Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Cigány vagyok, mi a véleményed...

Cigány vagyok, mi a véleményed rólam? (folytatás lent)

Figyelt kérdés

Először is leszögezném nem szokásom fényezni magam, úgyhogy ha most még úgyis hatna, csak az igazat akarom írni...

16 éves vagyok, elég jó tanuló, a humán tárgyakból mind 5-ös a reál tárgyakból többnyire 3-as vagyok, érdekelt vagyok a zenében, rajzban, festészetben, írásban. Eléggé komoly vagyok a koromhoz képest, mindenben az igényes dolgokat szeretem (filmek, zenék stb), a komolyabb témák foglalkoztatnak. Kultúráltan viselkedek, sokszor én botránkozom meg a felnőttek viselkedésén, vagy a kortársaimén...Nem mondom hogy tökéletes vagyok, kicsit elvont, kicsit más gondolkodású, de elvileg nem kellene szégyenkeznem, vagy roszabbnak éreznem magam a magyaroktól, sőőt, sokkalta több eszem van mint a legtöbb velem egyidős gyerekeknek (most nem ép a tanulásról van szó), jobban értékelem az igazi emberi értékeket, nem érdekelnek a külsőségek, a divat, a magam útját járom.

Mégis komoly kisebbségi érzetem van, tiszárta aszociális, szociális fóbiás lettem, és emiatt nagyon érzékeny, mindig lesnem kell vajon miért néznek rám így, mert cigány vagyok? Nap mint nap hallom a fülem mellet (még ha nem is rám mondják): fújj cigányok. És ez nagyon idegesít. Kérem minden magyart képzelje magát a helyembe, miért kell nekem másnak éreznem magam? miért érnek megkülönböztetések? csak mert barnább a bőröm?

2010. ápr. 13. 20:34
 21/93 anonim ***** válasza:
4%
Azt elárulnátok, mit tehet róla ez az egy ember, hogy a többi cigány lop, bandázik stb.? Miért gondoljátok, hogy egy 16 éves gyereknek kéne leállítani a többieket? Ezt magyarázzátok már meg nekem, ha már mindenhol ezzel a "köszönd a többi cigánynak" és hasonló szövegekkel jöttök. Tényleg csak azok tudják felfogni, mit érezhet a kérdező, akik átéltek már hasonló megkülönböztetést. Ha nem voltatok még ilyen helyzetben, akkor nagyon könnyű beszólogatni.
2010. ápr. 13. 21:00
 22/93 anonim ***** válasza:
100%

A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 21:00

Én minden nap ilyen helyzetben vagyok, amikor felszállok a buszra. És engem nem kinéznek, hanem üvöltenek velem.

És azért neki kellene tenni ellene, mert 16 éves, és most dől el nála, hogy mihez fog kezdeni az életében.

Namármost, nagyon jó lenne, ha az ilyen becsületes, értelmes cigányok "megreguláznák", vezetnék a társadalomellenes társaikat.

2010. ápr. 13. 21:05
 23/93 anonim ***** válasza:
100%

Ha igaz, amit magadról írsz, akkor néhány év múlva lehet, hogy ajánlanék neked egy munkát, ha ismernélek (ezt komolyan mondom), ugyanis pont ilyen emberekre van szükségem majd (származás nem érdekel).

Másrészt ne foglalkozz azokkal, akik általánosítanak, tudod, hogy azok miatt teszik, akik megkárosították őket valamikor valahol valamilyen szinten (vagy akár most is folyamatosan). Akinek fontos leszel, annak nem kell bizonyítanod, tudni fogja, hogy te nem a rossz példák közé tartozol, akit meg nem érdekelsz, azt a legjobb törekvéssel se tudod meggyőzni! Én tanárgyerekként nőttem fel, meg kellett tanulnom már fiatalon egyedül élni emiatt, mert a diáktársaim kiközösítettek, és nem voltak barátaim, és gúnyoltak is, pedig a jó jegyeket nem anyukám miatt kaptam, hanem a tudásomért. Most felnőttként már megválogatom, hogy kivel barátkozom, hogy hol fontos, és hogy kinek nem szükséges megfelelnem. Mindenkinek úgyse leszel jó.

2010. ápr. 13. 21:06
 24/93 anonim ***** válasza:
100%

Mi csak az igazad mondtuk neki, azt, hogy köszönje a többi cigánynak. Mert tényleg így van! Ha a cigány emberek 90-95%-a nem lenne mosdatlan, hazug, lopós, gyilkos ember, akkor nem írnánk ezt. Ha a saját népük (belülről) nem tudja megváltoztatni őket, akkor mi, magyarok mit tehetnénk?

Adjunk még több segélyt? (<-szélsőséges->) Vágjuk le a kezüket ha lopnak?

Nem jó ez így. A rasszizmus azért terjedt el, mert az embereknek okuk van rá, sajnálom. Ha Magyarországon a bűnözés 90%-át nem a népesség 5%-át kitevő cigányok követnék el, akkor nem lenne rasszizmus sem.

15/f, megint.

2010. ápr. 13. 21:09
 25/93 anonim ***** válasza:
43%
Kedves kérdező!Ne foglalkozz a rasszistákkal:Nem érdemlik meg!Te tudd belül,hogy jobb vagy náluk,és így viszonyulj hozzájuk!Ha viszont konkrét hátrány ér,például nem engednek be valamelyik szórakozóhelyre,amellett viszont már nem szabad elsiklani!Ilyenkor jogi eljárást kell kezdeményezni,de csak miután erre felhívtad a figyelmüket(például a biztonsági őrét),udvariasan,de határozottan.Ha ezután sem enged be,akkor jogi eljárás.Viszont amikor ilyen konkrét hátrány nem ér,akkor leszarni,mert nem méltók rá,hogy foglalkozz velük.Ha beszólnak,és te válaszolsz rá,az olyan mintha egy szinten lennétek,pedig te magasabb szinten vagy.
2010. ápr. 13. 21:13
 26/93 anonim ***** válasza:
Amennyiben igaz amit írsz, akkor előszőr is hadd kívánjak neked is szebb jövőt! Lehet ez most így furcsán hangzik, de azért is kell kitartónak lenned mert pont a 16 éves korosztály az, amelyik még nem érti ezt a dolgot. Köztük vannak "divatnácik", miközben azt már nem akarják felérni ép ésszel, hogy ezzel mennyit ártanak ebben az egész cigánykérdésben. Persze a nagyobbik gond sajnos tényleg a cigánysággal van, de megfogod látni hogy néhány év múlva már nem így fognak rád tekinteni. Azt fogják mondani hogy bárcsak a többi cigány is ilyen lenne. Én egyetemre járok, itt nem sok van, én eddig egyet láttam, de azt hiszem nem kell mondanom, hogy ő is azt a kevés kivételt gyarapítja amelyiket te is. Belátom, hogy nehéz helyzetben vagytok, de csak ezt a pár évet kell kibirnod, és a társadalom megfogja neked hálálni. Hidd el, Magyarországon nincs számottevő mértékben rasszizmus! Az emberek többsége az egyéneket itéli meg és nem a származása alapján dönt. A 16 éves korosztálynak meg még nem nőtt be a feje lágya. Az előitéleteiknek viszont sajnos van alapja.
2010. ápr. 13. 21:30
 27/93 anonim ***** válasza:
21:30 - Én megsúgom neked, hogy ez már sokkal fiatalabb korban jelen van, anyukám 9-10 éves gyerekeket tanít, az elmúlt 2 év kőkemény volt ilyen szempontból, pedig csak 2 cigány gyerkőcről tudok az osztályában, egy kisfiú, és egy kislány, nem testvérek, a kisfiút egyszer saját szememmel láttam, hogy elsírta magát, amiért néhány agresszív társa leprásnak nevezte, és azt mondta nekem: "az egy nagyon súlyos betegség". Persze, visszaszól, ha piszkálják, de anyutól azt még sose hallottam, hogy kiprovokálta volna a bajt. A kislánnyal még ennyi gond sincs, őt elvették a szüleitől.
2010. ápr. 13. 22:01
 28/93 anonim ***** válasza:
39%
Na igen de ők viszont még egyáltalán nem tudják mit csinálnak. Én meg olyat is látok, hogy magyar gyerek, cigány gyerek együtt focizik a téren. Azért mondom, hogy oktatáspolitika is ez. A szülők lusták, nincs se idejük se kedvük komolyan odafigyelni a gyerekre, pedig éppen ezért nem is vállalnak csak egyet-kettőt. Az iskolából pedig általában hiányzik a nevelés. A sokak által vitatott kötelező erkölcstan viszont szerintem tudná ezt a problémát is orvosolni.
2010. ápr. 13. 22:13
 29/93 anonim ***** válasza:
22:13 - Tudod, miért hiányzik a suliból a nevelés? Mert nem tehetik meg. Mert anyukám suliját már jelentette fel szülő ezért, és 1 évig húzódó bírósági ügy lett belőle. Végül a suli javára döntöttek, de most képzeld el addig is, mit kellett átélniük a tanároknak, akik amúgy is alul vannak fizetve, még attól is rettegni, ha a szülő esetleg előszed 1-2 befolyásos ismerőst, akik elintézik, hogy a tanárnak tovább ne legyen munkája. Még abban az időben, amikor lehetett buktatni, anyu egyszer pótvizsgáztatott, a gyerek a helyi polgármester rokona volt, és nem volt hajlandó semmit csinálni pótvizsgán, az igazgató (hogy ne legyen botrány) behívta a szülőt, hogy a gyerek megcsinálja a feladatot, egyébként szabály szerint a szülő nem lehet bent pótvizsgán, ez is csak azért, mert a polgármester rokona volt a gyerek, és ne tegyenek rosszat a sulival, ha a gyerek megbukik.
2010. ápr. 13. 22:17
 30/93 anonim ***** válasza:
Nem a tanárokat okolom ezért. Tudom hogy ők nem sokat tehetnek ez ellen. Nekem pl áltsuliban minden tanárom nagyon jószándékú volt.
2010. ápr. 13. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!