire egy anya megkapja az első gyerektartás részletet,mennyi idő telik el?
Ha egyáltalán kap!!!!És addig??Ki segit???Hová tud fordulni??Elárulom,sehová.13.700 Ft családi pótlék,és "jóccakát"Ennyi.Talán ha szerencséje van,akkor a helyi önkormányzat egy pár ezer forintos segélyt félévenként ad.Talán.Megelőlegezés? 6 hónapig ücsörög rajta a végrehajtó,majd 1-2 hónapig a gyámügy,tehát mire pénzt lát,egy jó pár hónap pénztelenűl.
Kedvezmények a nőknek? Elárulnál legalább egyet?A családi pótlékon kivűl persze.
21:02
Ok ez elég meggyőző. Én amúgy nem írtam hogy mindig a nők a hibásak, természetesen sok esetben a ffi is hibás h nem tudnak kijönni ill a nő nem érzi jól magát a kapcsolatban. De azért statisztikailag gyakoribb, h a nők kezdeményezik a válást.
16:26
"6 hónapig ücsörög rajta a végrehajtó,majd 1-2 hónapig a gyámügy,tehát mire pénzt lát,egy jó pár hónap pénztelenűl."
De általában mégis megússza valahogy: van hol laknia, és annyi pénze is van ami az életben maradáshoz kell. Ellenben a ffinek sokszor nincs: családi pótlékot sem kap és gyest sem semmit se ráadásul mehet a híd alá.
Gyermekelhelyezésnél pedig a bíróság anyapárti tehát még az sincs h "na jó akkor majd én nevelem".
Ffinek ráadásul nincs meg az a lehetősége mint a nőnek h másik párt találjon pénz, lakás nélkül.
Elég csak a hajléktalanok nemét nézni: kb 10% a nő 90% ffi. Tehát egyértelműen a ffiak vannak rosszabb helyzetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!