Cigány vagyok, mi a véleményed rólam? (folytatás lent)
Először is leszögezném nem szokásom fényezni magam, úgyhogy ha most még úgyis hatna, csak az igazat akarom írni...
16 éves vagyok, elég jó tanuló, a humán tárgyakból mind 5-ös a reál tárgyakból többnyire 3-as vagyok, érdekelt vagyok a zenében, rajzban, festészetben, írásban. Eléggé komoly vagyok a koromhoz képest, mindenben az igényes dolgokat szeretem (filmek, zenék stb), a komolyabb témák foglalkoztatnak. Kultúráltan viselkedek, sokszor én botránkozom meg a felnőttek viselkedésén, vagy a kortársaimén...Nem mondom hogy tökéletes vagyok, kicsit elvont, kicsit más gondolkodású, de elvileg nem kellene szégyenkeznem, vagy roszabbnak éreznem magam a magyaroktól, sőőt, sokkalta több eszem van mint a legtöbb velem egyidős gyerekeknek (most nem ép a tanulásról van szó), jobban értékelem az igazi emberi értékeket, nem érdekelnek a külsőségek, a divat, a magam útját járom.
Mégis komoly kisebbségi érzetem van, tiszárta aszociális, szociális fóbiás lettem, és emiatt nagyon érzékeny, mindig lesnem kell vajon miért néznek rám így, mert cigány vagyok? Nap mint nap hallom a fülem mellet (még ha nem is rám mondják): fújj cigányok. És ez nagyon idegesít. Kérem minden magyart képzelje magát a helyembe, miért kell nekem másnak éreznem magam? miért érnek megkülönböztetések? csak mert barnább a bőröm?
Miért nektek van hazátok?
Sajnos te valóban magyar-cigány vagy, mert ideszülettél, ezt a nyelvet beszéled szóval ez a hazád...
Bizonyíts, hogyha akarsz valamit ne nyafogj!
Büszke vagy rá, hogy cigány vagy? Mit tudsz a cigányságról?
Túl nagy különbséget teszel a magyarok és a cigányok között.
Csak hogy tudd itt ti vagytok a betolakodók! Nézz szét és meglátod a testvéreid miket művelnek! Neked mi a véleményed róla? De ne a "magyarok gaztetteit" emlegesd, amiket te is látsz. Ezért vagy megkülönböztetve! Tegyél érte, hogy ne így legyen!
"Miért nektek van hazátok?"
Nincs.
"Sajnos te valóban magyar-cigány vagy, mert ideszülettél, ezt a nyelvet beszéled szóval ez a hazád..."
Idáig rendben van.
"Bizonyíts, hogyha akarsz valamit ne nyafogj!"
Bizonyítottam, mégis megkapom hogy büdös cigány, ezért nyafogok.
Büszke vagy rá, hogy cigány vagy? Mit tudsz a cigányságról?
Igazából nem vagyok büszke, de tartozni valahova jó dolog, és ezt pont a kirekesztés miatt tanultam meg.
Annyit tudok hogy jó zenészek vagyunk, ha másra nem is de erre büszke vagyok. Ugyanígy kérdezhetnén énis hogy te miért vagy büszle a magyarságodra.
"Túl nagy különbséget teszel a magyarok és a cigányok között."
Ellenkezőleg, én az egyént nézem nem a hovatartozást.
"Csak hogy tudd itt ti vagytok a betolakodók!"
Betolakodók? Ez mit jelent? Tudod a Föld egy nagy bolygó amelyen sok-sok ember él, aztán jöttek az okosok elkezdtek háborúzni, és felosztották országokra. Ez nagyon érdekes, tehát én bárhová mehetek mindenhol "betolakodó" leszek,?? így aztán tényleg nem csoda hogy nincs bennem nemzeti érzés.
"Nézz szét és meglátod a testvéreid miket művelnek! Neked mi a véleményed róla? De ne a "magyarok gaztetteit" emlegesd, amiket te is látsz. Ezért vagy megkülönböztetve!"
Szétnézek és látom, tisztában vagyok vele, persze nekem nem eshet rosszul hogy mások hibájából (és az általánosító magyarok miatt) én vagyok megkülönböztetve.
"Tegyél érte, hogy ne így legyen!"
Az hogy engem megkülönböztetnek az nem az én hibám, én ugyanis nem adok rá okot, ha elolvastad amit írtad láthatod, semmivel nem viselkedem rosszabul mint egy magyar, ellenkezőlleg, sok magyartól jobban.
Nem zaklatlak tovább.
Adok egy tanácsot, egy idézet formájában:
"...Légy te a változás, amit a világban is látni akarsz..."
Sok sikert a továbbiakban!
Tényleg megoldhatatlan a helyzeted! Magyarországon kínozzák, éheztetik, verik, meglopják őket és gyilkolják a cigányokat. A helyzet megoldhatatlan. Átérzem a problémáidat. Valahogy így vannak vele a magyarok is. Kínozzák, éheztetik, verik, meglopják őket és gyilkolják a magyarokat.
Nincs megoldás. Talán csak amit a Gyurcsány meg az OCÖ mondott.
"életével bebizonyította, ki lehet törni"
"Daróczi Dávid halálával a magyarországi cigányság példaképe és büszkesége távozott".
Hát megvan a minta és a példakép, kövessétek.
Legyen nektek példa a Daróczi! Bármit is csinált, vagy nem csinált, az övé az egyetlen út.
Höhhh "...Légy te a változás, amit a világban is látni akarsz..." Az vagyok, mégis megvetnek, és épp ez a probléma, ha nem olvastad volna el amit írtam. Na mind1 nem akarom ismételgetni magam...
07:31 Te sajnos ilyen ember vagy, így nem tudok ehhez hozzászólni.
"...mégis megvetnek" - szerintem sírjál, vagy írd meg egy posztban.
Legyen mondjuk a címe: "Cigány vagyok, mi a véleményed rólam?" Ezzel biztosan megoldod.
Vagy kommentálj a C-Press oldalain. Ott sok írni-olvasni tudó cigány fajtársaddal siránkozhatsz. Vagy az már uncsi? Neked a magyarok szánalma kell?
Én komolyan gondoltam ezt a kérdés, engem tényleg érdekel hogy mi oka lehet annak hogy csak külsőségek alapján rögtön elítélnek, kíváncsi voltam az érvekre, de ha már így alakult hagy siránkozzak már én is mint a magyarok akik folyton a cigányokról panaszkodnak. Én megértem őket. Te miért nem értesz meg engem????
Tudod vannak emberek akiknek sérülékenyebb a lelke, mert esetleg a körülmények úgy alakították, de akik mindent felszínesen vizsgálnak ezt úgy sem fogják megérteni. Persze nekem nem eshet rosszul hogy le büdös cigányoznak, pedig csak egyetlen egy hibám van: barna a bőröm. Én tehetek róla? Nem. Akik a fogyatékosokat, dagadtakat piszkálják azok persze szemét bunkók de akik engem az tök normális mert hogy mertem én cigánynak születni, mi?
Elmagyarázhatod hogy ilyen piti ügyek miatt sír a szám, miközben más cigányok magyarokat rabolnak ki, nekik sokkal rosszab, de nekem ettől jobb lesz? Vagy én tehetek arról?? Vígasztaljam magam hogy másnak rosszabb?
A II. világháború idején az amerikaiak deportálták az Amerikában lakó japánokat, az oroszok kipusztították a volgai németeket és a krími tatárokat. És még lehetne sorolni a megkülönböztető eseteket.
Miért tették?
Mert háború volt és az ellenkező oldalhoz bármilyen mértékben, de hagyományaiban mindenképpen kötődő népcsoportot beépülő, potenciális kémek lehetségesen ellenséges csoportjának tartották.
A kérdésedben kinyilatkoztatások tömkelege van, nem kérdés. Ugyan a végén van 4 kérdésecske:
"...mindig lesnem kell vajon miért néznek rám így, mert cigány vagyok? ... miért kell nekem másnak éreznem magam? miért érnek megkülönböztetések? csak mert barnább a bőröm?"
Ezek úgynevezett költői vagy meg nem válaszolható és meg nem válaszolandó kérdések.
I.) Először is ma Magyarországon "háború" van. Ennek a háborúnak szereplői a cigányok. - a háborúban nem szeritik az ellenséget, szaparálják, elzárják, kiiktatják.
II.) A cigányok a politikai "baloldalnak" nevezett konglomerátum mellett tették le a voksukat. - tehát a nemzeti oldal, vagy más néven a politikai "jobboldal" eleve nem lesz velük barátságos.
III.) A cigányok politikai képviselete - baloldali orientációjukból adódóan is - képtelen saját magát megtisztítani. Eltűri a kolompárorbánokat, a sztojkaivánokat és a magukat kinevező "cigányvajdák" ámokfutását nem csak elnézi, hanem viccesnek is tartja. (pl. KO "gyerekcsíny" kijelentése Kiskunlacházáról)
IV.) A cigányság külföldön a magyar etnikum lejáratásán dolgozik, vele ellenségesen viselkedik. (lsd: Mohácsi és társai az EP-ben) Szegregációról sivítozik, amikor az nem is létezik.
V.) Szegregációt kiált ott, ahol csak a magyar gyerekek tanulásának biztosítása a cél, akiket a nem-tanuló, antiszociális, lumpen cigányok zavarnak a tanulásban, akiknek felszerelésük nincs - a szülők elitták vagy a buta gyerek szétszórta - zavarják a pedagógust és a többieket, a tanárokkal agresszívek.
VI.) Magatartásuk társadalmi szempontból elfogadhatatlan jegyeket hordoz magán. Télen papucsban járnak, mindig falkában, üvöltözve beszélgetnek, a magyar nyelv hangképzésétől idegen torokhangokon.
VII.) Bűnözési statisztikájuk felháborító. A büntetésvégrehajtási intézetek lakóinak 80%-a cigány.
Sorolhatnám még, de minek? Akit érint tudja, aki meg le akarja tagadni a tényeket, a napnál világosabb tényeket is lehazudja.
Mindennek, a cigány-veszélynek a jelzése a barna arcbőr. És ha valaki nem is lenne rasszista, a sötét "cigányképet" messze elkerüli. Mert a bajt jobb elkerülni, mint bár megharcolni és beledögleni. (mondjuk egy pulóverért, lsd: Dunaújváros)
Ebbe persze a cigányok is be fognak dögleni, de ennyire képtelenek már előre gondolkodni.
ui: Nincs értelmiségük, ezért nem is nevezhető nemzetnek. De miért is lenne, hiszen nincs is nyelvük. Illetve ami van, az 3+1 nyelv (tehát előfordulhat, hogy két "cigányul" beszélő cigánynak tolmács kell).
Nincs cigány-kultúra. Amit annak neveznek, az innen-onnan összelapátolt. (Ha összehasonlítunk egy magyarországi cigány zenét és egy spanyolországit, annyi közös van benne, mint Észak- és Dél-Korea között.)
Akik tudnak írni-olvasni, azok nagyon gyorsan belekerülnek a korrupció mocsarába. Hiteltelenné válnak.
Másik részük önjelölt és alkalmatlan.
Harmadik részük letagadja a cigány származását.
Negyedik részüknek meg nincs tekintélye; ami meg van, azt csak a bal-liberális média próbálta "megcsinálni"; undorítóan és sikertelenül: lsd. Horváth Aladár 335 szavazata (amikor 750 kopogtató kellett az induláshoz, korrupció?).
Röviden ennyi. Nincs kedvem tovább sorolni. Mármint arra az egyetlen kérdésedre a választ, hogy: "miért kell nekem másnak éreznem magam?" Mert más vagy. Az alma az alma, a körte az körte, azaz más, de a fagyöngy is megint más. lehet szépnek tűnő virága, ha félparazita növény és előbb-utóbb megöli a hordozóját.
Ez majd akkor szűnik meg, ha már nem fogjuk érteni ennek a viccnek a poénját:
- Melyik három szót nem akarnál hallani egy cigánytól?
- ... ?
- Jó reggelt, szomszéd!
Ma még túlságosan is sokan értük és tudjuk, hogy ez nem vicc.
"lehet szépnek tűnő virága, ha félparazita növény és előbb-utóbb megöli a hordozóját." Szép hasonlat, főleg hogy semmit nem tudsz rólam:)
Más vagyok. Igen. De tulajdonképpen miben is? Barna a bőrőm, ennyiben, ha másként lenne senki nem mondaná meg rólam hogy cigány vagyok.
Mindennap füdők, nem vagyok telipakolva fukszokkal, nem beszélek hangosan, nem "rajoskodok", mégis nekem kellene megszenvednem egy nép hibáját???? MIÉRT? Mert cigánynak mertem születni.
Sajnálom ha nem érted a lényegét.
És azt is ha te nem tudsz különbséget tenni cigány és cigány között...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!