Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Cigány vagyok, mi a véleményed...

Cigány vagyok, mi a véleményed rólam? (folytatás lent)

Figyelt kérdés

Először is leszögezném nem szokásom fényezni magam, úgyhogy ha most még úgyis hatna, csak az igazat akarom írni...

16 éves vagyok, elég jó tanuló, a humán tárgyakból mind 5-ös a reál tárgyakból többnyire 3-as vagyok, érdekelt vagyok a zenében, rajzban, festészetben, írásban. Eléggé komoly vagyok a koromhoz képest, mindenben az igényes dolgokat szeretem (filmek, zenék stb), a komolyabb témák foglalkoztatnak. Kultúráltan viselkedek, sokszor én botránkozom meg a felnőttek viselkedésén, vagy a kortársaimén...Nem mondom hogy tökéletes vagyok, kicsit elvont, kicsit más gondolkodású, de elvileg nem kellene szégyenkeznem, vagy roszabbnak éreznem magam a magyaroktól, sőőt, sokkalta több eszem van mint a legtöbb velem egyidős gyerekeknek (most nem ép a tanulásról van szó), jobban értékelem az igazi emberi értékeket, nem érdekelnek a külsőségek, a divat, a magam útját járom.

Mégis komoly kisebbségi érzetem van, tiszárta aszociális, szociális fóbiás lettem, és emiatt nagyon érzékeny, mindig lesnem kell vajon miért néznek rám így, mert cigány vagyok? Nap mint nap hallom a fülem mellet (még ha nem is rám mondják): fújj cigányok. És ez nagyon idegesít. Kérem minden magyart képzelje magát a helyembe, miért kell nekem másnak éreznem magam? miért érnek megkülönböztetések? csak mert barnább a bőröm?

2010. ápr. 13. 20:34
 11/93 anonim ***** válasza:
67%

Örülök neked.

Én nap mint nap hallm a fülem mellett, hogy a cigány srácok beszólogatnak, engem ez idegesít, képzeld magad a helyembe. A vér nem válik vízzé, cigányokba nem bízok, nem is akarok, mert a gének "kiütköznek". Lehetsz akármilyen tökéletes, nem akarnálak megismerni, akkor sem, ha pl. osztálytársak lennénk.

2010. ápr. 13. 20:43
 12/93 anonim ***** válasza:
91%

Nem, az az igazság, hogy azért, mert sajnos a cigányok nagy része, rettegésben tartja a magyarokat, és elvétve találni, olyan normális gondolkodású cigányt, mint Te kedves kérdező.

Évekkel ezelőtt, amikor gimibe jártam, rettegésben tartottak a cigányok a buszon, cigánynóta szólt a mobilokból, és ha valaki szólni mert, hogy kicsit halkabban, akkor még nekik állt feljebb.

Látod ez csak 1 példa volt, de mindenki utált a buszon utazni mert féltünk!

Ma 2010, esténként futni szoktam menni, többször ért atrocitás, cigánybandák nem egyszer állítottak le, kötözködés céljából.

És igen, mielőtt esténként futni járok, némi ideg van bennem a cigánybandák miatt, félve megyek az utcára a saját Hazámban!

2010. ápr. 13. 20:44
 13/93 anonim ***** válasza:
87%
Csak nem mindegy, melyik milyen arányban...
 14/93 anonim ***** válasza:
80%
Hát jól látod, ez a helyzet. A cigányok nagy része NEM ilyen. És azt hiszem erről a cigányok tehetnek. Meg kell változni a cigányságnak. Te max. annyit tehetsz hogy ahol tudsz "odahatsz" ennek érdekében. Ez egy rendkívül hosszú folyamat lesz, mire kiegyenlítődnek a viszonyok. Nagyon kemény hosszú munka, de talán 15-20 év múlva lehet "érezni" a változást. Csak azt tudom mondani, hogy lásd: Négerek. Tanulni, dolgozni, tisztességesen élni.
 15/93 anonim válasza:
73%

Üdvözletem.

Elsőnek írok magamról. 16 vagyok, fehér, jól tanulok, nem vagyok rasszista, csak úgymond titeket utállak. Bocsi, hogy ezt kell írnom, de így van. Szívemből gyűlölöm a "fajtádat". VISZONT nem csak úgymond divatból. Ténylegesen* rengeteg rossz emlékszem kötődik a roma ifjakhoz. Persze biztos más lenne a megítélésem, ha valóban cigány lennél, valóban igaz lenne az amit írtál, és csak ilyen gondolkodású cigányok lennének. Addig viszont fenntartom magamnak a jogot arra, hogy igenis, elkerüljelek titeket, ha leültök mellém akkor felálljak és arrébb menjek, ne beszélgessek veletek, ha kérdezitek mennyi az idő akkor ne mondjam meg... És igenis rosszulesik mikor mondom nekik, nektek, hogy bocs nincs nálam semmi, és elkezd fogdosni és támadóan lép fel...

NAMÁRMOST, ha a cigányok saját maguk iktatnák ki az ilyen társaikat, akkor nem lenne probléma, de addig igenis ki kell jelenteni, hogy van.

*Nincs jó tapasztalatom veletek kapcsolatban. Persze mondjuk olyan környékről könnyű írogatni, hogy nincs semmi baj a romákkal, ahol nem élnek.

De, ha minden igaz amit állítasz, akkor sok sikert, és szoktasd át a fajtársaidat az emberekhez méltó viselkedésre.

Ez az én véleményem.

2010. ápr. 13. 20:47
 16/93 anonim ***** válasza:
42%
Van egy barátnőm, aki hasonló cipőben jár, szintén cigány, és mivel csendes, visszahúzódó, őt merik piszkálni a "magyarok", többször meg is fenyegették, mert tudják, hogy nem bánt senkit, nem fog visszaszólni, verekedni. Nagyon sajnálom az ilyen embereket, akik a saját népcsoportjuk többi tagja miatt vannak kirekesztve. De sajnos akik így általánosítanak, azoknak nincs annyi eszük, hogy a helyedbe tudják magukat képzelni és elgondolkodni, vajon mit éreznének, ha őket érnék ilyen megkülönböztetések olyan dolgok miatt, amikről nem tehetnek. A legtöbb, amit tehetsz, hogy nem veszed magadra, amiket hallasz. Akik veszik a fáradságot, és megismernek téged, biztosan nem fognak elfordulni tőled, ha rájönnek, hogy értékes ember vagy. Aki meg tapló módon viselkedik veled a származásod miatt, az saját magát minősíti, le van ejtve magasból :)
2010. ápr. 13. 20:48
 17/93 anonim ***** válasza:
80%
Annyira sajnálom, hogy semmi jó emlékem nincs a cigányokkal kapcsolatban. És egyetlen egy becsületes cigányt sem ismerek, pedig szinte körbe vagyok velük. Tényleg sajnálom...
2010. ápr. 13. 20:50
 18/93 anonim ***** válasza:
77%

Engem pl nagy Jobbikosnak tartanak a suliban 15 éves létemre (az is vagyok, bevallom), viszont én nem tartom magam rasszistának. Bár előítéleteim sajnos tényleg vannak a cigányokkal szemben (inkább kikerülök egy jól öltözött cigányt az úton mint egy Skinhead bakancsost), viszont jogosan. (<- most ebbe hadd ne menjek bele: Vidéken élek, következő szavaimat már bizonyára tudnátok) Azonban ha egy cigány ember megmutatja hogy ő más mint azok akik nagy részével eddig volt szerencsétlenségem találkozni, az könnyen belophatja magát a szívembe. Csak két cigány barátom van, az egyikről kiderült hogy agydaganatos... Nagyon megbántott a hír, jobban, mint sok embertársamat. Bezárólag csak ennyit írnék:

Ha egy egész népcsoport folyamatosan rossz cselekedeteket hajt végre, elveszti mások tiszteletét, le fogják nézni.

Ahhoz, hogy ezt visszanyerje, jó cselekedeteket kell végrehajtania, én ezt így látom emberséges dolognak. Mert ha valakinek a kezünket nyújtjuk, annak utána sokszor az egész karunk kell.

15/f

2010. ápr. 13. 20:50
 19/93 anonim ***** válasza:
100%

A válasz írója 65%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 20:44

Igen, nálunk is ez van.

Mi már verekedtünk is a buszon. Körülbelül 6 helyen üvöltött a "háccárári bombá bombá" zene a buszon (olyan volt, mintha egy Calcutta-i piacon lettünk volna Indiában), a 40-en felüli magyar korosztály fülét-farkát behúzva, csúnyán nézett maga elé.

Aztán az egyik barátom szólt nekik, hogy ezt azért nem kéne. Ekkor elkezdtek üvöltözni vele a cigányok és az egyik rátámadt barátomra, akinek a védelmére hatodmagammal keltem.

Felbolydult az egész busz, mindenki üvöltött, mindenki ütött mindenkit. A vége az lett, hogy kétfelé váltunk, ők mentek hátra, mi mentünk előre a buszon. Végülis kivertek minket hátulról, ami elég elszomorító tény. :(

Ezek után végre lekacsolták a telefonjaikat, de egészen a leszállásukig feszült volt a légkör.

2010. ápr. 13. 20:55
 20/93 anonim ***** válasza:
100%

En peldaul utalom a ciganyokat. Na most majd kapom a lepontozast, DE

nem rasszista ertelemben, en nem a cigany nepet vagy rassz vagy mi a kategoria, hanem a CIGANY embereket, ugyanis mar nagyon reg ota cigany alatt (na es ez ugye nem veletlen)a költözködö, lakhelyüket tönkretevö, hazug, csalo, rosszindulatu, haszonlesö embereket ertjük. Nem veletlen a ne ciganykodj kifejezesünk sem.

Ez ellen pedig nem lazadni kellene a ciganyoknak (nepre ertem) hanem szepen tenni ellene, ha ki tudtak alakitani egy negativ fogalmat( a sajat nepük többsegi viselkedesevel), akkor a pozitivat is ki lehet, csak ahogy minden mast ezt is leszarjak. De te legyel csak büszke magadra es csinald csak a kis dolgaid meg tanulj, teged szo nem sok annyi sem erhet, de te vagy sajnos a szabalyt erösitö kivetel.

2010. ápr. 13. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!