Cigány vagyok, mi a véleményed rólam? (folytatás lent)
Először is leszögezném nem szokásom fényezni magam, úgyhogy ha most még úgyis hatna, csak az igazat akarom írni...
16 éves vagyok, elég jó tanuló, a humán tárgyakból mind 5-ös a reál tárgyakból többnyire 3-as vagyok, érdekelt vagyok a zenében, rajzban, festészetben, írásban. Eléggé komoly vagyok a koromhoz képest, mindenben az igényes dolgokat szeretem (filmek, zenék stb), a komolyabb témák foglalkoztatnak. Kultúráltan viselkedek, sokszor én botránkozom meg a felnőttek viselkedésén, vagy a kortársaimén...Nem mondom hogy tökéletes vagyok, kicsit elvont, kicsit más gondolkodású, de elvileg nem kellene szégyenkeznem, vagy roszabbnak éreznem magam a magyaroktól, sőőt, sokkalta több eszem van mint a legtöbb velem egyidős gyerekeknek (most nem ép a tanulásról van szó), jobban értékelem az igazi emberi értékeket, nem érdekelnek a külsőségek, a divat, a magam útját járom.
Mégis komoly kisebbségi érzetem van, tiszárta aszociális, szociális fóbiás lettem, és emiatt nagyon érzékeny, mindig lesnem kell vajon miért néznek rám így, mert cigány vagyok? Nap mint nap hallom a fülem mellet (még ha nem is rám mondják): fújj cigányok. És ez nagyon idegesít. Kérem minden magyart képzelje magát a helyembe, miért kell nekem másnak éreznem magam? miért érnek megkülönböztetések? csak mert barnább a bőröm?
sose borszin alapjan iteltem meg az embereket, vannak cigany, zsido, neger barataim! de a problema attol van (mindegyikkel, mindemhol) ,
amire nem az a megoldas hogy kirekesztjuk a tarsadalombol, hanem segitunk, peldat mutatunk, vagyis ha te peldat mutatva tovabb tanulsz ilyen jol, es esetleg mas cigany gyerekeket korepetalsz, vagy csak beszelgetsz veluk,ezzel is tamogatva a fejlodesuk beilleszkedesuk. na akkor tettel valamit! es buszken lehetsz magyar cigany! (ugye a zeneben is eleg kiemelkedok vilagszerte)
"Szóval mi a különbség a cigány és a magyar között?
Ártatlan kérdés csak érdekel a véleményed."
Cigány és cigány, magyar és magyar között is van különnbség.
Te előre megjósolod hogyha becsületről lesz szó úgyis elbukok mert a "véremben van", hát ilyen érvekkel nehéz vitatkozni, bocsi.
Magyar cigány lennék? köszönöm, ha ez jót jelent, de igazság szerint nincs bennem semmi nemzeti érzés, legalábbis amég éreztetik velem hogy más vagyok addig biztos nem is lesz. Nem tartom maagam magyarnak, és nem is akarok az lenni. Nem az irányítja a cselekedeteimet hogy megfeleljek a magyaroknak, se a cigányoknak nem akarok példát állítani, lehet hogy önző doldog de ez van. 16 éves vagyok, csak normális életet szeretnék, elkerülni a politikát, miért lenne nekem küldetésem hogy én legyek a cigányok "messiása"? Nem akarok az lenni, csak élni az életem mint a többi ember, csak épp nem tudok, (lehet h csak az én érzékenységemből kifolyólag) mert nem lehet, amit nyilván köszönhetek a fajtársaimnak, de egy icipicit talán a kirekesztő magyaroknak is része van ebben!
"Kérek minden cigányt, képzelje magát a helyembe, miért kell másnak éreznem magam? Miért érnek megkülönböztetések? Csak mert fehér a bőröm, nem lógok az iskolából, nem drogok, nem verekszem, nem kötekedek, nem használok "dikk" és ehhez hasonló kifejezéseket?"
Na figyelj. Én cigány vagyok, az osztályomban tudtommal az egyetlen. A MAGYAR osztálytársaim élete a következőkről szól: szex, cigi, alkohol, bulizás, pirszing, tetkók, harsánykodás.(15-16 éves korosztályról van szó ) . Aki nem felel meg ezeknek az elvárásoknak az a "nyomi" akit ki kell nevetni. Amellet hogy cigány vagyok, amiatt is ér kirekesztés hogy nincs pirszing még a szemgolyómban is igen. Ez nem származásfüggő.
"ameddig nem tartod magad magyarnak, hogyan akarsz beilleszkedni?"
Szerintem én már beilleszkedtem, nem rajtam múlik hogy elfogadnak-e vagy sem. Ettől függetlenül szerintem nem kell úgy viselkednem mint egy ősmagyarnak, sokkal inkább mint egy NORMÁLIS EMBERNEK, és amég ennek eleget teszek elvileg nem érhet szó.
Nem fog el nemzeti érzés ha a himnusz hallom, ez az igazság, ezért senki sem vádolhat. Viszont elfog egy jó érzés ha igényes autentikus cigányzenét hallok.
Akármennyire is viselkedek magyarosan cigány maradok, és rájöttem hogy maradhatok is szégyenérzet nélkül, mert én mindent megteszek annak érdekében hogy ne szólhassanak meg érte, az már más kérdés hogy vannak akik szerint a "véremben van a rossz".
"Már ne haragudj, de megnézhetnéd, hogy a "rajoskodás" melyik etnikumra jellemzőbb."
Van másik etnikum is?:D Tisztában vagyok a "rajoskodással" és az ilyen cigányokon én is csak röhögni tudok, de tapasztalatim szerint hasonlóból van bőven magyarokból is, legalábbis az osztálytársaim nagy része nem épp szentéletű, pedig még csak 15-16 évesek.
Azt megint elfelejtetted hozzátenni, hogy a magyar a "rajosabb-e" vagy a cigány... mert szerintem nem a magyar ember szokott elkezdeni kötekedni...
Erről ennyit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!