Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért nézik le a liberalisták...

Miért nézik le a liberalisták azokat a konzervatív nőket, akik nem értenek együtt a feminizmussal és eszerint is élik életüket?

Figyelt kérdés
2016. jún. 6. 12:55
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
5%

Először is nyilvánvalóan nem tudod mi a feminizmus, ez elég szégyen azért. Egy 10 gyereket háztartásbeliként nevelő nő éppen úgy feminista (ahogy a férje is!) ha esze van és nem félkegyelmű szegény, mint pl. egy gyermektelen törtető karrierista.

Egyéb iránt pedig hálistennek Magyarországon egyáltalán nem jellemző, hogy egy férfi oldalán a hagyományos női szerepeket megélni kívánó nőt bárki elítélne, vegzálna, bántana. Kíváncsi lennék erre milyen konkrét példákat éltél meg te személyesen annak fényében, hogy nem is tudod mi a feminizmus.

2016. jún. 6. 14:50
 22/38 A kérdező kommentje:
Én leírtam, hogy nekem mit jelent a - téged idézlek - "alsóbbrendűség", hogy szerintem az egy nemes szerep és szerves része annak, hogy elérjünk egy kitűzött célt. A világ nem működhet úgy, hogy mindenki vezet, de úgy sem, hogy senki.
2016. jún. 6. 14:53
 23/38 A kérdező kommentje:
Akkor magyarázd el nekem, hogy mi a feminizmus, hogy megtanulhassam.
2016. jún. 6. 14:54
 24/38 anonim ***** válasza:
66%

Én konzervatív nő voltam😃vacsorával vártam mindig stb stb amik a te általad írt dobozba tartoznak

Aztán jól megcsalt a férjem és egyéb szemét dolgok.Ugyhogy elgondolkodtam és azt mondom Köszi a feministaknak és az összes előttem élt nőnek aki azért harcolt

Hogy pl el lehessen válni

Lehessen egyedülálló szülőként élni stb és a társadalom csomó mindenben segít és hű bocsi..de utálom a konzervatív nőket akik lenezik az egyedülállókat--akik saját vagy nem saját döntésük miatt élnek máshogy és tudod szerintem ezek a konzervatív nők jobban lenezik a liberalistakat mint a liberalistakat a konzervatív nőket hogy az általad írt terminologusokkal éljek.

De!!!Lehet az élet egy nagy kártyavar is ami 2 perc alatt összeomlik és akkor mindent alapjaiban forgat fel....és hopp

VILÁGNÉZETET is válhatsz....

2016. jún. 6. 14:57
 25/38 anonim ***** válasza:
83%

"Mire gondolsz pontosabban?"

Hogy a férfias gondolkodáshoz illő séma a kék kisautó a rózsaszín szoknya helyett, majd később a bandázás a plázázás helyett, aztán a munkahely a háztartás helyett vagy ez csak a társadalom által kitalált férfiséma?

2016. jún. 6. 15:04
 26/38 anonim ***** válasza:
63%

Kérdező, a példád is jól mutatja a férfiak és nők közötti alá- és fölérendeltségi viszonyt. A feministák ennek a létének a helyességét kérdőjelezik meg. Illetve nem kérdőjelezik, hiszen elég könnyen belátható, hogy nincs normális alapja ennek.

Az, hogy a férfi "háborúzik" (gyakorlatban inkább dolgozik, keres, családot érintő döntéseket hoz) és a nő pedig az ezt az életet könnyebbé tevő kényelmet teremti meg egyértelműen azt mutatja, hogy a férfi és a nő nem egyenrangú partnerek a kapcsolatban, ez pedig káros.

Ez társadalmi szintekre is átgyűrűzik, számtalan tanulmány szól a munkahelyi üvegplafonról, hogy a nők bár átlagban nagyobb arányban diplomásak és a magas végzettséget igénylő munkahelyeken is többségben vannak, mégis egy törpe kisebbséget képviselnek a felsővezetők között.

Azt is megfigyelték, hogy csoportos megbeszéléseken a csoport (vegyes nemű) tagjai észrevehetően több figyelmet adnak a férfiaktól érkező javaslatoknak, mintha tök ugyanazt egy nő mondaná.

2016. jún. 6. 15:13
 27/38 A kérdező kommentje:
Még mindig nem értem teljesen a kérdésed, de igen, ezek a "megállapodások" nagyon régen köttetek, sőt, előfordulhat, hogy ösztönösen vállalták a szerepüket a nők és a férfiak, nem pedig tudatosan. De később, mikor már fejlettebb elmével rendelkezett az ember, a rendszer praktikussága és pozitív hozamai miatt egész társadalmak simultak bele ebbe a felállásba és eddig a generációig öröklődött.
2016. jún. 6. 15:13
 28/38 A kérdező kommentje:

"Az, hogy a férfi "háborúzik" (gyakorlatban inkább dolgozik, keres, családot érintő döntéseket hoz) és a nő pedig az ezt az életet könnyebbé tevő kényelmet teremti meg egyértelműen azt mutatja, hogy a férfi és a nő nem egyenrangú partnerek a kapcsolatban, ez pedig káros."

Nekem nem elég egyértelmű. Miért kevésbé fontos a kényelmet teremtő ember és a mai értelemben vett dolgozó ember feladatköre? Ezt mondjátok el nekem. Én a férfiak többségével, akikkel az életem során találkoztam, tisztelte és csodálta a feleségét, ha támaszt nyújtott neki és motiválta. Nagyapám és nagyanyám példáját is elmeséltem. Nagyapám mai napig olyan áhítattal néz nagyanyámra, mint egy istennőre. Azok a férfiak, akik minden igyekezet ellenére (ha ez tényleg így volt és a másik oldalról sincs kifogás) megcsalják kedvesüket, mint ahogy az egyik válaszoló írta, azok kapják be.

2016. jún. 6. 15:23
 29/38 anonim ***** válasza:
83%

Nem könnyű úgy válaszolni kérdező, hogy sok alapfogalmat kellene elmagyarázni.

Mindjárt a feminizmus és liberalizmus fogalmait. A feminizmus sokféle, elsősorban attól függően, hol van, másodsorban attól, kik művelik. De alapjában a fő célja pozitív diszkriminációval ellensúlyozni a negatív diszkriminációt mindaddig, míg az egyensúly helyre nem áll. Ami ettől különböző, azt nem feminizmusnak, hanem butaságnak nevezném. Na jó,a probléma teljes vagy részleges félreértésének.

A liberalizmus nehezebb, de az biztosan nem, amit te képzelsz róla.

Egyébiránt a lenézés sem megfelelő szó. Nem erről, hanem inkább arról van szó, hogy nehéz félreértéseken alapuló nézetekkel vitázni, ezért a többség ezt nem is teszi.

Ha pedig azt képzeled, hogy ma a világban a férfi és nő viszonya rendben van, akkor végképp hatalmasat tévedsz. És ebből nem következik, hogy a te konkrét viszonyod ne lenne rendezett, bármi is az, ha mindketten jól érzitek magatokat benne.

2016. jún. 6. 15:24
 30/38 anonim ***** válasza:
94%

Én liberálisnak tartom magam, és nem nézem le az ilyen nőket, mert úgy gondolom, hogy joguk van a nemi szerepek szerint élni. A liberalizmus ezt jelenti: Ha akarod, élhetsz a nemi szerepek szerint, ha nem akarod, akkor pedig nem kell.

A legtöbben azok közül, akik jelenleg liberálisnak nevezik magukat a politikában, valójában nem liberálisok, és teljesen jogosan szidják őket. Csak azt kellene megérteni, hogy az NEM liberalizmus, amit ők képviselnek, ezért nem a liberalizmust kellene szidni.

2016. jún. 6. 17:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!