Miért nézik le a liberalisták azokat a konzervatív nőket, akik nem értenek együtt a feminizmussal és eszerint is élik életüket?
Először is nyilvánvalóan nem tudod mi a feminizmus, ez elég szégyen azért. Egy 10 gyereket háztartásbeliként nevelő nő éppen úgy feminista (ahogy a férje is!) ha esze van és nem félkegyelmű szegény, mint pl. egy gyermektelen törtető karrierista.
Egyéb iránt pedig hálistennek Magyarországon egyáltalán nem jellemző, hogy egy férfi oldalán a hagyományos női szerepeket megélni kívánó nőt bárki elítélne, vegzálna, bántana. Kíváncsi lennék erre milyen konkrét példákat éltél meg te személyesen annak fényében, hogy nem is tudod mi a feminizmus.
Én konzervatív nő voltam😃vacsorával vártam mindig stb stb amik a te általad írt dobozba tartoznak
Aztán jól megcsalt a férjem és egyéb szemét dolgok.Ugyhogy elgondolkodtam és azt mondom Köszi a feministaknak és az összes előttem élt nőnek aki azért harcolt
Hogy pl el lehessen válni
Lehessen egyedülálló szülőként élni stb és a társadalom csomó mindenben segít és hű bocsi..de utálom a konzervatív nőket akik lenezik az egyedülállókat--akik saját vagy nem saját döntésük miatt élnek máshogy és tudod szerintem ezek a konzervatív nők jobban lenezik a liberalistakat mint a liberalistakat a konzervatív nőket hogy az általad írt terminologusokkal éljek.
De!!!Lehet az élet egy nagy kártyavar is ami 2 perc alatt összeomlik és akkor mindent alapjaiban forgat fel....és hopp
VILÁGNÉZETET is válhatsz....
"Mire gondolsz pontosabban?"
Hogy a férfias gondolkodáshoz illő séma a kék kisautó a rózsaszín szoknya helyett, majd később a bandázás a plázázás helyett, aztán a munkahely a háztartás helyett vagy ez csak a társadalom által kitalált férfiséma?
Kérdező, a példád is jól mutatja a férfiak és nők közötti alá- és fölérendeltségi viszonyt. A feministák ennek a létének a helyességét kérdőjelezik meg. Illetve nem kérdőjelezik, hiszen elég könnyen belátható, hogy nincs normális alapja ennek.
Az, hogy a férfi "háborúzik" (gyakorlatban inkább dolgozik, keres, családot érintő döntéseket hoz) és a nő pedig az ezt az életet könnyebbé tevő kényelmet teremti meg egyértelműen azt mutatja, hogy a férfi és a nő nem egyenrangú partnerek a kapcsolatban, ez pedig káros.
Ez társadalmi szintekre is átgyűrűzik, számtalan tanulmány szól a munkahelyi üvegplafonról, hogy a nők bár átlagban nagyobb arányban diplomásak és a magas végzettséget igénylő munkahelyeken is többségben vannak, mégis egy törpe kisebbséget képviselnek a felsővezetők között.
Azt is megfigyelték, hogy csoportos megbeszéléseken a csoport (vegyes nemű) tagjai észrevehetően több figyelmet adnak a férfiaktól érkező javaslatoknak, mintha tök ugyanazt egy nő mondaná.
"Az, hogy a férfi "háborúzik" (gyakorlatban inkább dolgozik, keres, családot érintő döntéseket hoz) és a nő pedig az ezt az életet könnyebbé tevő kényelmet teremti meg egyértelműen azt mutatja, hogy a férfi és a nő nem egyenrangú partnerek a kapcsolatban, ez pedig káros."
Nekem nem elég egyértelmű. Miért kevésbé fontos a kényelmet teremtő ember és a mai értelemben vett dolgozó ember feladatköre? Ezt mondjátok el nekem. Én a férfiak többségével, akikkel az életem során találkoztam, tisztelte és csodálta a feleségét, ha támaszt nyújtott neki és motiválta. Nagyapám és nagyanyám példáját is elmeséltem. Nagyapám mai napig olyan áhítattal néz nagyanyámra, mint egy istennőre. Azok a férfiak, akik minden igyekezet ellenére (ha ez tényleg így volt és a másik oldalról sincs kifogás) megcsalják kedvesüket, mint ahogy az egyik válaszoló írta, azok kapják be.
Nem könnyű úgy válaszolni kérdező, hogy sok alapfogalmat kellene elmagyarázni.
Mindjárt a feminizmus és liberalizmus fogalmait. A feminizmus sokféle, elsősorban attól függően, hol van, másodsorban attól, kik művelik. De alapjában a fő célja pozitív diszkriminációval ellensúlyozni a negatív diszkriminációt mindaddig, míg az egyensúly helyre nem áll. Ami ettől különböző, azt nem feminizmusnak, hanem butaságnak nevezném. Na jó,a probléma teljes vagy részleges félreértésének.
A liberalizmus nehezebb, de az biztosan nem, amit te képzelsz róla.
Egyébiránt a lenézés sem megfelelő szó. Nem erről, hanem inkább arról van szó, hogy nehéz félreértéseken alapuló nézetekkel vitázni, ezért a többség ezt nem is teszi.
Ha pedig azt képzeled, hogy ma a világban a férfi és nő viszonya rendben van, akkor végképp hatalmasat tévedsz. És ebből nem következik, hogy a te konkrét viszonyod ne lenne rendezett, bármi is az, ha mindketten jól érzitek magatokat benne.
Én liberálisnak tartom magam, és nem nézem le az ilyen nőket, mert úgy gondolom, hogy joguk van a nemi szerepek szerint élni. A liberalizmus ezt jelenti: Ha akarod, élhetsz a nemi szerepek szerint, ha nem akarod, akkor pedig nem kell.
A legtöbben azok közül, akik jelenleg liberálisnak nevezik magukat a politikában, valójában nem liberálisok, és teljesen jogosan szidják őket. Csak azt kellene megérteni, hogy az NEM liberalizmus, amit ők képviselnek, ezért nem a liberalizmust kellene szidni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!